Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
gold hamster
Stalni uporabnik

Focus MK1 me heca!

Napisal/-a gold hamster Po dec 12, 2016 3:41 pm

Torej, Focus MK1 1.6 motor s 270k km me je začel orng hecat.
V zadnjem tednu sem opazil, da avto izjemno težko drži minimalne obrate, da motor miruje. Če je avto zelo dobro segret, potem ni nobenega problema.
Nekaj dni nazaj pa tudi ob delovni temperaturi ni znal obdržati obrate, da deluje normalno. Takoj po vžigu čez pol sekunde obrati padejo na nulo, torej moraš sam rahlo dajat gas, da motor dela. Ene 10 minut sem se peljal s prvo po (prazni) garažni hiši in avto še vedno ni vedel koliko obratov rabi, da dela v prostem teku. Avto je seveda nevozen, ob pritisku bremze ali menjavi brzine, obrati grejo na nulo.

Grem z vleko domov do mehankarja, naslednji dan pa itak...avto dela brez problema, tester ne javi nobenih napak. Danes pa sem spet na istem....
Dve leti nazaj sem menjal senzorja hitrosti in prostega teka. Torej, kakšna je šansa, da je ponovno senzor prostega teka slab? Ali pa gre za kako zapacanje, motorček?

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: Focus MK1 me heca!

Napisal/-a maniaxxx Po dec 12, 2016 8:07 pm

Verjetno je motorcek prostega teka, samo priporočam nabavko originala, kopije ponavad niso najboljše,
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
sparky
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a sparky Po dec 12, 2016 9:20 pm

Z namenskim čistilom očisti loputo z motorčkom vred in bi znalo biti bolje.

titanius
Uporabnik

Napisal/-a titanius To dec 13, 2016 10:39 am

Očisti dušilno loputo, meni se je 2x ugasnil ob pritisku sklopke. Drug dan peljal očistit loputo in obrati so bili spet normalni. Je bila loputa vsa črna.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To dec 13, 2016 11:46 am

Po mnenju nekaterih deluje umazana loputa po ON/OFF principu ("zdaj sem umazana, zdaj ne"). :roll: :twisted: :roll:

Prosim za natančnejše branje težav in kdaj tudi vzdržanje
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: TrijoAdijo in 10 gostov