Napisal/-a Lavezzi Pe apr 10, 2020 6:30 pm
Pozdravljeni vsi skupaj!
Zadnjič sem s svojim Audijem A3 1.9 TDI letnik 2006 pri precej veliki hitrosti (100km/h) naletel na nepričakovano delo na cesti. Asfalt je bil narezan (slabih 10cm), naprej pa makadam. Celotno podvozje je močno zabilo ob tla. Od takrat se avto občasno čudno obnaša, včasih mi namreč blokira mislim da levo sprednje kolo (večinoma se to zgodi v desnem ovinku, vendar se mi je tudi že v levem). Sliši se KHH KHHH KHHH in potem spet neha, kot bi guma nekam drgnila, tudi avto malo izgubi hitrost. Najprej sem mislil, da je kaj narobe z ESPjem, vendar priklop na računalnik ni pokazal nobene napake. Avto smo dvignili, pogledali podvozje, nikjer nobene zračnosti, na oko je vse kot mora biti.
Je že kdo imel podobno izkušnjo, oziroma se komu sanja kaj bi lahko bilo? Že pred to nezgodo sem sumil da gre levi sprednji kolesni ležaj h koncu, je možno, da ga je ta udarec dokončno uničil? Je mogoče stabilizator, homokinetični zglob?
Se opravičujem če je bilo že kaj napisanega na to temo, sem iskal vendar nisem nič našel.
Hvala vsem in LP