Napisal/-a bostianos Ne okt 29, 2017 6:22 am
Pozdravljeni.
Na vas se obračam,ker ne poznam vag grupe in seveda sem povprašal na seat forumu in tam vse mrtvo...
Gre se za prijatelja, ki si lasti avto Seat Altea 1.2tsi in ima sledečo težavo.
Pred enim mesecem je odprl okno in mu sama dol padla do nekje sredine...nato jo je spravil s pomočjo roke nazaj v položaj zaprtja in do danes pustil pri miru,sploh si ne upa več pritisniti na stikalo,da bi jo odprl...
Povedal je večkrat svojemu lokalnemu mehaniku,ki mu popravlja avto(servisi) in se mehanik noče tega lotiti,samo zaradi kode motorja,ki so v vratih...če odklopiš signalno lučko na vratih,če bi jemal tapeto dol...bo se avto resetiral in bi po tem posegu moral iti na uraden servis,da ponastavijo kodo ali nekaj takega...
Sem mu enkrat rekel, da naj sam vzame dol tapeto in pogleda samo kaj je narobe in samo pravi:da bo kodo resetiral...nekakšno kodo motorja...Jaz sumim da so vodila popustila,če ti steklo samo dol pade,pravi pa,da se motorček sliši,saj je včeraj glih spet nekaj rovaril....
Vas samo sprašujem,če je kdo imel podoben primer ali ste to doma najprej sami pogledali in sami naredili,če ste del ali celoten komplet menjali...ali ste rajši to peljali na uraden servis. Fora je glih v tem,da bi prijatelj sam kupil del na uradnih straneh Sylux,avtodeli24 itd...saj ve,da na uradnem servisu bo to kar stalo denarja...so pa malo bolj bogi sedaj pri financah...
Gledal sem tudi na youtube posnetek menjave,vendar je posnetek samo pri sovozniški strani...
Tudi bral sem malo po forumih,da seati imajo težave z odpiranjem in pokanjem nekakšne plastike,ki so na vodilih...mene pa zanima,če je res to,da po razdiranju tapete in odklopu vseh kablov resetiraš kodo motorja in da more avto pol na računalnik,ker ne bo vžgal...kar je meni malo čudno,saj koliko vem,so kode v ključih ali pa se motim za vag grupo...
P.S.: pišem v imenu njega saj je doma v hribih in imajo težave z internetom...
Lp.