Nasveti in napotki ter povpraševanja...

wragec
Novinec

Vroča platišča in diski

Napisal/-a wragec To avg 27, 2024 3:02 pm

Na VW Passat B7 na zadnjih zavorah je prišlo do pregrevanja - vroča platišča in diski. Zavore razstavljene, očiščene, zamenjane protiprašne gumice in bat na levem kolesu. Kolesa se lepo vrtijo, ročna odpušča. Po vožnji recimo 30 km in več in normalnem zaviranju so zadnja platišča in diski na otip topli. Po cca 1 minuti pa so platišča in diski tako vroči, da jih ni mogoče držati. Na zadnjih platiščih je opaziti tudi več sledi zavornega prahu kot na prednjih (so pa spredaj in zadaj ploščice različnega proizvajalca).

Ali ima smisel zamenjati celotne čeljusti s ploščicami ali tudi to ni 100% rešitev, ali je mogoče problem v elekt. ročni.

Hvala za odgovore

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Vroča platišča in diski

Napisal/-a Fan To avg 27, 2024 4:32 pm

V koliko vse lepo deluje in je namazano, lahko nagaja pot zavornega batka.
Vozilo priklopite na tester, ter preverite pravilno delovanje motorjev parkirne zavore. Po potrebi jim ponovno nastavite hod zavornega batka.
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

madpanter
Novinec

Kraj: Ljubljana

Re: Vroča platišča in diski

Napisal/-a madpanter Sr avg 28, 2024 8:37 am

To je klasična "napaka" na teh passat-ih. Vozim popolnoma enaki avto en se to recimo, da redno pride do tega. Dejanske rešitve mislim, da ni, imaš pa več opcij, kako omiliti problem in sicer tisti plehi pri zavorah obstajajo od ATE (mogoče tudi drugi proizvajalci), ki imajo kot neka ušesa/vzmeti in to naj bi pomagalo.

Več o teh plehih na tem posnetku: https://youtu.be/Lf1sfzupSmc?si=9qMqvd_nhE10LNAb

Druga rešitev pa tudi ne vem, če deluje oziroma če je to vzrok temu, da ima ta avto vklopljeno t.i. čiščenje zavor in sicer na vsake toliko časa se zadnje zavore aktivirajo, da počisti zadnje diske. Naj bi se pa to dogajalo samo takrat, kadar so brisalci prižgani.

https://forums.tdiclub.com/index.php?th ... pe.388415/

Jaz sem menjal zadaj komplet čeljusti, diske, ploščice, vse kar je bilo za spucat sem počistil in je malenkost bolje, segrevajo se pa še vedno, vendar ne tako močno kot prej. Nisem pa še poskusil teh ploščic in izklop funkcije preko vcds.

Ne vem pa tudi ali je ob menjavi diskov in ploščic potrebna tudi kaka kalibracija EPB (elektronske ročne) mogoče je tudi v tem problem. Jaz se nisem imel še časa detajlno spuščati v tole, ampak bo očitno treba prej ali slej.
AUTODOC popust za nove uporabnike (velja za naročila nad 50€):
1. Sledite povezavi https://interstitials.onelink.me/1036709825?pid=Sharing&af_c_id=AC31609319 za prenos AUTODOC aplikacije.
2. Vpišite vašo kodo kupona AC31609319 pri zaključku naročila
3. Prejmite vaš 10 € popust

Še moj namig: Ob ponedeljkih, je ponavadi največji popust.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 25 gostov