nejc1 je napisal/-a:RUNAČ je napisal/-a:Sam sem opisoval vozilo z motorjem 1.5 TSI.
Kaj pa pravi servisni pregled po dnevih? Enako kot menjava olja ali? Ker servisni pregled pa je fiksno 30 kkm ali dve leti.. Če je manj, pomeni da niso poresetirali dneve ob novem vozilu..
Pri nam sta na dveh enakih motorjih zdržala intervala polni 2 leti in 30 kkm..
Na ekranu sta vidni dve informaciji glede servisa. Servis olja trenutno pade letos v mesec december (že omenjeno v enem izmed prejšnjih komentarjev), servis vozila pa v december 2026.
Če odbijem dve leti od dneva na katerega trenutno kaže, da naj bi imel menjavo olja, dobim datum, ko sploh še ni bilo narejenega naročila, da gre avto v proizvodnjo. To vem, ker je bila ara vplačna zadnji delovni dan leta 2023, avto pa narejen po lastni specifikaciji iz konfiguratorja.
Sem pa klical na servis in so mi povedali, da je na avtu očitno ostal variabilni interval, čeprav oni načeloma nastavijo ob pripravi vozila fiksnega. Datum menjave se pa prilagaja glede na podatke iz računalnika o količini hladnih vžigov, trajanju kratkih relacij, start/stop zagonov in podobno... No, recimo vklopi start/stop sistema pri očetovem avtu nimajo nobenega vpliva, ker vem, da se je že podzavestno navadil pritisniti tipko za izklop, ko odpelje z dvorišča.
Bi rekel, da je očitno računalnik določene stvari malo "pobrkljal" med sabo.