Napisal/-a fvogri Ne jun 04, 2017 8:04 pm
Pozdravljeni. Res je, da imam starejši avto, tudi kilometri so že veliki, vendar se za avto lepo sproti skrbi, tako da sploh ni v slabem stanju.
Avto: Škoda Fabia(6Y2), 2002, 1.4mpi, 44kw, 267.000km
V dokaj kratkem obdobju je bilo zamenjano: filter za zrak, filter goriva, prva lambda, druga lambda, MAP senzor, vžigalna tuljava.
Situacija je sledeča: avto je kar naenkrat izgubil na moči in pospeševanju Zgoraj naštete stvari so bile menjane po tem, ko je avto izgubil moč, zato sem jih tudi izločil kot potencialne kandidate za vzrok:). Doma sem v hribih, zato sem to tudi takoj opazil. Avto gre drugače normalno,nobenega trokiranja, mogoče pri vžigu rabi čisto malo dlje, drugače ok. Ko ima avto obrate, gre res dobro, problem je, ko ti obrati padejo pod 2500, potem pa kar naenkrat izgubi res veliko moči, kot da bi ga nekaj dušilo. Tudi "potegne" komaj pri 2500-3000 obratih. Res dolgo "nabira", da mu sploh rata dobiti nekaj hitrosti na začetku, potem je ok. Na testerju je vse OK, nobena prižgana lučka. Kaj bi še sploh lahko bil vzrok? Mogoče bencinska pumpa, katalizator?
Hvala za vse možne rešitve:)
Lp