Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Igy2o6
Nov uporabnik

Kraj: Trebnje

Razbil šipo na Golfu

Napisal/-a Igy2o6 Po mar 22, 2004 9:12 pm

Danes zjutraj me mama prosi če ji grem natankat avto. Seveda se usedem u avto in se odpelem na črpalko. Zunaj je prav z veseljem padal dež in jaz ugotovim da brisalci že slabo brišejo. Ok sem si reku, ji bom pa še brisalce zamenu. Jst natankam se še odpelem v trgovino z avtodeli po brisalce in grem domov. Doma razpakiram brisalce in brez problemov zamenam levga pol se pa še odpravim desnga menat in tle se je pa zalomilo. Primem brisalc ga dvignem in odstranim pol pa hočem tanovga gor nataknt mi pa nekako spodleti iz rok tista ročica (vzvod) od brisalca in udari po šipi KATASTROFA!!!! šipa je počla. Še zdj mi ni jasn kako sem lahko naredu tako bedarijo!! Na šipi so nastale tri cca. 10 cm dolge razpoke.
Mama zaenkrat še nič neve bo pa kmalu in verjetno ne bo vesela. Seveda bom pa vse stroške ki bodo mogu pokrit jst. Jezen sem, hudo mi je ... sam zato ker bom kr neki denarja popušil. Mesec dni nism nč žural ker sem šparal za lexus lučke za mojo 206ko evo pa je vse splavalo po vodi :cry: :cry: :cry:

Zdj me pa zanima če mogoče kdo ve kolk stane vetrobransko steklo za Golfa 3, kolk bo montaža in demontaža šipe? in pa ali bi se mogoče dalo kako zmutit da grem zavarovat šipe (ker zdj niso) grem potem na zavarovalnico in rečem da je kao kamen prletu?? A bi tole z zavarovalnico ratalo ali bi kj posumli ker bi blo zdj zavarovano pa čez par dni škoda prijavljena?

Uporabniški avatar
Tinal
Novinec

Napisal/-a Tinal Po mar 22, 2004 9:14 pm

Šibi hitr na zavarovalnico prijavit.... nč ne bo sumljivo... :wink:
In love with Eleanor ;)

G-4S

Napisal/-a G-4S Po mar 22, 2004 9:18 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo Po mar 22, 2004 9:18 pm

Uff neprijetna zadeva.

Če ti bo ratalo na zavarovalnci kej dobit pol zakon.

Sicr pa ti bo mogoče še nejlažje da se zapelješ na kkšn avtoodpad. Tm boš vrjetno dost pocen dubu.

Aja, pa kakšne fedre pa maš to? Men se na Twingotu kumej kej premikla :)

Uporabniški avatar
Igy2o6
Nov uporabnik

Napisal/-a Igy2o6 Po mar 22, 2004 9:24 pm

Omelo je napisal/-a:Uff neprijetna zadeva.

Aja, pa kakšne fedre pa maš to? Men se na Twingotu kumej kej premikla :)

Men ni jasno kako lahko en pof... vzvod od bsialca razbije šipo. Tist feder k je v vzvodu je kar močan pa se majhna površina (kovinska) je udarla po šipi in je ratalo to kar je :cry: :x

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Po mar 22, 2004 9:30 pm

"Dobrota je sirota," pravjo in očitno je to res. V neki drugi temi se je dons že govorl o Caglassu, sam v tvojem primeru ne vem, glede na to, da maš kr dost poškodvan. Jah, po moje je najbolš, da probaš na kkšnem odpadu najdt. Če pa nima avta v garaži, ji pa lohk vse metlce dol pobereš, pa gume spustiš, pa s ključem okol tečeš, pol se pa zjutri začudš, kakšni vandali se sprehajajo v vaši okolci.
Licet volare si in tergo aquilae volat.

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Po mar 22, 2004 9:32 pm

Aja, pa da ne bi res tega naredu, da nam pol jst kej kriv, kkšnga napeljevanja h KD. Ti se kr lepo z mtko zmen, da si pač dobr hotu, pa da se ti je nardila nesreča, pa mogoče da kej zravn.
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Uporabniški avatar
vers
Novinec

Napisal/-a vers Po mar 22, 2004 9:32 pm

v celju je ne model k ti zrihta novo sipo za 25000SIT

dokaj ugodno!!!
razumem,da se otroci spikajo in kadijo travo in nasploh drogirajo!!!!ampak da sedijo na mrzlem betonu to pa nebom nikol razumel!!!:)

