Nasveti in napotki ter povpraševanja...

bruno
Nov uporabnik

Zima - Saxo ugaša in čudno deluje - pomoč prosim!

Napisal/-a bruno To feb 24, 2004 10:11 pm

Imam Saxoja 1.4 benzin (prevoženih100.000 km - v zadnji zimi garažiran pod milim nebom) in imam en velik problem! Avto po užigu še normalno deluje, ko pa speljem ga začne kar nenadoma dušit (ne povleče in se premika zelo počasi, pokašljuje), občasno ugasne, ko ga ponovno prižgem gre par metrov normalno, potem pa se zgodba ponovi. Naj povdarim, da imam zagotovo tapravo gorivo, svečke so bile menjane pred tremi mesceci, akumulator bi moral biti še uredu, zato mi ni jasno kaj se z njim dogaja. Domnevam, da bi znalo biti nekaj na elektriki - problem se je pojavil ob zadnji zmrzali (zjutraj) - popoldne problema ni bilo.

Ima morda kdo kakšno idejo, kaj se z njim dogaja, kaj bi bilo potrebno poštimati in podobno.

ZA NASVETE SE VAM VNAPREJ NAJLEPŠE ZAHVALJUJEM IN VAM ŽELIM ČIM MANJ PROBLEMOV Z VAŠIMI JEKLENIMI KONJIČKI :(

Uporabniški avatar
Igy2o6
Nov uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a Igy2o6 To feb 24, 2004 11:07 pm

Daj ga ponoč v garažo ce mas slucajno moznost. Mogoce ga vlaga pa rosa matra in ti elektrika prebija na maso :wink:

peters
Stalni uporabnik

Kraj: PTUJ

Napisal/-a peters Sr feb 25, 2004 9:14 am

Predvidevam, da je potem ko se ogreje vse v redu...

Isto se tudi meni na Bravotu dogaja, čeprav v manjši meri...
Ne sekiraj se, ko se bo otoplilo bo bolje...
Jaz krivim lamda sondo, ki daje napačne podatke računalniku, ta pa potem čudno dozira gorivo... Ponavadi je za takšna cukanja kriva samo lamda...
Pri najboljši volji ne grem na servis ali kaj takega, ker me bodo samo oskubili...

Uporabniški avatar
Fiat Tipo
Uporabnik

Kraj: Idrija

Napisal/-a Fiat Tipo Sr feb 25, 2004 8:16 pm

Probaj menjat še kable na svečkah. Pri meni je bilo občutno izboljšanje ko sn jih zamenjal. prej mi je pa skoz neki trokiral ob slabem vremenu.

Sedicivalvole
Novinec

Kraj: Domžale

Napisal/-a Sedicivalvole Če feb 26, 2004 8:55 pm

Če imaš Webrov sistem pri tem avtu, se splca dat pogledat šobe, ki se pri takem sistemu rade pacajo (jaz mam tako in se na vsakih 40k km pri meni zgodba ponovi, da zjutraj nemirno tece, tud crkne in ne povlece, podnevi pa vse kul) - torej šobe za dovod bencina spucat!
Lahko bi bila kriva tudi vžigalna tuljava oz če ima le-ta slab stik na kablih - preveri; kot ponavadi je lahko precej razlogov.

lp
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov