Nasveti in napotki ter povpraševanja...

audi__a3
Nov uporabnik

Chevrolet izgublja moč

Napisal/-a audi__a3 So jan 21, 2017 10:37 am

Pozdravljeni.
Pri hisi imamo ze cetrto leto Chevrolet Lacettija, 2.0 diesel, 2007 letnik. Avto ima 292.000 prevozenih, pri 260.000 narejen veliki servis, mali servisi delani redno, kot tudi ves potrosen material. Se pa zadnje case soocamo s tezavo.
Doma smo namrec v ovinkih, kjer je tudi kr nekaj klancev. Avto ko je hladen motor deluje normalno. Ko se segreje na doloceno temperaturo (vendar se ni na optimalni delovni, temvec samo malo segret) avto izgubi moc. Kot bi mu nekaj pojedlo teh 120 konjev pod haubo. Glede na to da je karavan in v njem se prevazajo kr tezke stvari se je nemogoce peljat v hrib, razen v drugi na 3.500 obratih. Avto seveda tudi spije vec. Ce se ustavim, pocakam, avto vgasnem in znova zastartam spet potegne, ampak ne za dolgo.
Avta mi je res skoda dat stran, ker ga poznamo in nam razen cilindra v menjalniku in starterja se nic vecjega ni crknilo...
Ve kdo kaj bi to lahko bilo? Tester ne pokaze nobene napake, mu pa ze 2 leti iz neznanega vzroka gori lucka za motor.
Lp

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Re: Chevrolet izgublja moč

Napisal/-a mrtwelvetrees So jan 21, 2017 10:43 am

Najbrrž nimate pravega testerja, bi moral pokazati napako.
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So jan 21, 2017 11:10 am

MAF in EGR senzorji ! MAF ima premalo pretoka zraka Prah ki gre mimo zračnega filtra menjaj še zračni filter za motor in nafti filter goriva. EGR je pa zamašen ... Podobno sem imel jaz na Sharanu 1.8T je bil MAF zapacan, rešil tako, da sem ga namočil v 100% alkohol, ki je bil vliti v PVC vrečko 2 litrsko , sem nalil ca 3 deci alkohola, kot ,da bi imel not zlato ribico iz trgovine :lol: je lepo plaval in kmalu se je začela topiti svijnarija... ker hitro spari a lepo očisti majhne pore...

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder So jan 21, 2017 12:16 pm

Lol pa ne bos dal avta stran samo zato ker mu nekaj nagaja. Najdes napako, popravis in vozis dalje, nic hudega.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

audi__a3
Nov uporabnik

Napisal/-a audi__a3 So jan 21, 2017 2:54 pm

Na treh testerjih je bil avto, napake ne zazna...
Nikjer nisem napisala da gre avto stran, pac pa da bi bila skoda, ga ne popravit. Do sedaj namrec nisem bila pristas Chevroleja, ampak nas avto ni nikdar razocaral. Bom preverila ta senzor in ga ocistila, ker najprej me je strasno skrbelo da ni turbina. In sem raje tu vprasala, ker tester napake ne pokaze, menjavati vsega po vrsti pa ne mislim...

jeronimo
Novinec

Napisal/-a jeronimo So jan 21, 2017 3:01 pm

Uporabit treba pravi tester (GM original, ali Launch ali autel) pa se vidi kaj je narobe.
Najbolj pomembno je, da za avtom diši po pohanju :D
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov