Nasveti in napotki ter povpraševanja...

bostianos
Nov uporabnik

Seat altea: problem pri vozniškem oknu

Napisal/-a bostianos Ne okt 29, 2017 6:22 am

Pozdravljeni.

Na vas se obračam,ker ne poznam vag grupe in seveda sem povprašal na seat forumu in tam vse mrtvo...

Gre se za prijatelja, ki si lasti avto Seat Altea 1.2tsi in ima sledečo težavo.
Pred enim mesecem je odprl okno in mu sama dol padla do nekje sredine...nato jo je spravil s pomočjo roke nazaj v položaj zaprtja in do danes pustil pri miru,sploh si ne upa več pritisniti na stikalo,da bi jo odprl...
Povedal je večkrat svojemu lokalnemu mehaniku,ki mu popravlja avto(servisi) in se mehanik noče tega lotiti,samo zaradi kode motorja,ki so v vratih...če odklopiš signalno lučko na vratih,če bi jemal tapeto dol...bo se avto resetiral in bi po tem posegu moral iti na uraden servis,da ponastavijo kodo ali nekaj takega...
Sem mu enkrat rekel, da naj sam vzame dol tapeto in pogleda samo kaj je narobe in samo pravi:da bo kodo resetiral...nekakšno kodo motorja...Jaz sumim da so vodila popustila,če ti steklo samo dol pade,pravi pa,da se motorček sliši,saj je včeraj glih spet nekaj rovaril....
Vas samo sprašujem,če je kdo imel podoben primer ali ste to doma najprej sami pogledali in sami naredili,če ste del ali celoten komplet menjali...ali ste rajši to peljali na uraden servis. Fora je glih v tem,da bi prijatelj sam kupil del na uradnih straneh Sylux,avtodeli24 itd...saj ve,da na uradnem servisu bo to kar stalo denarja...so pa malo bolj bogi sedaj pri financah...
Gledal sem tudi na youtube posnetek menjave,vendar je posnetek samo pri sovozniški strani...
Tudi bral sem malo po forumih,da seati imajo težave z odpiranjem in pokanjem nekakšne plastike,ki so na vodilih...mene pa zanima,če je res to,da po razdiranju tapete in odklopu vseh kablov resetiraš kodo motorja in da more avto pol na računalnik,ker ne bo vžgal...kar je meni malo čudno,saj koliko vem,so kode v ključih ali pa se motim za vag grupo...

P.S.: pišem v imenu njega saj je doma v hribih in imajo težave z internetom...

Lp.

Uporabniški avatar
luxxx7
Stalni uporabnik

Re: Seat altea: problem pri vozniškem oknu

Napisal/-a luxxx7 Ne okt 29, 2017 8:03 am

Pozdravljen,

ma kakšna koda motorja pri stikalu za steklo... Treba je dati tapeto dol in pogledati kaj je zlomljeno oziroma kaj se je snelo. Najboljše iti to do nekega ličarja ali kleparja, ki ima je že takšne stvari delal na podobnih avtih. Mogoče bo zaradi tega kakšno napako pokazal računalnik, saj bodo izklopljene napajalne žice za funkcije na vratih... To se pa lepo pobriše in nobeden ne ve, da se je kdaj kaj diralo. ;)

bostianos
Nov uporabnik

Napisal/-a bostianos Ne okt 29, 2017 8:32 am

Pozdravljen.

Saj ta njegov mehanik je tudi še ličar in klepar in mu je rekel,da on se s tem nebo bavil...ker bo kodo resetiral in njemu(prijatelju) gre sedaj samo to po glavi,če se bo to spravil sam delat in mu pol ne bo avto vžgal in ker je v hribih doma,kako spravit avto v Mb na servis...Tudi jaz mu pravim,da mi je to malo čudno,zakaj takšna panika,da nebi pol avto vžgal...in samo govora o tej kodi....hehe... Sem mu to tudi omenil,če bi bila kakšna napaka bi se potem šlo brisat na računalnik in to ne košta nevem koliko...
Zato tudi sam več nisem vedel kako je pri tej vag grupi in sem zato prej povprašal...preden se spravi to delat.
Torej kaj pravite vi,je res to bolje odpeljat na uradni servis ali da menja drugega mehanika ali da sam naredi....
Lp.

wragec
Novinec

Napisal/-a wragec Ne okt 29, 2017 11:01 am

Naj menja mehanika kateri bo to snel in zamenjal, ker uradni servis če ni v garanciji je predrag.

Joshy79
Nov uporabnik

Napisal/-a Joshy79 Ne okt 29, 2017 11:40 am

Koda v vratih??? Reci prijatelju naj takoj menja mehanika... Pa tudi če bi bila kaka koda v vratih, glede na izjavo tega "mehanika" nebi noben avto več vžgal po tem ko bi odklopil oziroma menjal akumulator, ker bi odklopil napajanje in s tem kao resetiral računalnik... Takoj naj menja tega "mehanika"...

bostianos
Nov uporabnik

Napisal/-a bostianos Ne okt 29, 2017 11:44 am

Pozdravljen!

Bom upošteval vaša mnenja in mu povedal naj menja za drugega lokalca,ki zna to opravljat....saj bi mu jaz to naredil oz.pogledal, ker sem že tapete dol jemal in pri enem avtu tudi menjal komplet z motorjem, vendar pri nobenem vagu ne....zato je tudi mene zanimalo,kje je ta koda v vratih,kot je to omenil njegov zdajšnji mehanik...pomoje se modelu ne da to naredit oz.popravit....
Prijatelj je pač maja kupil to seat alteo,ker je do sedaj imel 11 let megana mk1 in seveda je prešel na avto s polno elektrifikacijo....in ga je včasih ful strah ko nekaj začne piskat...hehe...
Lp.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov