Nasveti in napotki ter povpraševanja...

matej_
Novinec

Kraj: velenje

Vw Touran, desna stran ne greje

Napisal/-a matej_ Če sep 12, 2024 6:27 pm

Zdravo!
Imamo VW Tourana 1.4tsi letnik 11/2017 s 115.000km.
Konec zime sem opazil, da desna stran ne greje oz. greje slabo. Piha normalno.
Potem en čas je zopet grelo ampak po mojem občutku ne tako močno kot leva stran. In potem je prišla pomlad in poletje.

Danes se spet vsedem v avto (žena 99% časa vozi ta avto) in desna stran piha mrzlo, leva pa mlačno. Tudi če sem naštimal na 29stopinj.

Je šla pečka? Ko sem junija spraševal na pooblaščenem je rekel, verjetno je pečka, menja se vse v kompletu. Za ceno nisem rajše spraševal oops

Kako rešiti zadevo? Nova pečka? Kaj drugega možno? Kolko me predvidoma to udari po žepu? :)

lp,
mntej_
Zadnjič spremenil matej_, dne Če sep 12, 2024 7:11 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Re: Vw Touran, desna stran ne greje

Napisal/-a mevden Če sep 12, 2024 6:32 pm

To mi bolj deluje kot težava z motorčki loput v armaturki. Najbolje na tester in bo pokazal ali se lopute vse odprejo, zatikajo itd.

Pol pa naprej. Torej, tester.

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Če sep 12, 2024 7:10 pm

2027 letnik, da ni delorean? :lol: :lol: :lol:

Verjetno ima 2 consko klimo? Jaz bi najprej preveril motorčke in lopute za nastavitev temperature? Kaj pa poleti, je klima hladila normalno (kot je bila nastavljena temperatura), ali na polno, oz slabo?

Jaz sem imel podoben problem na hondi CRV, desna stran je grela precej slabše od leve (leva je grela normalno), gre za dokaj znano težavo pri CRV in sicer da se delno zamaši toplotni izmenjevalec gretja (da desni strani, kjer je slabši pretok, ker so cevi na levi). V nekaterih primerih pomaga spiranje v nasprotni smeri toka hladilne tekočine -- no pri meni ni in sem moral menjati izmenjevalec. Cena samega izmenjevalca niti ni bila pretirana, cca 50 - 60€ za neoriginal.
Verjetno je glavni krivec da ima honda ventil na vstopni cevi, ki se odpira skupaj s položajem lopute in ko gretje ni potrebno je povsem zaprt in voda ne kroži skozi izmenjevalec. In tako imajo usedline čas, da zamašijo kanale. Ob menjavi je mehanik odklopil ta ventil, tako da zdaj voda neprestano kroži.

Ne vem pa kako ima to rešeno touran... in če je tudi v tem primeru kriva zamašitev izmenjevalca.

matej_
Novinec

Napisal/-a matej_ Če sep 12, 2024 7:13 pm

Hvala bom šel na tester, takoj, ko bom mel čas.

@redbaron oops 2027 ta avto ne bo več v moji lasti verjetno :D

matej_
Novinec

Napisal/-a matej_ Pe sep 27, 2024 4:23 pm

še rezultat:

na testerju pokazalo, da se motorček zatika. naročil novega. menjava čez kak teden.

Je pa zanimivo, je rekel, še dober, da avto ni dizel, ker potem bi 100% bila pečka kriva, ker je pa bencinar pa je pečka ok.

madpanter
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a madpanter Pe sep 27, 2024 7:27 pm

Zakaj bi pa bila pri dizlu pečka problematična? :? :huh: Dej poročaj koliko bo stala menjava. Nazadnje ko sem jaz moral pečko menjat na ženinem cliotu me je na rit vrgla cena dela (200-400€). No sej pol ko sem sam razkopal in nazaj sestavil komplet armaturo mi je blo jasno zakaj taka cena ampak pustmo malenkosti.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 7 gostov