Zanima me naslednje in sicer, včasih se med vožnjo random vklopi ta rumena špirala za grelne/žarilne lučke (se mi zdi ta se temu tako pravi) in motor izgublja moč oz. več kot 60 na uro ne gre izven naselja (gas vrti v prazno oz. samo muči motor) in tudi včasih utripa lučka ko grem nad 90 na uro. Bil sem pri serviserju, ki je naredil diagnozo in našel napako: P256300 Senzor položaja regulacije tlaka turbopolnilnika, nemogoč signal.
Zanima me kaj moram menjat točno, ali je možna še kaka druga napaka okoli turbopolnilnika in približna cena za menjavo delov?
Jaz bi rekel brez diagnostike, nekaj okoli tepareture, senzor ali kaj v tej smeri. Mogoče napaka v regeneraciji. Napaka v računalniku, ... Sigurno ni turbopolnilnik, samo jaz nisem strokonjak.
Preveril cevi pri serviserju zgledajo vredu, mogoče je res kak senzor. Ta teden se bo podrobneje pregledalo in poskusilo ugotovit napako, javim kasneje.
Zraven te napake so se izpisale še neke številke, to pa je pot do prave napake. Nisem čisto prepričan, menim, da se vaš aktuator nastavlja s testerjem. Je pa vsekakor nekaj na ožičenju - relacija aktuator/egr