Napisal/-a madmax81 So avg 29, 2026 7:51 am
Zdravo. Probam svojo srečo še tu. Za vsako pomoč bom zelo hvaležen. Pred kakima dvema mesecema mi je začel avto (240kkm) grdo cukat, ampak samo kadar je delno ohlajen in samo prvih nekaj minut vožnje, potem je ok. Ko je torej povsem hladen, dela normalno, celo vožnjo. Če pa grem na vožnjo, ko se še ni povsem ohladil, pa grdo cuka. Vžge normalno, speljem, potem začne sunkovito cukat. To se ponavlja recimo 5 minut, potem pa neha in se naprej vozi normalno. Tudi ni čutiti, da bi izgubljal moč. Se mi je pa že pred leti začelo zelo poredko (enkrat na par mesecev mogoče) dogajat, da je med vožnjo za delček sekunde cuknil (kot da bi ugasnil). Enako redko se je zgodilo, da je zjutraj malo dalj časa verglal, preden je vžgal. OBD11 nikoli ni pokazal nobene napake v zvezi z motorjem, lučke nobene. Če ga skeniram med vožnjo sicer pokaže miljon napak v zvezi z DSG (stuck in gear ipd.), ki pa izginejo, če skeniram ugasnjenega. To je baje normalno. Kakorkoli, najbolj sumim senzor glavne gredi in sem ga tudi že nabavil pa bi ga rad menjal sam. Je že kdo to počel brez dvigala, na 'klocnih'? Je izvedljivo tako, da odstranim samo ohišje oljnega filtra? Ima kdo kakšno idejo, kako bi lahko z obd11 preverjal še kaj drugega - egr, injektorje,... DPF naj bi bil zaenkrat ok, glede na VAG DPF aplikacijo - 59g oil-ash (75%).