Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Samora1
Nov uporabnik

Napaka avtomatske ročne zavore

Napisal/-a Samora1 Ne jun 29, 2025 7:45 am

Pozdravljeni
Imam Renault Captur, letnik 2020, cca 75000 km.
Avto je v garanciji 5 let. Imam avto v lasti skoraj eno leto.
Pred enim mesecem se mi je pojavila napaka. Ko sem zjutraj prižgal avto je prijela avtomatska ročna zavora na zadnjem levem kolesu. In ni popustila ročna zavora. Mislim da se je to zgodilo po dežju. Motorček se je slišal, da deluje ampak ni popustilo. Avto so mi z vleko odpeljali na pooblaščeni servis in spihali zadnje bobne. Mislil sem da se ne bo ponovilo. Pred 4 dnevi je bil dež in zadeva se je ponovila na obeh kolesih. Spet sem klical vleko in peljal na servis. Sedaj so rekli, da so bolj razstavili bobne in da so bolje spihali. Pravijo, da se to dogaja, ker se nabira prah v bobnu. Tisti od vleke je pa rekel, da naj zbrusim motorček od ročne ker je rjast in naj ga premažem, da ne pride voda notri. Plačal nisem nič, ker je avto še v garanciji 1 mesec. Sedaj so rekli da bo avto na testu 2 tedna, če se bo ponovilo. Zanima me, kako bi se to dalo zrihtati, da se mi zadeva ne bo ponovila, ko bom na dopustu v tujini? Ali naj raje prodam avto? Lep pozdrav, Samo

Kohec
Stalni uporabnik

Re: Napaka avtomatske ročne zavore

Napisal/-a Kohec Ne jun 29, 2025 8:32 am

Zaradi tega pa res ni potrebno prodati avta. Raje ga pelji k nekomu, ki se bolje spozna na zavorni sistem, kot pa "mojstri" na pooblaščencu.
Mislim, da ti je tisti od avtovleke dal dobro iztočnico, kje iskati napako.

boštjan_01
Uporabnik

Napisal/-a boštjan_01 Ne jun 29, 2025 9:17 am

To je vrhunec pooblaščencev, da strokovno spihajo z kompresorjem in še malo našpricajo z sprejem. :roll:
Rešitev ti je že povedal od avtovleke. Zbrusit in preprečit/zmanjšat rjavenje. Še boljše je zamenjat z novim. Morda so problem samo vodila, ali komplet motorček. To zna naredit vsak popoldanec.
Tudi z prodajo avta se boš znebil vseh težav.
Kaj še bo pozimi, ko voda/vlaga zamrzne.

Samora1
Nov uporabnik

Napisal/-a Samora1 Ne jun 29, 2025 9:27 am

Ali pozna kdo kakšnega odličnega in ne predragega serviserja za zavorni sistem v Lj.? Hvala. Lp

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas Ne jun 29, 2025 12:19 pm

Treba je razstavit bobne in očistit ter podmazat. Mogoče ni nič narobe z motorčkom, ker so zaradi vlage in rje zavorne obloge čvrsto "zalimane" na boben in se ne sprostijo.
Ko poteče garancija se na daleč izogibaj pooblaščenih servisov.
V Ljubljani se izogibaj zavrnih servisov na Viču, dva imata nepošteno poslovno prakso, tretji pa je sicer strokoven, vendar nesramno predrag.
Oglasi se pri Pelkotu v okolici Medvod.

MORDOR
Novinec

Napisal/-a MORDOR Ne jun 29, 2025 1:32 pm

Pojdi v Kranj, Draksler servis Bosch iz Orehka je mojster za Renaulte. Ti bo sigurno zrihtal.
Življenje ni praznik,ampak delovni dan!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov