Napisal/-a leon_dobnik To jan 28, 2025 3:25 pm
Živjo!
Imamo težave z AdBlue na Meganu letnik 2022 - 1.5 blue DCI, prevoženih 71.000 km. Od tega je vsaj 90% avtoceste. Opis težave: šel sem dalšo pot v tujino in prižgalo je se je opozorilo za manjkajoč AdBlue - še 2.400 km lahko prevozimo. Nato po ~150 km je šlo iz informativnega opozorila za rumeno opozorilo: lučka sveti, da se lahko prevozi še 1.200 km. Prevozil sem približno nadaljnih 500km in v Sloveniji AdBlue dolil. Lučka za AdBlue ne ugasne in tudi prevožena razdalja ostaja na 1.200 km. Z avtom se je 5x prevozil še razdaljo 140km in napaka ostaja. Sedaj sem dobil termin za servis in avto so dali na tester - kaže napake za plovec od AdBlue, pumpo AdBlue, etc.... kot zanimivost (tako pravi serviser) avto še vedno dela regeneracijo in AdBlue se porablja.
Sedaj pa vprašanje: a se komu sanja, kaj bi bilo za naredit, razen obične menjave celega AdBlue dela (ki vsebuje tudi pumpo)? Serviser ma kolega, ki se ukvarja z elektroniko in pravi, da se tega ne da "popravit", ampak da lahko samo AdBlue izklopi. Na papirju se sliši zadeva super, vendar pa je cena med 300 in 400 €, menjava celega sistema pa verjetno okoli 1.000€. Torej pozna kdo koga, ki bi res vedel kaj bi bilo, je imel mogoče podobno težave pa je rešil? Ali enostavno naročiva s serviserjem nove dele in je to to?