Nasveti in napotki ter povpraševanja...

VW_edge
Novinec

Olje v hladilni tekočini

Napisal/-a VW_edge Pe mar 05, 2004 8:14 pm

Prosim za pomoč

Pred dvema mesecema mi je začelo iz posode za hladilno tekočino metati ven olje. Takoj sem pomislil da je počla glava al pa kaj takega glede na to da je bil mraz in da je avto dizel. Na mojo srečo je fotr pomislu da bi lahko bil hladilnik za olje in res je bil. Takrat sem zamenjal hladilnik za olje in bilo je vredu. Potem pa se je ponovno začelo pojavljati olje v posodi. Nivo olja se ne spreminja ravno tako nivo vode zato ne gre za okvaro. Zamenjal sem antifriz in vse poplaknil s toplo vodo da je bilo čisto vndar je posoda spet umazana. Zanima me kako bi spravil olje ven iz vseh kanalov in cevi ali naj počakam na poletje in potem menjam vodo vsak dan dokler ne bo čisto.

Če ima kdo kakšno boljšo idejo bi bil hvaležen če mi jo zaupa.

LP

peters
Stalni uporabnik

Kraj: PTUJ

Napisal/-a peters Po mar 08, 2004 2:57 pm

Kljub vsemu se bojim, da ti je spustilo tesnilo na glavi. Tole pač zelo počasi spušča v hladilno tekočino, pri čemer ti spiranje ne bo pomagalo.
Seveda pa ni nujno....

merdzo
Nov uporabnik

Napisal/-a merdzo Po mar 08, 2004 4:05 pm

Živjo!

Z vodo ne boš spral olja. Obstajajo posebni preparati s katerimi čistiš hladilni sistem. Uporabiš jih nekako tako, da v staro hladilno zliješ preparat, poženeš avto za 10 minut in izliješ ven. Nateo ene 2x spereš s čisto vodo in naliješ novo hladilno.
Jaz bi se pred tem postopkom prepričal, da je vse ostalo OK.

lp

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ Po mar 08, 2004 4:15 pm

Če si prepričan, da si rešil problem, se pravi, da ti olje ne prehaja več v vodo, potem čimprej spucaj hladilni sistem, ker v nasprotnem primeru ti bo olje v hladilnem sistemu zjebalo vse, kar imaš gumijastega (vse cevi, itd..., vso to bo postalo mehko in bo spustilo). Poleg tega pa ti bo zamašilo tud hladilnik in potem se ti bo motor grel preveč.

Spucaš pa tako, kot ti je svetoval en malo višje. Vliješ not eno kemikalijo, pustiš malo lavfat, zliješ ven in potem še ene 2 x splakneš, potem pa antifriz not.

Katero kemikalijo ne vem zdele točno, lahko pa vprašaš v prvi trgovini z avtodeli, bodo sigurno vedeli.
http://www.zup-racing.com/
THERE IS NO REPLACEMENT FOR DISPLACEMENT! Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To mar 09, 2004 10:15 am

K je men na turbaku spustil kiler za olje(ki je v kilerju za vodo) sem spucal tako, da sem uporabil kar navadno čistilo za posodo, ki dobro razmaščuje - PRIL, ampak sem ga nalil v posodico, zalaufal avto, da je laufal 2 minuti, potem pa vzel šlauf in ga priklopil na cev, ki pelje iz mašine proti kilerju, ter pustil, da je vato laufal, voda je pa ene 5 minut tekla skozi celo mašino, na drugi strani pa ven in tko sm spucal vse, samo sem moral vseeno nekaj cevi zamenjat, ker jih je olje že preveč načelo.
Old subarus never die, they just get faster!

VW_edge
Novinec

Napisal/-a VW_edge To mar 09, 2004 12:19 pm

Hvala za odgovore. Nism vedu da so te cevi tolk obcutljive na olje.

Bom probu cimprej spucat.

LP
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 20 gostov