Nasveti in napotki ter povpraševanja...

svetilkar
Nov uporabnik

gorivo ne pride do mašine

Napisal/-a svetilkar To jan 05, 2021 4:18 pm

Pozdravljeni.
Imam Renault clio dci letnik 2010
Prejšnji mesec sem menjal ogrevalne svečke in filter goriva ker avto ni vžgal, akumolator je ok. Nato je delal.
Sedaj ponovno ne vžge. Po cevki (kjer je tudi ročna pumpa, sem pritiskal a brez uspeha) vidim da gorivo pride do neke elektronike pred mašino, v mašino niti kaplje, saj vergla v redu, a je vedenje kot če nebi bilo goriva (niti malo ne zaropota ali da bi se kaj pokadilo iz auspuha).
Kdo ve kaj moram menjati? Ali pred mašino obstaja elektronika ki dozira gorivo?

golfek
Nov uporabnik

Re: gorivo ne pride do mašine

Napisal/-a golfek To jan 05, 2021 6:04 pm

če imaš pumpico moraš obvezno tolk cajta pumpat da zalije filter.... če boš dolgo na suho verglal loh tud pumpo zajebeš...... nevem kaki filter maš sploh itd....

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas To jan 05, 2021 6:33 pm

Preveri, če je pri pumpici ventil za zrak. Pred začetkom pumpanja ga odviješ, ko končaš pa zategneš.
Je pumpica trda ali mehka, ko pumpaš?

reli92
Novinec

Napisal/-a reli92 Sr jan 06, 2021 10:16 am

Tudi jaz predlagam da preveris ce pumpica pri pumpanju otrdi (med pumpanjem prav cutis nafto ki gre skozi). Zadnji primer, ki sem ga imel z doticnim motorjem se je razpadel dovodni komplet v kestlu in ni vleklo nafte, kar pa ne pomeni da je to problem pri tebi (avto pri katerem se je to zgodilo je bil udelezen v nesreci in je posledicno ocitno polomilo). Seveda pa ce sam nisi vesc kako tocno poteka dovod sistema do motorja predlagam da v izogib visjim stroskom in nepotrebnim menjavam peljes do kaksnega mojstra. Lahko je samo kaksna cevka preperela.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: AssKicker, Google [Bot] in 8 gostov