Nasveti in napotki ter povpraševanja...
 
tixim
Nov uporabnik
 
Prispevkov: 3
Pridružen: To jan 01, 2019 8:59 pm

Dodatni grelnik Eberspacher - smrad v kabini VW Sharan

Napisal/-a tixim To jan 01, 2019 10:16 pm

Pozdravljeni,

soočam se s problematiko, ki je na tem forumu že bila obravnavana in sicer pred 8 in več leti. Med temami nisem zasledil prave rešitve.

Imam Sharan 2.0 TDI l. 2007 z dodatnim grelcem Eberspacher, cca 190.000 prevoženih km. Avto je sicer v dobrem stanju.

Pred leti se mi je začel pojavljati problem z dodatnim grelcem . Občasno se mi namreč zgodi, da v kabino prodre neznosen vonj po izpušnih plinih, ki so zagotovo posledica grelnika.

Opazil sem tudi, da kadar pečka normalno obratuje, se po zaustaviti motorja še nekaj časa "izpihuje" - se sliši delovanje ventilatorja ali nekaj podobnega. Takrat neprijetnega vonja ni. Skoraj vedno kadar pa se pojavi smrad, se grelnik po zaustavitvi motorja takoj zaustavi. Kot bi ga nekaj na silo zablokiralo. Občasno se pojavi tudi gost bel dim, ki ima vonj točno takšen, kot ga opisujem.

Prejšnji dve zimi se mi je grelnik tudi nekajkrat zaklenil. Napaka se ni izpisala. Ker so se težave nadaljevale, sem ga lansko leto peljal k "strokovnjaku" v bližini Celja. Ta je grelec razdrl in ni odkril nobenih napak, tudi v notranjosti naj bi bilo vse normalno. "Servis" je pomagal le začasno. Letos se z nastopom nižjih temperatur zgodba ponavlja.

Dejstvo je tudi, da avto večkrat uporabljam za krajše relacije.

Najbolj blizu mi je rešitev, ki jo je 2010 podal alhambra71 v tej temi: viewtopic.php?f=6&t=67601&p=1763375#p1763375

1. Razmišljam o tem, da bi grelnik popolnoma izklopil. Ima kdo nasvet, kako to najbolj elegantno narediti? (odstranitev varovalke, izklop preko VAG-COM,...?)
2. Na nekaterih forumih sem zasledil, da izklop grelnika naj ne bi bilo priporočljivo. Lahko kdo razloži kakšne so posledice?
2. Ali je možno, da je v okvari elektronika, ki bi lahko delovala nezanesljivo?

Prosim kakšnega strokovnjaka ali uporabnika, ki je izkusil podobno situacijo za kakršen koli nasvet. Predvidevam, da zadeva ni le neprijetna ampak tudi nevarna, saj je včasih vonj izredno intenziven.

LP Tomaž
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov