Nasveti in napotki ter povpraševanja...

stripy9
Nov uporabnik

Barvanje prask na odbijaču

Napisal/-a stripy9 Po jan 30, 2017 3:16 pm

Rabil bi priporočilo za ličarja v MB.
Na parkingu mi je nekdo opraskal odbijač(plastika) in blatnik(pleh).
Slika
Udrtine na srečo ni, pleh je šlo spolirat, ostala je mini praska na prelomu (vizualno ni moteča), na odbijaču pa je po čiščenju ostala grda praska:
Slika
Nabavil sem original Fordov "touch up paint" za tisto mini prasko na plehu, za odbijač pa sem vzel sprej (isto original). Namen je zaščitit blatnik pred rjavenjem in skrit praske na obijaču, da bo čim manj vidno. Odbijača ne bi menjaval, dokler se ne zgodi kaj hujšega. Če ne bom zadovoljen z rezultatom sprejanja, lahko še vedno prelepim s kako nalepko.
Sta to tolk enostavni stvari, da se splača slotit doma? Izrezat model iz kartona in pošpricat ni problem, me pa skrbi kakšen bi bil rezultat. Avto je nov, zato bi raje prepustil profiju. Bi se kdo tega drugače lotil?

matejxx
Uporabnik

Re: Barvanje prask na odbijaču

Napisal/-a matejxx Po jan 30, 2017 8:54 pm

Avto, je nov. To pomeni po vsej verjetnosti, da je tudi zavarovan. Koristiš parkirišče, pa nimaš nobenih stroškov ali izgube bonusov. Pa bo avto, kot novi

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po jan 30, 2017 9:21 pm

Ja nalepi kakšno nalepko v obliki ognja iz špara boš imel takoj +5 konjev več :roll:

Z sprejem boš za j 100 na uro.

Glede na tvoje pisanje in kolikor sem razbral, da nimaš veliko pojma o teh stvareh ti priporočam, da narediš kot ti je rekel @matejxx če hočeš, da bo lepo izgledalo
Lp

stripy9
Nov uporabnik

Napisal/-a stripy9 Po jan 30, 2017 9:38 pm

Nima veze če krije zavarovalna polica ali moj žep, vprašal sem za nasvet kako (in kje) sanirat. Logično da nimam pojma, zato sprašujem :D

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Po jan 30, 2017 10:01 pm

Če imaš kasko, potem je matejxx napisal. Če nimaš, boš plačal ličarju 100 do 150 evrov in ti bo poštimal. Sam tega ne deli, ker bo res grdo.

stripy9
Nov uporabnik

Napisal/-a stripy9 Po jan 30, 2017 10:41 pm

Za 150eur odmontirajo in prešpricajo cel odbijač. Jaz rabim enga mojstra za kako urco, da mi prasko čimlepše zakrije. Našel sem PaintFix Pro, ma kdo izkušnje z njimi? Predlagate kaj podobnega?

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Po jan 30, 2017 11:39 pm

Glej, ali poklicni ličar ali pa daj malo barve na čopič in pejt narahlo čez le tam kjer je belo spodaj. Slednje je še najcenejše in ne bo se vidlo iz 2, 3 metrov stran. Ne priporočam spreja, ker bo samo še huje in bo grdo.

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga To jan 31, 2017 12:27 pm

Kasko je sicer super, samo če boš dal komu barvat, tvegaš različen odtenek odbijača. Sicer verjetno komaj vidno, a vseeno.

Jaz mislim, da rabiš kakega bolj sposobnega detailerja, ki se ukvarja s poliranjem. Tole bi prekril s touch-up barvo s čopičem, natančno pobrusil v večih stopnjah (gradacijah brusnega papirja) in potem spoliral. Dodatna težavnost pri tebi je ta, da je metalik barva in je treba še lak nanesti.

guide: http://guidetodetailing.com/damage-repa ... scratches/

P.S. pred posegom se pozanimaj, koliko bo sposoben detailer vzel za tole.

Lp,
G
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Kohec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kohec To jan 31, 2017 1:09 pm

Meni so mojstri iz Paint Fix Pro pred leti sanirali prasko ki mi jo je naredil huligan s ključem po celi strani avta.
Zadeva je bila narejena kvalitetno v treh urah in to brez kakršnegakoli razdiranja. Stroške pa mi je krila zavarovalnica. Skratka hitro in kvalitetno.

stripy9
Nov uporabnik

Napisal/-a stripy9 To jan 31, 2017 7:58 pm

Gyga je napisal/-a:Kasko je sicer super, samo če boš dal komu barvat, tvegaš različen odtenek odbijača. Sicer verjetno komaj vidno, a vseeno.

Jaz mislim, da rabiš kakega bolj sposobnega detailerja, ki se ukvarja s poliranjem. Tole bi prekril s touch-up barvo s čopičem, natančno pobrusil v večih stopnjah (gradacijah brusnega papirja) in potem spoliral. Dodatna težavnost pri tebi je ta, da je metalik barva in je treba še lak nanesti.

guide: http://guidetodetailing.com/damage-repa ... scratches/

P.S. pred posegom se pozanimaj, koliko bo sposoben detailer vzel za tole.

Lp,
G

Jap, ravno to me skrbi pri barvanju. Na starem avtu so vrata in blatnik odstopali tako, da se je videlo iz aviona. Za tako prasko mi je enostavno škoda, ker se mi zdi drugačen odtenek bolj moteč plus zgleda kot da je bil avto ne vem kak razbit.
Pravite da se z touch-up da lepše popravit kot s sprejom? Ni problem, sem oboje nabavil (lak+barva) na fordu. Pozna kdo koga v MB (ali okolici) ki to dela?

Dawid1
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a Dawid1 Sr feb 01, 2017 6:54 am

Če si kupil touch paint je to to, s sprejem boš naredil zmazek. Še bolje bi bilo, če bi kupil na Fordu original barvo in lak (majhna flaška mislim da nekaj ML) in s priloženim čopičem popraviš, kjer je potrebno, v dveh ali treh slojih.

Da bo izgledalo kar se da brez sledi, bo vrjetno potrebno malenkosti pobrusiti z vodobrusnim in spolirati (podoben primer je spodaj na sliki).

Slika

Če boš potreboval pomoč me kontaktiraj, sem iz okolice Ptuja.

lp,
David (Avtokozmetika Spoliraj.ME)

http://fb.me/spoliraj.me
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov