Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Fnatic
Uporabnik

Megane 2 hatch

Napisal/-a Fnatic Po jul 03, 2017 9:46 am

En teden po montaži novih gum mi je začel trest volan oz.kar cel avto. Že pri samem speljevanju. Hitreje vozim, manj je tresenja. Gume bile pregledane, na novo scentrirane še enkrat (za vsak slučaj). Danes jih bom probal še zamenjat, če je slučajno vseeno kaka bula ali podobno. Na tleh in na dvigalu sem probal kolo, se ni čutilo, da bi imel kak ''luft''. Vprašal par sodelavcev, vsak svoje mnenje podal, od volanske letve do ne vem česa vsega. Še tukaj kako mnenje? Če lahko sam ospravim seveda. Če ne, gre pač k mehaniku :D
Ba-dum tssssssss =P

mardy
Novinec

Re: Megane 2 hatch

Napisal/-a mardy Po jul 03, 2017 10:02 am

Z starimi gumami sploh ni treslo, ali je treslo manj? Koliko odstopanja kaže centrirka brez uteži? Si probal z rotacijo gum spredaj-zadaj?

Se je očistilo lešišče platišč? Ponavadi se meznes nabere prah/kamenčki.

Pol pa idi še v podvozje....naj avto stoji na kolesih - končniki, ležaji amontizerjev, letev, itd....

Možnosti je preveč, preverjaj selektivno, drugače bo račun prevelik, tebi bo pa še vedno treslo.

Uporabniški avatar
Fnatic
Uporabnik

Napisal/-a Fnatic Po jul 03, 2017 10:35 am

S starimi gumami nič, z zimskimi tudi ne. Nove so bile en teden na avtu in nič. Potem se je šele začelo. Rotiral še nisem, to bom danes zvečer, ko pridem domov. Centrirano je bilo na 0 na vse 4 gume. Je vsako posebej 3krat preveril za ziher. Je pa dejal, da bi pri ''fouš'' centriranju čutil šele pri višji hitrosti. Tukaj je pa že takoj, ko samo avto premaknem iz mesta. Očiščeno ni bilo. Ma se mi zdi, da preveč trese za bit samo umazanija. Bom danes rotiral gume in tudi spucal vse, čeprav izgleda kar čisto. Žal je moj mehanik na dopustu, ki je stara šola in vsaj v 90% kar zadane, kaj je narobe.
Ba-dum tssssssss =P

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Po jul 03, 2017 11:08 am

Maš vsaj 10 tem na forumu o tresenju, kjer je tresenje obdelano v detajle. Išči in beri, ne odpiraj nove teme!
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
Fnatic
Uporabnik

Napisal/-a Fnatic Po jul 03, 2017 12:13 pm

O hvala, ker si me razsvetlil. Sem prebrskal in nič uporabnega zame. Vedno iščem najprej po brskalniku.
Ba-dum tssssssss =P

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Po jul 03, 2017 12:25 pm

Maš zimske na svojih platiščih ? Če maš jih montiraj pa testiraj....
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

wragec
Novinec

Napisal/-a wragec Po jul 03, 2017 12:44 pm

Vijaki so zategnjeni dovolj ali ne?

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Po jul 03, 2017 4:39 pm

Če je prej bilo vse v redu in je to začelo kmalu po montaži novih gum, so skoraj 100% krive gume in ne avto. No, pri meni je bilo (iz neznanega ralozga) krivo da mi jih je na feltni obračalo, po ene treh centriranjih in nekaj prevoženih km se je stanje umirilo.

Centriraj, za foro označi gumo in feltno, nato boš pa videl če je to to.

Uporabniški avatar
Fnatic
Uporabnik

Napisal/-a Fnatic To jul 04, 2017 6:41 am

Sem želel včeraj zamenjat ma sem bil tako pozno na koncu doma, da ni bilo nikakor časa. Gum nimam zimskih na feltnah ampak lahko jih med sabo zamenjam. Ali pa rezervo dam gor. Je pa mehanik predčasno prišel z dopusta in mi je že obljubil, da se popoldne ustavi pri meni, da preveriva zadevo. Za vijake sem najprej tudi jaz pomislil ma so dobro zategnjeni.
Sporočim upam, da že popoldne, kako in kaj.
Ba-dum tssssssss =P

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees To jul 04, 2017 8:43 am

Če ti je ta mehanik centriral gume, pa naj ti še zimske gume da gor nazaj zastonj in se pelji ... in če bo ok, je težava v letnih gumah.
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
Fnatic
Uporabnik

Napisal/-a Fnatic To jul 04, 2017 10:30 am

Ni mi on tega počel. In itak mi to zastonj naredi. Ubistvu mu samo material plačam, delo mi pa časti. Dober mehanik :D
Ba-dum tssssssss =P
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov