Nasveti in napotki ter povpraševanja...

javtek
Nov uporabnik

Spuščena guma in centriranje

Napisal/-a javtek Če feb 10, 2022 3:13 am

Prosim, ce mi lahko pomagate z nasvetom... dolocena oseba se mi izzivlja nad pnevmatikami: ker do ventilcka ni mogel (sem jih zalepila, ker se stvar veckrat ze ponavlja in se je tako dolgo izzivljal, da je unicil ventilcek) mi je zdaj ocitno spustil tako, da je ocitno odmaknil plašč pri platiscu, da je spustil nekaj zraka ven... na 1,4 bara je bila spuscena...
gumo sem napolnila nazaj, skrbi pa me ali lahko s takim nacinom spuscanja pnevmatike (ob platiscu) kakorkoli unici uravnotezenje in ali bi morala za to kolo k vulkanizerju na centriranje? gre za prednje desno kolo ( v kolikor je pomembna ta info)

Hvala za pomoč.

gorazdkop
Nov uporabnik

Re: Spuščena guma in centriranje

Napisal/-a gorazdkop Če feb 10, 2022 5:22 am

Mislim, da je praktično nemogoče spustiti gumo na tak način. Da na roke odmakneš gumo od platišča nekje na parkirišču na avtu, ki stoji na tleh? :shock:

Nekaj drugega bo v igri.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Če feb 10, 2022 6:55 am

javtek je napisal/-a: zdaj ocitno spustil tako, da je ocitno odmaknil plašč pri platiscu, da je spustil nekaj zraka ven... na 1,4 bara je bila spuscena...

Ufffff ............ ta izjava pa je bolana! To je nemogoče!
Zapeljite se do lokalnega vulkanizerja, pa naj preveri kje pušča ( poškodovana pnevmatika, ventil, rob na platišču ). Vsekakor pa po opravljenem servisu, priporočeno centriranje platišča.
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Kristjan123
Uporabnik

Napisal/-a Kristjan123 Če feb 10, 2022 7:21 am

Namerno lahko spustiš pritisk samo skozi ventil ali narediš luknjo. Glede, na to da je bilo 1.4 bar ali je spustil skozi ventil ali pnevmatika sama od sebe počasi pušča. Pregled pri vulkanizerju bo dal odgovor. V kolikor ne pušča je nekdo spraznil na ventilu ni druge...

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Če feb 10, 2022 10:14 am

Če se kdo izživlja in namerno škodi, bi jaz s ključem preverjal tudi da ne zrahlja vijakov, ker prazno gumo opazimo takoj, vijakov pa na oko ne moremo pregledati...

javtek
Nov uporabnik

Napisal/-a javtek Če feb 10, 2022 10:39 am

gorazdkop je napisal/-a:Mislim, da je praktično nemogoče spustiti gumo na tak način. Da na roke odmakneš gumo od platišča nekje na parkirišču na avtu, ki stoji na tleh? :shock:

Nekaj drugega bo v igri.

Sej je ne na roke... prvic mi je nekaj zataknil vmes... sem ugotovila sele pri vulkanizerju, ko je gumo dal dol je zraven odketela zataknjena stvar... da mora bit nekaj vmes sem ugotovila po tem, ko se v bistvu gume sploh ni dalo lepo napolniti... potem je vulkanizer to uhotovil...
vem kdo to dela, vem kje tocno znese se nad gumo, vedno tisti, ki je ob ograji (avto je tako parkiran) da se tako skrije... v zadnjo gumo sem zdaj dala zracnico in je ok je ne more vec praznit na ta nacin, se je znesel pa nad prvo... zagotovo ne dela na roke, z necim odmakne gumo, samo da zdaj mi ni zataknil po mojem nic vmes, samo toliko je z necim odmaknil id platisca, da je gumo spustil na 1,4 ba... zagotovo je to... ker avto je bil potem vec tednov v garazi in guma je ostala tako na pol napolnjena, ne spušča nic, samo od takrat ko jo je spustil tako je ostala toliko spuscena.

Glede vzroka sem prepričana, da je to...

zdaj samo ne vem ali mi lahko s tem pocetjem, takim spuscanjem unici centriranje in ali moram gumo peljat nacentrirat... to bi prosila za nasvet oz. informacijo.
Hvala

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas Če feb 10, 2022 1:52 pm

Centriranje je nespremenjeno.
Drugače pa preveri, če imaš doma ali v družini kakšnega pravega moškega, da prepreči uničevanje tvoje lastnine. Praviš, da veš kdo je storilec.
Tudi kakšno kamero lahko montiraš.
Si prepričana, da parkiraš na dovoljenem mestu?

boštjan_01
Uporabnik

Napisal/-a boštjan_01 Če feb 10, 2022 4:22 pm

Prvič slišim da je kaj takšnega možno pri napolnjeni pnevmatiki, mora bit dober specialec. To se dogaja samo na enem avtu?
Za centriranje ni panike, rešitev je lahko tudi zračnica. Možen vzrok je tudi zvita felna, spusti do določenega pritiska in tako ostane.
Iz katerih koncev si, kje so takšni specialci doma?

lp

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Če feb 10, 2022 4:56 pm

Mislim, da je centriranje tu se najmanjsi problem... precej vecja je nevarnost poskodbe platisca ali pnevmatike, pri takem pocetju...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov