Napisal/-a TeoR Ne dec 13, 2020 1:42 pm
Pozdravljeni!
Pred kratkim se mi je prižgala rumena lučka, ki je utripala in spominja na špiralo, zraven se mi je prižgala lučka check engine, ki samo sveti. Seveda sem 2 dni po tem avto odpeljal na elektroniko in tester je pokazal napako P010100 Air-mass sensor v isti vrstici pa še piše signal improbable. Seveda oni mi zbrišejo napako in mi rečejo, če se napaka pojavi, pripeljite avto ponovno nazaj. Nekaj dni je bilo vse OK, ampak ni bilo dolgo ko je "špirala" začela utripati, check engine lučka pa se tokrat ni posvetila. Ravno ko sem bil namenjen k avtoelektroniki pa mi je lučka izginila, se mi pa je čez čas (beri 2 tedna) prižgala lučka check engine brez utripajoče "špirale" in je samo svetila tudi ko sem dal kontakt le-ta ni izginila kot običajno. Opazil pa sem da ko se avto segreje na 90°C začne "špirala" utripati (kdaj sveti lučka check engine zraven, včasih pa ne, včasih pa po par dni ne sveti nobena lučka). Avto sem potem peljal k avtoelektroniki, kjer pa so mi povedali da se njim ni prižgala nobena lučka in napake ne morejo odpraviti. Ko pa sem avto od njih odpeljal pa se mi je "špirala" pojavila (začela utripati) po cca. 5-7km.
Sedaj pa me zanima kaj bi lahko bilo narobe oz. ima kdo podobne izkušnje?
P.S. Avto je Audi A3, diesel, 1.6TDI Sportback, 77kW, star je 8 let, prevoženih kilometrov pa okrog 163,000. Ima pa ta avto programsko odstranjen EGR.
V upanju na odgovor se Vam najlepše zahvaljujem.