Nasveti in napotki ter povpraševanja...

mornarcekmb
Nov uporabnik

Nissan note

Napisal/-a mornarcekmb Sr dec 27, 2017 9:23 am

Pozdravljeni

Imam nissana nota, letnik 2014. Že po 10.000 prevoženih km se mi je pojavil "ropot" ob vožnji čez neravnine ali ležeče policaje na sprednji desni strani. Na servisu so mi menjali gumico pri amortizerju v okviru redne garancije. Dve leti je bilo nato vse v redu, zdaj pa se mi je spet pojavil isti ropot. Prevoženih imam 30.000 km. Čeprav avto več ni v garanciji, mi bodo na servisu ponovno menjali te gumice pri amortizerju. Ima še kdo podobne težave? Čudno se mi zdi, da se ta ropot pojavlja le na desnem sprednjem amortizerju. Kakšne gumice so to, da zdržijo le nekaj 10.000 km?
Hvala.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Nissan note

Napisal/-a joztom Sr dec 27, 2017 11:06 am

Moraš kaj več povedat, ali so menjali paličko stabilizatorja ali kakšen silent blok. Če je problem silent bloka, je rešitev vgradnja silikonskega tipa PowerFlex, potem je mir za večno.

mornarcekmb
Nov uporabnik

Napisal/-a mornarcekmb Sr dec 27, 2017 11:08 am

Menjali so le plastično gumico.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Če dec 28, 2017 3:17 pm

Očitno Nissan še ni uspel odpraviti napake oziroma začel vgrajevati kvalitetnejšo robo, ker tole se vleče še iz prve serije modela Note, čeprav sam s tem do prodaje nisem imel težav. Morda je kriva škart TRW roba, ki je bila svojčas prva vgradnja.

Upaj samo, da se pri tvojem modelu ne ponovi konstrukcijska šlamparija prvega modela, pri katerem se pojavlja pokanje kot posledica slabe izvedbe vpetja pomožnega okvirja na karoserijo (pretanka pločevina + osiromašen zvar + korozija + tresljaji, kar vodi v dobesedno trganje pločevine na mestu vpetja).

Samo omenjam in te nimam namena strašiti, ker ne vem kako je to izvedeno pri novem modelu.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

mornarcekmb
Nov uporabnik

Napisal/-a mornarcekmb Če jan 04, 2018 9:09 am

No, upam, da le ni tako hudo. Po prvi menjavi gumic, je bilo namreč dve leti nato stanje normalno. Danes grem spet na servis, kjer mi bodo menjali te gumice, in to zastonj, čeprav več nimam garancije. Vsekakor pa je sumljivo, da se to pokanje pojavi vedno na levi strani.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov