Nasveti in napotki ter povpraševanja...
 
Mazda2
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 709
Pridružen: To sep 02, 2014 5:11 pm

Odličen servis (Honda). Herman Nunar?

Napisal/-a Mazda2 Če dec 01, 2022 8:40 pm

Pozdravljeni, zanimam se za serviserja za Hondo Civic. Stara bo 3 leta, do sedaj servisirana pri Žibertu. Razmišljal sem o Herman Nunarju, (Euroservis, na Mlaki pri Kranju). Ko sem še imel Mazdo sem tja klical predvsem zaradi cene, ker sem hotel kaj cenejšega kot pooblaščenec, vendar je bil celo malenkost dražji. Takrat, so mi po telefonu omenjali še čiščenje zavor ob servisu (kaj so pravzaprav točno s tem mislili?). No zdaj pa me zanima ali se avtu še kaj bolj posvetijo kot pooblaščenci, kar je po knjigi? Ali še kaj več pregledajo, namažejo, očistijo, zategnejo..., kot je v uradnih navodilih? Če da, in če je to dolgoročno gledano bolj koristno za avto (npr. da že s tem poskrbi, da kakšen del avta s tem dalj traja, namesto, da se takrat le menja, ko je že potrebno, ker se toliko in toliko časa temu in temu ni posvečalo pozornosti), potem sem pripravljen odšteti kakšen evro več. Zanimajo pa me praktične izkušnje koliko se je avtu posvetil. Še kakšen tak mehanik v ok. Kranja? Kaj pa Robert Eržen iz Maxx servisa?
 
Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma
 
Prispevkov: 2195
Pridružen: Ne okt 27, 2002 11:56 am
Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Re: Odličen servis (Honda). Herman Nunar?

Napisal/-a RedBaron Če dec 01, 2022 9:39 pm

Omenjenih serviserjev sicer ne poznam, ampak kaj dosti filozofiranja tu ni - pri rednem vzdrževanju. Gre se predvsem za to, da se redno menja olje in filtre, ter da se vgradi neko kvalitetno zadevo. Kaj dosti preventive tukaj ni, maže se itak ne skoraj nič (razen tečaji vrat in gumice), ostalo (končniki, križi na kardanu, če ga avto ima....) je vse zaprto in ni predvideno (niti ni možno) mazanje.

Čiščenje zavor je verjetno mislil čiščenje vodil, da ne zaribajo, kar je vsekakor plus! (pooblaščeni servs tega skoraj 100% ne bo opravil, razen pri menjavi oblog).

Zdaj če gremo v detajle, lahko bi se namazalo vzvode in vodila kakšnih gibljivih delov, recimo loput zračenja in gretja kabine, ampak tega definitivno ni potrebno početi na vsakem servisu...
 
Mazda2
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 709
Pridružen: To sep 02, 2014 5:11 pm

Re: Odličen servis (Honda). Herman Nunar?

Napisal/-a Mazda2 Pe dec 02, 2022 12:25 am

Mislil sem še "malenkosti" kot izpiranje hladilnega sistema ob menjavi hladilne tekočine, morda čiščenje nasvinjanega radiatorja, oz. tistih rešetk pred ventilatorjem, če je npr. že na oko videti precej mrčesa gor, ipd. To tudi verjetno pooblaščenec ne bi delal.
 
Uporabniški avatar
D12J12
Uporabnik
 
Prispevkov: 1092
Pridružen: So okt 27, 2012 10:44 pm
Kraj: Kranj

Re: Odličen servis (Honda). Herman Nunar?

Napisal/-a D12J12 Pe dec 02, 2022 11:40 am

Nikoli in nikdar ti ne bo noben mehanik naredil tako kot bi si sam, ker se mu enostavno ne splača. Da bi ti spiral hladilni sistem, spihoval hladilnik... lahko namesto tega v tem času naredi mali servis in zasluži.
Bi ti na šihtu ko bi naprimer na dvigalu odtrgalo vijak zamenjal samo vijak ali še spucal dvigalo? Zamenjaš vijak in pičiš dalje, da norma ne trpi. Tu je pa isto.
 
Mazda2
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 709
Pridružen: To sep 02, 2014 5:11 pm

Re: Odličen servis (Honda). Herman Nunar?

Napisal/-a Mazda2 Pe jun 07, 2024 1:25 am

Zdaj pa me zanima še, če ima kdo izkušnje z servisem Selan iz Praprotne Police? Mnenja?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 27 gostov