Nasveti in napotki ter povpraševanja...

dusanrr
Nov uporabnik

Peugeot Napaka P0238

Napisal/-a dusanrr Po avg 20, 2018 12:37 pm

Lep pozdrav,

ker res ne vem več kam se naj obrnem, upam, da se najde kdo, ki bi mi znal pametno svetovati.

Ker mi je Peugeot začel kazati vsem znani "depollution system faulty" napako in seveda izguba moči pri pospeševanju in vožnji v hrib, sem se odpravil do mehanika. Ta mi je svetoval naj se obrnem h Korenjaku iz Ptuja (sem iz MB), ker so tam baje strokovnjaki za turbo.

Tam mi je njihov "vajenec" s svojim neznanjem in veliko težavami, priklopil avto na računalnik in ugotovil napako p0238. (za 10min dela zaračunali 30 eur) Po njegovem, bi "naj bila kriva napeljava" od računalnika do senzorja, baje da nekaj "prebija" in me napotil do avto-električarja. Avto-električar mi je menjal kabel z novim, ampak seveda je napaka še zmeraj prisotna.

Pri "Korenjaku" so mi še "strokovno testirali" (beri: iz avtomobila druge stranke, ki ni bil isti model, vzeli senzor in ga dali v moj avto za test), če je kriv senzor pritiska. V glavnem, nad strokovnostjo pri Korenjak-u sem bil zelo razočaran, nobenega preverjanja tlaka turbine, EGR-ja, MAP-a med delovanjem motorja ali pa med vožnjo samo.

Sedaj me pa zanima, KAM naj grem v Mariboru z okolico, da pridem do kompetentnega človeka, ki bi mi znal rešit zadevo?

Peugeot 307 SW 1.6HDi 110

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Re: Peugeot Napaka P0238

Napisal/-a dobek Po avg 20, 2018 1:43 pm

Perko na Kosarjevi, med Smreko na Koroski in dijaskim na Smetanovi
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov