Zdravo...da se vsa tukaj vprasam ker je verjetno nekdo imel podobne simptome...gre se za avto peugeot 407 2.0 HDI 100kw...
Namrec ze pred casom se mi je zgodilo,da avto cisto izgubi moc...recimo v leru ne gre obratov nabit niti preko 1000...v 1 prestavi nima niti toliko moci da bi speljal,motor spremeni zvok ter ima nek cuden vonj...ko ga ugasnem ter prizgam avto deluje spet normalno razen vcasih cuka...moc ima normalno...sem ze bil na peugeot servisu ter niso nic nasli razen racunali 70e diagnostiko

Zdaj spet nek drugi mehanik mi je rekel da je verjetno senzor pretoka zraka(luftmeser) in da naj nebi ieml prave mesanice goriva ter zraka...smo gfa izklopili in motor deluje popolnoma enako,kot da senzorja sploh nebi bilo noter...potem smo probali vstavit senzor od kolega v moj avto ki ima isti avto in motor spremeni zvok torej ga spozna...je mozno da so vsi ti simptomi zaradi senzorja pretoka zraka?torej cukanje ter popolna izguba moci motorja...no pa obrati so cist stabilni,ni nihanja tudi ce izklopim senzor...prosim pomoc ker ce je do senzorja,ga bi kar takoj narocil
sem pozabil omeniti,da peugeot servisu so mi rekli da je mogoce stopalka za plin,ampak potem bi vsaj voznja na tempomatu normalno delala brez kaksnega nihanja moci?