Nasveti in napotki ter povpraševanja...
 
Pipi321
Nov uporabnik
 
Prispevkov: 1
Pridružen: Če maj 10, 2018 11:54 am

Popravilo bosch pumpe pri Glazer ( BO-VI) v Radomljah NATEG?

Napisal/-a Pipi321 Če maj 10, 2018 12:03 pm

Pozdravljeni! Ima kdo kakšne slabe izkušnje s tem Glazerjem? Kolk je vam kaj računal za celotno obnovo črpalke šob za osebni avto? Je kdo tukaj, ki naj bi mu kao " obnovil vse pa mu v resnici ni??? Računal pa kot da je vse obnovil? Hvala za odgovore že vnaprej. Lp
 
Rok33
Nov uporabnik
 
Prispevkov: 6
Pridružen: Sr jun 20, 2018 9:38 am

Re: Popravilo bosch pumpe pri Glazer ( BO-VI) v Radomljah NA

Napisal/-a Rok33 Sr jun 20, 2018 10:10 am

Jaz imam slabo izkušnjo z njim. Z avtom so bili neki problemi, ki bi bili lahko posledica slabih šob, zato sem ga kontaktiral za testiranje šob in za ceno obnove, ki naj bi bila 110 evrov za kos. Dejal je tudi, da so te šobe dobre in redko crknejo, ampak bomo preverili. Prva sumljiva stvar je bila, ko me je klical, da je počena cev od turbine in da ne more stestirati šob, če je ne zamenja. Avto pa je pred tem deloval čisto normalno, ampak sem rekel naj zamenja. Potem pa je bila diagnoza, da so vse 4 šobe zanič, ampak cena obnove je zrasla iz 110 na 150 evrov, ker naj bi bil zanič "zgornji" elektronski del šobe in ne "spodnji" mehanski. Jaz pod obnovo šobe razumem, da se zamenja komplet potrošne dele in ne samo en del, ker po njegovi logiki bi potem obnova celotne šobe stala 260 evrov, kar pa je več kot nova originalna šoba. Potem pa je hotel, da bi se obnovila še visokotlačna črpalka, ker naj bi se šobe okvarile zaradi opilkov, ki prihajajo iz črpalke (kar bi bilo možno, če bi se okvaril mehanski del šobe, kako pa bi se zaradi tega okvaril elektronski del pa verjetno ve samo on). Cena za komplet 1500 evrov. Ker se je zmišljeval glede cen in mi je bilo vse skupaj drago in sumljivo, sem nisem odločil za obnovo. Nato sem naročil komplet obnovljene šobe iz Nemčije za 100 evrov na kos. Izkazalo pa se je, da z menjavo šob težava, ki sem jo imel z avtomobilom ni bila odpravljena. Torej sklepam, da se je zlagal glede tega, da so šobe potrebne obnove, da bi dobro zaslužil. Avto pa se še danes, po dveh letih, vozi z isto visokotlačno črpalko.

Jaz bi rekel, da je nateg.
 
mrtwelvetrees
Poznavalec foruma
 
Prispevkov: 1915
Pridružen: To apr 26, 2005 6:33 pm

Re: Popravilo bosch pumpe pri Glazer ( BO-VI) v Radomljah NA

Napisal/-a mrtwelvetrees Sr jun 20, 2018 10:15 am

Tale tema je malo sumljiva

- prvi post vprašanje
- prvi post odgovor
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?
 
Rok33
Nov uporabnik
 
Prispevkov: 6
Pridružen: Sr jun 20, 2018 9:38 am

Re: Popravilo bosch pumpe pri Glazer ( BO-VI) v Radomljah NA

Napisal/-a Rok33 Sr jun 20, 2018 10:21 am

Naj bo sumljiva. Forum občasno spremljam sem se pa sedaj prijavil s tem namenom, da delim svojo izkušnjo, ker mislim, da me je poskušal ogoljufat. Če bo zaradi tega kdo bolj previden je namen dosežen.
 
limas
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 784
Pridružen: Ne avg 18, 2013 8:01 pm

Re: Popravilo bosch pumpe pri Glazer ( BO-VI) v Radomljah NA

Napisal/-a limas Sr jun 20, 2018 9:55 pm

Prav je, da se nepoštena praksa mehanikov razkrije na forumu.
Žal opažam splošen trend upadanja poštenosti in strokovnosti celo med tistimi redkimi, ki sem jim do sedaj zaupal. Poznam ta občutek, ko ne zmore ali noče pravilno diagnosticirati okvare in na pamet ali pa tudi ne, predlaga menjavo vsega možnega v vrednosti povprečne plače. Marsikdo nasede.
Ne poznam zgoraj omenjenega mehanika, ampak sam sem prekinil dolgoletno sodelovanje z dvema mehanikoma, ki sta bila v preteklosti deležna mojih priporočil.
O tem bi lahko napisal elaborate.
V takih primerih svetujem drugo mnenje.
Predlog s/z
Predlog S postavljamo pred nezvenečene nezvočnike (p, f, t, s, š, c, č, k, h). Pred vsemi drugimi črkami stoji predlog Z.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 13 gostov