Nasveti in napotki ter povpraševanja...

bojan74
Nov uporabnik

Pooblaščeni (uradni) Opel servis

Napisal/-a bojan74 Sr nov 08, 2017 8:21 pm

Pred pol leta sem kupil rabljeno Opel Astro Sport Tourer in sem imel pred kratkim 2. redni servis - dobrih 40.000 km (1. redni servis je bil še s prejšnjim kupcem).

Tiste, ki vozite Ople na pooblaščeni servis, bi prosil, če lahko komentirajo, če so to normalne cene, toliko da sem pomirjen glede cen :)

npr. 5.5l motornega olja 5W30 Dexos II je bilo 100 eur (tudi na računu 1. servisa, ki je bil pri drugem serviserju v drugem kraju je bila podobna cena, tako da predvidevam, da je to normalno?)
Me pa vseeno stisne, ko vidim, da na Mimovrste stane isto olje (popravite me, če se motim) samo 22 eur
https://www.mimovrste.com/motorna-olja/ ... -5w-30-5-l
Vsaj pri pooblaščenih servisih najbrž ni možno, da jim jaz olje prinesem? :)

Potem pa recimo filter klime, ki je stal 56 eur
A je to isto kot filter notranjega prostora (kot delo je bilo napisano zamenjava čistilca svežega zraka), kjer najdražji stane tukaj s popustom 12 eur?
https://www.rezervniavtodeli24.si/opel- ... a_prostora

Filter olja po 16 eur je še zelo poceni in bi bil slabih 10eur s popustom tudi na zgoraj omenjeni strani, tako da 50% razlika v ceni mi je še ok, ne pa 4-5x več kot v zgornjih dveh primerih, če so tisto primerljive zadeve?

Tudi cena dela, 15 eur za vsako zamenjavo (olje, 2x filter), se pravi 45 eur skupaj mi je normalna ter 50 eur za letni servisni pregled in 10 eur za korozijski pregled, tako da že dela dajo skupaj dobrih 100 eur.

Potem pa še zavorno olje 10 eur, drobni material, sos kartica (ekološka razgradnja) pa pride vse skupaj 300 eur in se niti ni kaj veliko delalo (splošni pregled, olje, filter klime prinese že cca 75% zneska), tako da si niti ne upam pomisliti, kako bi šele bilo, če bi se kakšna večja stvar popravljala :)

Ker imam garancijo 2+2, bom seveda vsaj še 2x šel na pooblaščeni servis, za naprej pa bi tudi prosil za kakšen nasvet, kaj ostali delate (pooblaščeni servis ali druge opcije?).

A mogoče kdo ve oziroma ima kakšen link, kaj bi se naj na posameznih Opel Astra ST rednih letnih servisih delalo/menjavalo?
Na 1. servisu še s prejšnjim kupcem sem videl, da so menjali olje, filter (ne piše kakšen, cena 13 eur, mogoče filter olja?) ter dali nekaj hladilne tekočine.
npr. kaj bi naj bilo na 3., 4. servisu?

Hvala vnaprej za kakršen koli odgovor

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Re: Pooblaščeni (uradni) Opel servis

Napisal/-a limas Sr nov 08, 2017 10:02 pm

S pooblaščenim servisom se dogovoriš, da jim dostaviš svoje olje. Cena servisa bo nižja, garancija pa ohranjena.
Razne podaljšane garancije so samo izgovor za odiranje lastnikov.
Sam bi poiskal nepooblaščenca kateremu bi plačeval samo delo, material pa bi nabavljal preko spleta.

nered
Novinec

Napisal/-a nered Sr nov 08, 2017 10:37 pm

Pri Oplu, dokler servisiras pri njih ti ne iznici garancije, ce prineses svoje materiale. Tako, da lahko olje in filtre sam kupis in bos tako imel cenejsi servis.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če nov 09, 2017 12:28 am

Za redne servise lahko servisiraš tudi na ostalih "certificiranih" servisih (s predpisanim materialom!), sploh ni nujno, da na pooblaščenem in garancija še vedno velja Več https://www.zps.si/index.php/mediji/izj ... gledom-zps.

