Nasveti in napotki ter povpraševanja...

bembi
Nov uporabnik

Fiat Croma bencinar ne vžge

Napisal/-a bembi To okt 24, 2017 6:21 am

Pozdravljeni,

prosim za vaše ideje, kaj bi lahko bilo narobe ? V petek sem kupil Fiat Cromo letnik 1995 2.0. i.e - avto je v nizkih vrtljajih tresel in bil brez moči, drugače pa je delal lepo v višjih vrtljajih ( vozil sem ga tudi na avtocesti ) ... včeraj sem ga hotel vžgati pa ni hotel ... avto ''vergla '', luči in ventilacija delujejo, enkrat ali dvakrat je malo zakašljal ampak vžiga ni ... se komu sanja, kaj bi lahko bilo narobe ? Je kaj takšnega, kar bi lahko ( kot popolni laik ) sam rešil, ali naj kličem mehanika ? V tem primeru bi cenil če me usmerite k težavi, da mi ne bo razmontiral celega avta ...

Hvala za vse nasvete in pomoč.
Ali ste vedeli, da so prve samovozne avtomobile izumili že v začetku 20. stoletja ? Takrat so jim še rekli TAXI.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Re: Fiat Croma bencinar ne vžge

Napisal/-a Firediver To okt 24, 2017 6:45 am

Kot laik lahko natočiš gorivo, napumpaš gume in opazuješ, če ti gori kakšna opozorilna lučka na armaturki.
Pojdi najprej k mehaniku, naj naredi servis (saj nameravaš imeti avto nekaj časa, a ne?) in potem pogleda še kaj je narobe. Bo najceneje in najhitreje.
Če si kupoval avto sam, se bojim, da so te nategnili...koliko, ti bo pa mehanik povedal.
Človek brez problema, to strašna je stvar!

bembi
Nov uporabnik

Napisal/-a bembi To okt 24, 2017 8:24 am

V to, da so me nategnili sploh ne dvomim :mrgreen: ampak ni panike, ker je bil avto poceni in je ( upam da ) projekt ... na forum sem se obrnil samo zato, da me ne bi še mehanik nategnil :)

torej, če ima kdo kakšno idejo ali izkušnjo, kaj bi lahko bilo ... ali pozna dobrega mehanika, ki zna s FIAT -i ... se priporočam
Ali ste vedeli, da so prve samovozne avtomobile izumili že v začetku 20. stoletja ? Takrat so jim še rekli TAXI.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan To okt 24, 2017 8:33 am

Kar nekaj dejavnikov bi bilo lahko vpletenih da motor ne prižge: elektrika, svečke, vžigalna tuljava, zamašen čistilec goriva, črpalka goriva, , preskočen pogonski jermen..........
Se sliši črpalko goriva, ko se da kontakt na volanski ključavnici? Se je pregledalo varovalke?
Osebno bi priporočal pregled pri mehaniku, bo hitreje in tudi ceneje, kot pa na pamet menjati dele.
V koliko ima mehanik možnost, ima vozilo 3 pinski priklop za tester na desni strani motorja.
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

bembi
Nov uporabnik

Napisal/-a bembi To okt 24, 2017 9:18 am

Varovalk nisem gledal ... sem sklepal, da je vse OK, ker elektrika dela. Črpalka se sliši, kontakt lepo primer, avto po domače rečeno '' dela ''. Potem pa obrnem ključ začne verglat ampak enostavno ne vžge ... je dejstvo, da je pred tem prosti tek bil zelo nestabilen in je avto slabo sprejemal gas na štartu kakšen indikator ? Na svečke ali vžig ?

Želim namreč samo zožit možnosti, da vidim, kaj me čaka - če je kaj resnega/dragega ne bom klical mehanika ampak vleko za odpad :evil:

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver To okt 24, 2017 9:27 am

Lej, mehanika zaenkrat uporabi samo toliko, da ti okvirno pove, kaj bi lahko bilo, ker mi tukaj preko neta ne moremo videti in slišati situacije. Fiati, sploh toliko stari, ne bi smeli imeti dragih kosov, marsikaj rabljenega lahko daš gor, pa tudi veliko neoriginalnih delov se dobi (pazi, znajo biti celo dražji od originalov!).

Lahko je več stvari hkrati in odprava prve napake ne bo še popolnoma rešila problema.

Vsekakor pa je zate bolje, da se glede teh zadev malce izobraziš, ker boš na raznorazne mehanike obsojen celo življenje. Lahko pa "osnovno šolo" narediš na tem vozilu in počasi nabereš vsaj nekaj osnov delovanja motorja v vozilu.
Človek brez problema, to strašna je stvar!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov