Napisal/-a tce130 Po apr 15, 2019 9:57 pm
Tukaj sem včeraj zasledil nekaj možnih vzrokov in rešitev težav za cukanje pri teh motorjih:
Neustrezno olje – kako je lahko neustrezno, če ga noter vlivajo na pooblaščenem servisu? Proizvajalec predpiše točen tip olja. Kako naj jaz kot kupec na pooblaščenem servisu rečem mehanikom, da naj mi v avto vlijejo drugo anti-LSPI olje, ki bi verjetno lahko bilo boljše, če je avto še v garanciji ?
Prekratke vožnje – to mi je noro, da o takšnem silnem napredku to dejansko predstavlja problem za motor. Zakaj imam občutek, da so »sodobni« mali turbo bencinerji bolj občutljivi na kratke relacije, kot dizli? Kaj naj pol kupim, če imam to srečo, da ne delam letno več kot 15-17 tisoč km ? Če bi bilo cenovno dostopno, pri sebi vem kaj bi imel. Samo tisti motor nima batov. Toliko časa ko sem ga namenil temu cukanju, verjetno ne morem preživeti na el. polnilnicah.
Slaba kakovost goriva – tudi ta vzrok mi je zelo malo verjeten. Zaradi morebitnih smeti v gorivu so nameščeni filtri (v avtu na dovodu goriva in verjetno tudi na bencinskih črpalkah). Slabo gorivo bi verjetno takoj občutili vsi vozniki (različnih znamk), ki so v tistem trenutku točili na isti črpalki. Dokaze bi zelo enostavno dobili iz čisto vsakega rezervoarja – pooblaščeni servisi bi lahko takoj pokazali s prstom na bencinski servis. Cukanje TCE-jev poročajo na veliko tudi na nemških forumih (linke sem prilepil v enem od mojih prejšnjih postov), zato jaz ne dvomim v kakovost bencina pri nas.
Če se ne motim je uporabnik Dusan@18 vedno točil 100 oktansko gorivo.
V kolikor to bere kdo od novinarjev strani avtomobilizem.com, me zanima odziv Renault Slovenija, če bi jim novinarji podali nekaj vprašanj o teh težavah voznikov 1.2 TCE motorjev, ki so še v garanciji.
Jaz sem že obupal z vprašanji na pisite.nam…, ker popizdim ob prvem stavku njihovega odgovora: »Se zahvaljujemo za vašo pritožbo …«.
Osebno sem pa prepričan v večji obseg težav s cukanjem in uspešno prekrivanje Renaulta (proizvajalca in zastopnika). Tako kot je nekdo prej napisal, če dol visi VW za diesel-gate in TSI probleme z verigami, BMW-ju da je uspel uveljaviti izraz »preventivna menjava verige motorja« in da zaposluje gasilce s požari na njihovih dizelskih motorjih, zakaj bi se pa Renault sekiral za neko cukanje.
Njihov bivši CEO je pač mojster svojega poklica. Tako kot njegovi nemški kolegi, samo oni ne bodo hodili več v ZDA:)