Ker že malo obupavam nada težave, se obrnem še na vas, če dobim kak koristnejši nasvet.
Pred dobrim mesecem sem avto peljal k mehaniku, saj imam težave, da avto ne vžge vedno. Avto je megane (kratki) dynamique, 1,6, benzin, Avto klika in ne zažene. Včasih po nekaj desetkranem pritisku na gumb za zagon. Nato sem omenil mehaniku naj še preveri akumulator, saj sem imel podobne težave pred menjavo akumulatorja, ki sem ga menjal lani decembra. Seveda, takoj mi sporoči, da je akumulator prazen in ga je napolnil pa spremljam kako bo. To je bilo deset dni nazaj. Vmes sem šel do prodajalca akumulatorja, ki trdi, da akumulator ne more biti in tega še niso menjavali (Varta blue ...nekaj). Akumulator izmeri in pravi, da je vse o.k. Avto mi je tako vseeno vžigal iz prve kak teden. Zdaj pa ista zgodba. Začel sem še sam meriti akumulator z multimetrom in zgleda o.k. Akumulator na dobrih 12V, ko pa se vato zažene pa z alternatorjem poskuču nad 14V, če avto ne obremenjujem dodatno z raznimi lučmi, klimo ...
Na spodnji povezavi je tudi video poskusov vžiga avtomobila.
https://youtu.be/uPAnD0uiYxM
Ima kdo kak nasvet kaj bi lahko dejansko bilo, preden mi mehanih vse zamenja

Hvala in lep pozdrav
Damjan