Nasveti in napotki ter povpraševanja...

mardy
Novinec

Golf 4 - odklep zadnji vrat

Napisal/-a mardy Po dec 14, 2020 9:14 am

Pozdrav,

Golf 4, l. 03, rak rana VAG-ov zgleda ...predno vzamem pajsara in začenem gor trgat, bom kultivirano zastavil vprašanje tukaj...

Odklenem avto, nakar slišim, da nekaj v zadnih desnih vratih "pojamra", in tisti vratni zatič ni zaskočil gor. Vajo ponovim, odklep, zaklep, nič se ne zgodi. Ostala vrata so se normalno odklenila, tako da v avto lahko pridem.

Torej, ko na teh zadnjih zaklenjenih vratih potegnem notranjo kljuko, ali zunanjo kljuko se ne zgodi nič, pri notranji samo tisti vratni zatič prileze gor, ko kljuko spustim, pa zleze spet dol. Vrata ostanejo zaklenjena.

Na netu sem našel že nekaj primerov, od tolčenja do čudežnega mazanja z wd-40, še najbolj relevanten mi je ta, ampak tu mi ni všeč ideja vrtanja, itd. ....

https://youtu.be/gRe0Q7zji4M?t=197

Skratka, a je imel kdo že to težavo, kako jo je rešil?

jereb007
Nov uporabnik

Re: Golf 4 - odklep zadnji vrat

Napisal/-a jereb007 Po dec 14, 2020 10:12 am

Bok!

Preizkusi še to metodo:

Na zunanji strai potegni kljuko, ter nato z majhnim izvijačem spraskaj ven črno plastiko iz kljuke (s strani je žica in z nekakšno smrekico fiksirana)
Če ti to uspe odklopit in porinit v vrata, nato naj bi se le ta od znotraj odprla.

mardy
Novinec

Napisal/-a mardy Po dec 14, 2020 10:45 am

Hvala za predlog, sem pa to že poskusil, ampak ne deluje.

Ena opcija je še z žico in na koncu da se naredi en tak kaveljček, in potem bi nekako mogel zahaklati notranji vzvod... ginekološki poseg... nisem še probal, moram najti primerno trdo žico.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Po dec 14, 2020 5:54 pm

Z notranje strani se odpre na kljukico - potrebno je imeti občutek,kdaj je zagrabilo. Odpreti vrata, sneti tapeto in zamenjati ključavnico ali samo mikro stikalo v ključavnici. Pa bo spet delovalo. V koliko se bo čakalo toliko dolgo, da se niti kljukica ne bo premaknila na gor, bo potrebno trgati dobre dele - posledično dražje popravilo. To vam lahko naredi lokalni klepar ali avto elektrikar.
Vse je lepo, če vidijo prave oči.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 13 gostov