Sicer pa je to oderuštvo in to na kvadrat !! Dela je vse skupaj največ eno uro (3/4 bi moralo dobremu serviserju zadostovat), materiala (dejanskega - ne npr 10€ za zavorno olje, ki ga avto zelo verjetno ni videl!) cca 50 € - pa si zračunaj. Ne podpiraj takih lopovov!

Uporabniški avatar
andrejkos
Nov uporabnik

Napisal/-a andrejkos Če nov 09, 2017 8:47 am

Za primerjavo ...
Septembrska menjava olja na Zafiri (4,7l) je bila 76,75€ na uradnem servisu.
Se pravi, olje, filter + delo.

bojan74
Nov uporabnik

Napisal/-a bojan74 Če nov 09, 2017 8:56 am

@andrejkos, kje pa je bilo to, če ni skrivnost?

Hvala vsem za odgovore.

Če to res ni problem, da prinesem vsaj svoje olje, bom gotovo potem raje naslednjič tega za 22 eur nabavil, kot da mi zaračunajo za isto olje 100 eurov. Podobno tudi za ta filter klime. Že samo s tem bi prihranil cca 120 eur, tudi če bi še vedno ohranili vse ostale postavke enake in bi glede dela enako zaračunali. A bojim se, da bodo začeli "mutiti", ko jim bom to omenil. V roku nekaj dni še moram enkrat iti na servis, ker so hoteli še nekaj zamenjati pa niso imeli na zalogi. To bi naj šlo v okviru garancije. Tako da jim bom že takrat to omenil, čeprav sem zdaj vsaj glede rednega servisa dober do naslednjega novembra.

Vi, ki se bolje spoznate, a je to olje 5W30 Dexos II, ki sem ga imel na računu, ista oziroma vsaj enakovredna zadeva tistemu iz mojega linka na mimovrste?

A "filter klime" iz računa je "filter notranjega prostora", ki sem ga dal na zgornjem linku ali pa se gre tukaj še za kakšen drug filter?
Na tistem linku se omenjajo samo naslednji filtri: filter goriva, hidravlični filter, oljni filter, zračni filter in že omenjeni filter notranjega prostora, ki mi še najbolj deluje, da bi lahko bil "filter klime".

Drugače se seveda strinjam, da so takšne cene že skoraj žaljenje kupcev in ravno zato sem odprl to temo, da še drugi pokomentirate, ali podobno plačujete ali pa se poslužujete alternativnih opcij. In seveda ne bi rad podpiral takšnega početja. Imam pa občutek, kot da so vsi po vrsti dogovorjeni za takšne cene, ker prejšnji servis (s prejšnjim lastnikom avta) je bil v drugem kraju pri drugi avto hiši in je bila vsaj cena olja zelo podobna.

A slučajno pozna kdo kakšnega certificiranega serviserja v okolici Kranja, ki se spozna na Opel in bi bil tako dobra alternativa uradnemu pooblaščenemu serviserju? Kot sem že prej napisal, zaračunano delo, pa četudi tudi tisto preveč zaračunano, me niti ni toliko zmotilo, kot to, da mi olje in filter zaračunajo 4-5x dražje, kot sem ga sam našel v 5 minutah na netu v Sloveniji.

Uporabniški avatar
andrejkos
Nov uporabnik

Napisal/-a andrejkos Če nov 09, 2017 9:09 am

Da ne bo reklame, to je avtohiša v Mariboru na koncu Ptujske.

CESTAR
Nov uporabnik

Napisal/-a CESTAR So avg 25, 2018 6:50 am

edit mod
prepovedano reklamiranje

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 So avg 25, 2018 11:08 am

Jaz se ze kakih 100 kkm vozim na mimovrste olje, na 80,000 podlage. Morda je isto morda ni, morda je slabse, morda je boljse, pomembno je samo, da je dovolj dobro in da ga dovolj pogosto menjas.

bojan74
Nov uporabnik

Napisal/-a bojan74 Če nov 01, 2018 8:44 pm

Letos sem na uradni servis prinesel "mimovrste" olje in ni bilo problemov.
Ker drugo leto tako ali tako poteče garancija, možno, da bom potem iskal drugega serviserja za strandardne zadeve (olje, filtri ...).

