Nasveti in napotki ter povpraševanja...

gtrx
Nov uporabnik

zatikanje stopalke od bremz ?

Napisal/-a gtrx Po jul 30, 2018 8:02 pm

Pozdravljeni !

Zadnja 2 tedna se mi pri Toyoti Auris 2013 letnik, zatika stopalka od bremz... In sicer ko pritisnem gre vse ok,ko pa bremzo pocas spustim,se mi nekje na sredini hoda, pojavi zvok ( kot bi izgovoril - Tk ) in tudi preko svoje noge cutim kako se mal zatekne... In nato gre nazaj v prvotno lego .

Skratka pri spuscanju mi na sredini mal zatakne ( se slisi in obcuti na nogi )..

PS: avto bremza normalno, bil pa na Toyoti kjer nimajo pojma kaj bi bilo, naj povem da mojstr bil tok len, da se ni prepognu pa pr stopalki pogledu kej... ampak da more pac vse zdret

Za morebitno pomoc in odgovore se vam vnaprej zahvaljujem...

V pomoc mi bo ze to, kaj Vi sumite da bi lahko bilo ?

jony
Novinec

Re: zatikanje stopalke od bremz ?

Napisal/-a jony Po jul 30, 2018 8:15 pm

Umakni tepih na voznikovi strani in poročaj. Lp

gtrx
Nov uporabnik

Napisal/-a gtrx To jul 31, 2018 7:18 am

Pozdravljeni,

Sem odmaknil in na zalost to ni vzrok zatikanja... Problem mora biti drugje..

Drgac pa dobro razmisljanje ;)

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas To jul 31, 2018 8:37 am

Mogoče premalo vakuuma v zavorni enoti pri pedalu, zavorni ojačevalec, iztaknjen konektor...Preveri, če kaj pušča, drugače pojdi do kakega nepooblaščenega serviserja, ki ni tako len in bo pogledal vsaj pod pokrov avta.

titanius
Uporabnik

Napisal/-a titanius To jul 31, 2018 12:12 pm

Kolk je pa kej zavorne tekocine notr? Ampak mislim,da s pedalom vseeno ne bi smel imet veze.

p206cc
Nov uporabnik

Napisal/-a p206cc To jul 31, 2018 4:33 pm

Pozdravljeni,

Ali se vam zvok oziroma zatikanje pojavlja vedno?

Pri mojem Toyoti Verso sem imel tak občutek pri pritisku na bremzo pri prvem bremzanju po zagonu avtomobila. Najprej sem vozil avto na Toyoto v BTC kjer niso imeli pojma kaj bi bilo. Potem pa sem peljal na Toyoto na Vič, tam pa mi je mehanik preden je pogledal avto iztrelil, da je to zaradi VSC (upam, da sem si prav zapomnil gre za sistem Toyote proti zdrsavanju) cheka, ki se izvede zmeraj po zagonu avtomobila in takrat je bil na pedalu od bremze občutek zatikanja in naredilo je zvok TK.

In ko sem bil pozoren sem res opazil, da se zgodi samo enkrat po zagonu motorja, Po tej informaciji sem bil tako pomirjen, da je z bremazami vse ok.

lp

gtrx
Nov uporabnik

Napisal/-a gtrx To jul 31, 2018 7:36 pm

Tekocine je v avtomobilu dovolj, med min in max...

Pri meni se zatikanje pojavlja vedno pri vsakem bremzanju.... Mogoce pa je okvara na temu sistemu ? Da pac vedno zatika

Hvala za tale post, da vem mehaniku umeniti, bom probal se sreco pri lovsetu Kranj.... Pa jim omenim morebitni vzrok tega zatikanja...

Dokler avto normalno zavira mi je kul, loh to zatikanje ignoriram, bolj se pa bojim da nom brez bremz ostal med voznjo ( sneta mogoce kaksna gumica in bi zablokirala stopalko za bremzo k bi hotu pritisnit...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov