Nasveti in napotki ter povpraševanja...

ursakveder
Nov uporabnik

redni servis

Napisal/-a ursakveder Če jul 25, 2024 8:03 am

Ojla,

Tako informativno me zanima koliko ste imeli vi kaj ceno rednega servisa v letošnjem letu? Jaz sem dobila informativni izračun za cca. 350€ za Peugeot 2 leti star avto, čaka pa me menjava zavorne tekočine, filter zraka, vžigalčke svečke, olje in oljni filter. Ne vem, si ne znam predstavljati, je to napihnjena cena ali ne za to delo? Avto v garanciji, če tudi ga bi peljala na nepooblaščen servis (ki bi bil ceneje) in bi bilo vse v skladu z proizvajalcem, me je pa strah da bo spet kaj narobe, ker ni bil peljan na uraden servis. Predlogi? :D

Uporabniški avatar
zx14
Nov uporabnik

Re: redni servis

Napisal/-a zx14 Če jul 25, 2024 8:11 am

Lani jeseni, servis Škode Kamiq pri 30000 km na pooblaščenem Škoda servisu: redni servis in dodatno menjava zavorne tekočine in kabinskega filtra je prišlo malo nad 400€. :(

madpanter
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a madpanter Če jul 25, 2024 8:39 am

@ursakveder: Meni se zdijo te cene bolne, dejansko je materiala maksimalno za 100 € dela je pa vse to za maksimalno 1 uro, če se svaljkaš pa 2 uri (sam naredim redni servis, ki obsega menjava olja, filter olja, filter motorja, filter nafte, kabinski filter na svojem avtu v 1 uri pa nimam ne kanala, ne dvigala). Preveri mogoče še pri kakem drugem pooblaščenem servisu. Najbolje pa, da se kar zapelješ na servis in na šalterju rečeš, naj ti naredijo ponudbo Drugače pa, ker imaš bencinarja, ne vem, ali bi si upal voziti k popoldancu (določeni peugeot/citroen bencinarji imajo zelo težave z jermenom v olju in znajo bit katastrofalne posledice kljub rednim servisom).
AUTODOC popust za nove uporabnike (velja za naročila nad 50€):
1. Sledite povezavi https://interstitials.onelink.me/1036709825?pid=Sharing&af_c_id=AC31609319 za prenos AUTODOC aplikacije.
2. Vpišite vašo kodo kupona AC31609319 pri zaključku naročila
3. Prejmite vaš 10 € popust

Še moj namig: Ob ponedeljkih, je ponavadi največji popust.

ursakveder
Nov uporabnik

Napisal/-a ursakveder Če jul 25, 2024 8:52 am

madpanter je napisal/-a:@ursakveder: Meni se zdijo te cene bolne, dejansko je materiala maksimalno za 100 € dela je pa vse to za maksimalno 1 uro, če se svaljkaš pa 2 uri (sam naredim redni servis, ki obsega menjava olja, filter olja, filter motorja, filter nafte, kabinski filter na svojem avtu v 1 uri pa nimam ne kanala, ne dvigala). Preveri mogoče še pri kakem drugem pooblaščenem servisu. Najbolje pa, da se kar zapelješ na servis in na šalterju rečeš, naj ti naredijo ponudbo Drugače pa, ker imaš bencinarja, ne vem, ali bi si upal voziti k popoldancu (določeni peugeot/citroen bencinarji imajo zelo težave z jermenom v olju in znajo bit katastrofalne posledice kljub rednim servisom).

Hvala za odgovor. Ja, meni so napisali cca 350€ in pa menda nekje 90 minut dela. Meni je samo cena padla v oči, ker saj pravim, se ne spoznam na to in mi je precej visoka. Sem dala povpraševanje še naokrog in sta mi dva odpisala da bi bilo nekje 200€ za vse to kar rabim, ampak kot sem napisala, da bi kam drugam tako šla pa me je malo strah, da ne bo kaj narobe, ravno zaradi garancije in tega, pa sploh da ne bo po navodilih proizvajalca, da ne bo nepotrebnega bockanja potem čez .. par let :D

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren Če jul 25, 2024 9:32 am

V Avstriji (okolica Dunaja) sem dal za redni servis + tehnicni pregled Ford Fieste pri neuradnem serviserju 500 evrov.

Menjal je olje, vse filtre, zavorno tekocino in opravil se tehnicni pregled. Ko berem cene v sloveniji me kar strese se posebaj ko primerjas place.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Če jul 25, 2024 9:57 am

Saj če bi šel isti servis delat z avtom izven garancije bi ti dali 80% popusta. Nategnejo ker vejo, da lahko. Tudi vejo, da človek z novim avtom ima dosti motivacije za zapravljat denar za avto.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Kristjan123
Uporabnik

Napisal/-a Kristjan123 Če jul 25, 2024 2:07 pm

V času "recesije" mislim da je bilo 2011-12 leto je v Novem mestu VW servis imel jumbo plakat "redni servis z menjavo olja že od 79 eur"

Vem da je tisti "že od" raztegljiv ampak, ti da predstavo koliko stane material (samo olje + oljni filter) z neko normalno maržo + čas porabljen za menjavo olja obračunan po urni postavki!

HitriZajcek
Novinec

Napisal/-a HitriZajcek Če jul 25, 2024 4:57 pm

Malenkost manj kot 500 EUR, Volvo XC60 bencinar, od materiala mislim da samo filtri in olje (zagotovo pa ne svečke, niti ni bilo nič v zvezi z zavorami ali menjalnikom).

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Če jul 25, 2024 7:51 pm

Vsekakor povprašaj še kakšnega pooblaščenca, lahko dobiš ugodnejšo ponudbo. Preveri še ali lahko prineseš svoje olje, eni vzamejo, tukaj se da največ privarčevati .Pri velikem servisu sem imel tudi za 200 eur nižje ponudbe, na koncu sem dal nepooblaščenemu, saj avto ni več v garanciji in je bila ta razlika skoraj za polovico. Sem pa bil nedolgo nazaj presenečen nad urno postavko Ford servisa. 62 eur+ ddv.
AH NI NAM LAHKO!

ursakveder
Nov uporabnik

Napisal/-a ursakveder Pe jul 26, 2024 5:30 pm

soso je napisal/-a:Vsekakor povprašaj še kakšnega pooblaščenca, lahko dobiš ugodnejšo ponudbo. Preveri še ali lahko prineseš svoje olje, eni vzamejo, tukaj se da največ privarčevati .Pri velikem servisu sem imel tudi za 200 eur nižje ponudbe, na koncu sem dal nepooblaščenemu, saj avto ni več v garanciji in je bila ta razlika skoraj za polovico. Sem pa bil nedolgo nazaj presenečen nad urno postavko Ford servisa. 62 eur+ ddv.

Ojla,

dobila informativno ponudbo, nekje 340€ za cca 90minut dela, garancija avta mi pa tako ali tako poteče takoj po 2. servisu (2 leti star avto), tako da mislim da nima smisla, da jim ''pustim'' več kot sicer denarja tam na pultu za ''slovo'', bom šla kar nekomu, ki se s tem tudi preživlja ampak naredi za bolj ''prijazno'' ceno :)

boštjan_01
Uporabnik

Napisal/-a boštjan_01 Pe jul 26, 2024 10:36 pm

Pred dobrim letom sem naredil veliki servis, zraven olja in filtrov še jermen in vodno pumpo in še nekaj malenkosti za 420€. Sicer brez računov in brez garancije na delo.
Če hočeš imeti pooblaščeni servis z vpisano servisno knjigo, so to realne cene. Cene imajo vsi enake, mogoče naletiš na kakšno akcijo 10%.
Če hočeš novi avto in vse tipitopi, nimaš kaj jokat. Denar za avto je, vedno se zatakne pri servisu in gumah.
Kakšni popoldanec te pride max 50€ + material. Ampak ni garancije in servisne knjige.
Zadnjič spremenil boštjan_01, dne Pe jul 26, 2024 10:43 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Napisal/-a Blinder Pe jul 26, 2024 10:43 pm

Če človek noče podarit pooblaščenemu servisu 300 euro še ne pomeni, da tega denarja nima.

boštjan_01
Uporabnik

Napisal/-a boštjan_01 Pe jul 26, 2024 10:45 pm

A te mogoče kdo izsiljuje, da moraš iti k pooblaščencu? Cene imajo vsi na enakem nivoju. Vzemi ali pusti.

Mazda2
Stalni uporabnik

Napisal/-a Mazda2 So jul 27, 2024 5:39 am

Jaz sem dal malo manj kot 240 € za enak servis, le svečk se ni menjalo, zavorno tekočino pa sem imel svojo, ker sem imel liter še original zapakirane doma. Avto Honda Civic, pooblaščen servis.

Uporabniški avatar
D12J12
Uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a D12J12 So jul 27, 2024 10:02 am

Sam vedno stavim na odnos pri kateri koli storitvi in ta odnos tudi prinese nižje cene storitve. Moj zadnji servis pri pooblaščencu kakšen mesec nazaj.
- vsi 3je filtri (kabinski, motorni, oljni)
- olje 4,2l
- zavorna tekočina
- delo
- dezinfekcija klime
- menjava stikala na sovoznikovih vratih za steklo (odkrušena krom plastika)
- ličarska popravila na karoseriji ( pikice od kamenčkov) in ličarsko popravilo platišča (robnik)
Cena: 328,88€.
Je pa to bil 6ti servis na 4 leta starem avtomobilu, vedno opravljen pri istem mehaniku, torej redna stranka in zato tudi na vsaki storitvi popust. Na prvemu računu popusta ni.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Napisal/-a Blinder So jul 27, 2024 10:37 am

Imaš avto v garanciji?

Zodd
Novinec

Napisal/-a Zodd So jul 27, 2024 11:05 am

ne pozabit da imajo uradni servisi tudi kakšne druge stvari napisane za redne servise, kakor opažam popoldanci menjajo samo olje in filtre, ostalo pa ne, tako da imaš potem primere ko po 10 let se ne zamenja zavorna tekočina in potem je ABS fuč in strošek ogromen, nisem še videl popoldanca da bi namazal tečaje, in podobno moja vozi toyoto na uradnega zaradi garancije, in ima v delovnem nalogu za ta motor napisano da je treba vedno preveriti vodno pumpo in na vsake 2 leti nabrizgati nek vosek v določene votle dele karoserije zaradi korozije, prav tako je vedno lepo namazano vsi tečaji pri vratih, in namazan kontakt akumulatorja, ter z voskom pošpricani nosilci motorja...

Uporabniški avatar
D12J12
Uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a D12J12 So jul 27, 2024 3:14 pm

Blinder je napisal/-a:Imaš avto v garanciji?

Da, še eno leto, ampak planiram servise opravljati tudi po poteku garancije na pooblaščencu. Vem da bi bilo kje drugje veliko ceneje, ampak v primeru okvare in višjega stroška bo tudi popust konkretnejši + kot je nad menoj omenjeno, glede na delovni nalog je tudi vozilo detaljno pregledano in pregled zabeležen, torej je neka garancija…

nasamorpheus
Novinec

Napisal/-a nasamorpheus So jul 27, 2024 5:48 pm

Na Toyoti za 400 EUR dobiš mali redni servis in mrk pogled prodajalca .

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan So jul 27, 2024 9:19 pm

ursakveder je napisal/-a:Ojla,
Jaz sem dobila informativni izračun za cca. 350€ za Peugeot 2 leti star avto, čaka pa me menjava zavorne tekočine, filter zraka, vžigalčke svečke, olje in oljni filter. :D

Sami čistilci so od 10 d0 15€ , vžigalne svečke 15€ kos, pri olju pa je potrebno OBVEZNO paziti na oznako PSA B71 2312, v koliko se nalije kakšen navadno olje, se lahko zgodi lom motorja, kar pa vam in vaši denarnici ne bo všeč. Liter olja se prodaja od 15€ do 35€ odvisno od trgovca/znamke olja/servisa .....
Vse je lepo, če vidijo prave oči.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov