Nasveti in napotki ter povpraševanja...
 
Joshy79
Nov uporabnik
 
Prispevkov: 39
Pridružen: Če sep 21, 2017 1:32 am

VW Passat 2.0TDI ropot iz motorja

Napisal/-a Joshy79 So jun 02, 2018 12:10 am

Pozdravljeni. Imam Passata 2.0TDI letnik 2013, prevoženih 147,000km. Zadnje čase se mi je pojavil klenkajoč zvok iz motorja, ki se pojavi le ob rahlem dodajanju plina tja nekje do 2000obratov. Če malo bolj dodam plin ali pa spustim plin, ta zvok takoj izgine. Izgine tudi nad 2000 obrati, dočim v 5 prestavi se ta zvok zelo slabo sliši v 6 prestavi pa se ta zvok sploh ne pojavi, neglede na obrate in dodajanje ali spuščanje plina. Se pa ta zvok tudi pojavi in lepo sliši ko stoji avto na mestu in počasi spuščam plin iz 2000 obratov. Šobe so bile menjane pred pol leta, tako da dvomim da bi bile krivec za to, dočim je pa definitivno defekten vztrajnik, ki včasih ropota ko avto stoji na mestu in je spuščena sklopka.
Drugače pri štandgasu se ta klenkajoč zvok sploh ne sliši, (razen občasnega ropota vztrajnika) pa tudi motor teče lepo mirno, pa tudi med vožnjo nič ne cuka in lepo vleče, oziroma se sploh ne opazi da bi bilo kaj narobe, razen seveda tega ropota.
Na servisu še nisem bil, imam namen iti naslednji teden, samo me zanima ali ta zvok povzroča vztrajnik ali pa je lahko to kaj drugega?
Sem naredil dva posnetka:
Prvi je ko avto stoji na mestu in dvignem obrate na 2000 in potem počasi spuščam plin in se ta ropot lepo sliši

https://youtu.be/JeSHGWwrv9g

Drugi posnetek je med vožnjo, vendar se bolj slabo sliši. Ropot se pojavi predvsem pri počasni vožnji nekje med 1000-1500 obrati in ko rahlo dodam plin. Če malo bolj dodam plin ali ga spustim, ropot preneha

https://youtu.be/3PyxnWuzdyU
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov