Tiste, ki vozite Ople na pooblaščeni servis, bi prosil, če lahko komentirajo, če so to normalne cene, toliko da sem pomirjen glede cen

npr. 5.5l motornega olja 5W30 Dexos II je bilo 100 eur (tudi na računu 1. servisa, ki je bil pri drugem serviserju v drugem kraju je bila podobna cena, tako da predvidevam, da je to normalno?)
Me pa vseeno stisne, ko vidim, da na Mimovrste stane isto olje (popravite me, če se motim) samo 22 eur
https://www.mimovrste.com/motorna-olja/ ... -5w-30-5-l
Vsaj pri pooblaščenih servisih najbrž ni možno, da jim jaz olje prinesem?

Potem pa recimo filter klime, ki je stal 56 eur
A je to isto kot filter notranjega prostora (kot delo je bilo napisano zamenjava čistilca svežega zraka), kjer najdražji stane tukaj s popustom 12 eur?
https://www.rezervniavtodeli24.si/opel- ... a_prostora
Filter olja po 16 eur je še zelo poceni in bi bil slabih 10eur s popustom tudi na zgoraj omenjeni strani, tako da 50% razlika v ceni mi je še ok, ne pa 4-5x več kot v zgornjih dveh primerih, če so tisto primerljive zadeve?
Tudi cena dela, 15 eur za vsako zamenjavo (olje, 2x filter), se pravi 45 eur skupaj mi je normalna ter 50 eur za letni servisni pregled in 10 eur za korozijski pregled, tako da že dela dajo skupaj dobrih 100 eur.
Potem pa še zavorno olje 10 eur, drobni material, sos kartica (ekološka razgradnja) pa pride vse skupaj 300 eur in se niti ni kaj veliko delalo (splošni pregled, olje, filter klime prinese že cca 75% zneska), tako da si niti ne upam pomisliti, kako bi šele bilo, če bi se kakšna večja stvar popravljala

Ker imam garancijo 2+2, bom seveda vsaj še 2x šel na pooblaščeni servis, za naprej pa bi tudi prosil za kakšen nasvet, kaj ostali delate (pooblaščeni servis ali druge opcije?).
A mogoče kdo ve oziroma ima kakšen link, kaj bi se naj na posameznih Opel Astra ST rednih letnih servisih delalo/menjavalo?
Na 1. servisu še s prejšnjim kupcem sem videl, da so menjali olje, filter (ne piše kakšen, cena 13 eur, mogoče filter olja?) ter dali nekaj hladilne tekočine.
npr. kaj bi naj bilo na 3., 4. servisu?
Hvala vnaprej za kakršen koli odgovor