A je kje kakšen uradni spisek, kaj bi se naj po posameznih letih standardno menjavalo? Konkretno me zanima za Opel Astra ST.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Če nov 01, 2018 8:49 pm

Na servisu dobiš plan servisiranja. Vsaj na Peugeotu in Renaultu so mi ga vedno poslali, celo v pdfju po mailu.

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas Če nov 01, 2018 9:42 pm

Ne obstaja olje "mimovrste". Pri njih se dobi večina originalnih olj, ki jih zahtevajo avtomobilski proizvajalci.
Da so olja precej cenejša od tistih v pooblaščenem servisu, pa je dokaz, da nas ti servisi odirajo in ne, da je olje "mimovrste" dvomljive kakovosti.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Če nov 01, 2018 10:20 pm

bojan74 je napisal/-a:A je kje kakšen uradni spisek, kaj bi se naj po posameznih letih standardno menjavalo? Konkretno me zanima za Opel Astra ST.

To je napisano v OpelTis , Autodata in kakšnem podobnem programu.
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Mazda2
Stalni uporabnik

Napisal/-a Mazda2 Pe nov 02, 2018 6:27 am

Tudi sam sem na pooblaščeni servis nesel svoje olje s sabo, takšnega kot so ga na servisu not vlivali in so ga vlili in sem dobil štempelj in garancija je veljala, vseeno pa so naredili opombo, da sem olje prinesel sam. Sicer razlika v ceni je bila pri meni manjša, približno pol, pa vseeno, prihranil sem okoli 30 eur, vendar gre tudi manjša količina olja v motor, okoli 4 litre, olje pa kupljeno v Bartogu.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Pe nov 02, 2018 11:09 am

Kje neki vas najdejo? In kaj narediš s štempeljnom? Ko prodajaš avto, je vsaka redna evidenca, sam izgled avta in prodajalca za poznavalce zadosti vreden. Spoštujem stroške izobraževanja personala uradnih servisov, cene pa ne morejo biti mnogokratniki ljudskih plač. Potem naj pa serviserju dajo vsaj polovico zaračunane ure... Zaradi angažiranih izjav, začnimo od AMZS z bebavimi ocenami M+S, do vulkanizerjev z izsiljenimi menjavami na podlagi DOT številk, namesto ocene stanja gume, pa vsiljenem zaupanju izključno uradnem servisu, to krvavo plačujemo. Povprečna plača je ene 1000€, to pomeni cca 5€ na uro, a zdaj pa oni 45-50€ uro in 5krat-na cena olja?? A zaradi polivinila na sedežih in papirja pod nogami?

Uporabniški avatar
avto fan1308
Stalni uporabnik

Kraj: Koper-Ljubljana

Re: Dober pooblaščen (uradni) Opel servis

Napisal/-a avto fan1308 To jan 01, 2019 5:43 pm

Pozdravljeni!
Najprej vsem voščim srečno zdravo in uspešno novo leto 2019.
Zanima me kateri je najboljši pooblaščeni servis Opel. Lokacija ni pomembna pomembno je, da je uradni servis.
Lep pozdrav
Golf 7.5 R 2017 2023 ->

Uporabniški avatar
avto fan1308
Stalni uporabnik

Kraj: Koper-Ljubljana

Napisal/-a avto fan1308 So jan 05, 2019 2:56 pm

Nihče?
Golf 7.5 R 2017 2023 ->

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul So jan 05, 2019 3:30 pm

Lahko ti povem, da sem vozil, ko sem še imel opla v Kranj in Škofja Loko, pa nikjer nisem bil zadovoljen. Sedaj vozim Škodo, k Vrtaču, na pooblaščenega, pa je isto sranj..
Hočem povedat, da bistvene razlike itak ni. Dokler so samo redni servisi (olje, filtri, breme,...) še gre, če je pa nekaj bolj kompliciranega, pa veliko pooblaščencev tava v temi (vsaj jaz imam take izkušnje).

Uporabniški avatar
format
Novinec

Napisal/-a format Ne jan 06, 2019 2:53 pm

Poglej na Opel forum.
Tukaj nekaj omenjajo serviserje:
https://www.opelforum.si/index.php/topi ... erviserje/

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Ne jan 06, 2019 3:10 pm

Sej veš kako je ? ljudje se menjajo na servisu (slaba plača) pa pol tudi ni tako dobro narejeno kot bi lahko bilo.
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 15 gostov