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Re: Razbil šipo na Golfu

Napisal/-a kaWsk Po mar 22, 2004 10:18 pm

Igy2o6 je napisal/-a:Danes zjutraj me mama prosi če ji grem natankat avto. Seveda se usedem u avto in se odpelem na črpalko. Zunaj je prav z veseljem padal dež in jaz ugotovim da brisalci že slabo brišejo. Ok sem si reku, ji bom pa še brisalce zamenu. Jst natankam se še odpelem v trgovino z avtodeli po brisalce in grem domov. Doma razpakiram brisalce in brez problemov zamenam levga pol se pa še odpravim desnga menat in tle se je pa zalomilo. Primem brisalc ga dvignem in odstranim pol pa hočem tanovga gor nataknt mi pa nekako spodleti iz rok tista ročica (vzvod) od brisalca in udari po šipi KATASTROFA!!!! šipa je počla. Še zdj mi ni jasn kako sem lahko naredu tako bedarijo!! Na šipi so nastale tri cca. 10 cm dolge razpoke.
Mama zaenkrat še nič neve bo pa kmalu in verjetno ne bo vesela. Seveda bom pa vse stroške ki bodo mogu pokrit jst. Jezen sem, hudo mi je ... sam zato ker bom kr neki denarja popušil. Mesec dni nism nč žural ker sem šparal za lexus lučke za mojo 206ko evo pa je vse splavalo po vodi :cry: :cry: :cry:

Zdj me pa zanima če mogoče kdo ve kolk stane vetrobransko steklo za Golfa 3, kolk bo montaža in demontaža šipe? in pa ali bi se mogoče dalo kako zmutit da grem zavarovat šipe (ker zdj niso) grem potem na zavarovalnico in rečem da je kao kamen prletu?? A bi tole z zavarovalnico ratalo ali bi kj posumli ker bi blo zdj zavarovano pa čez par dni škoda prijavljena?

podobno se dogaja meni :cry: zmeraj, ko našparam nekaj denarja in ko hočem stvar ravno kupiti, se mi nardi kak nesreča, največkrat prometna, kjer sm sam kriv :?
ne vem kam gre ta svet :P

glede šipe pa mi je žal, k je res bed, da se ti to tkole brez veze nardi, pa še dobr si hotu. Jz vem da bi se sekiru kak teden

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 Po mar 22, 2004 10:28 pm

Igy206 tole naredi:

Idi auto zavarovat na zavarovalnico in siver šipe zavaruj pa svetlobna telesa.Upam da maš kakega zavarovalnega agenta ko ti ne gleda auta preden ga zavaruješ.Če ti nebo auta pregledu pol je OK.
Auto zavaruješ in potem čez 1 mesec nč prej prijaviš na policijo da ti je nekdo šipo razbil na autu na parkirišču.Auto postaviš npr. na tak plac kjer je to res možno da se ti zgodi(kaka diskoteka,pred kako gostilno itd....)prijaviš poškodbo ob vikendu in sicer v nočnih urah.Teadj so vandali na delu.Glavno je da dobiš zapisnik od policije in potem greš drug delovni dan na zavarovalnico in pokažeš ter poveš kaj je blo!

Ampak zelo je pomembno da ti agent nebo auta pregledu pred zavarovanjem!

lp

Uporabniški avatar
Stuhec
Novinec

Kraj: M. Sobota

Napisal/-a Stuhec Po mar 22, 2004 10:36 pm

kar daj zavarovat, samo tako da avta ne bodo pogledali
najboljse da pri tistemu ki ga poznas
vsaj to ni tak veliki strosek za zavarovalnico

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Napisal/-a kaWsk Po mar 22, 2004 10:54 pm

darkdog23 je napisal/-a:Igy206 tole naredi:

Idi auto zavarovat na zavarovalnico in siver šipe zavaruj pa svetlobna telesa.Upam da maš kakega zavarovalnega agenta ko ti ne gleda auta preden ga zavaruješ.Če ti nebo auta pregledu pol je OK.
Auto zavaruješ in potem čez 1 mesec nč prej prijaviš na policijo da ti je nekdo šipo razbil na autu na parkirišču.Auto postaviš npr. na tak plac kjer je to res možno da se ti zgodi(kaka diskoteka,pred kako gostilno itd....)prijaviš poškodbo ob vikendu in sicer v nočnih urah.Teadj so vandali na delu.Glavno je da dobiš zapisnik od policije in potem greš drug delovni dan na zavarovalnico in pokažeš ter poveš kaj je blo!

Ampak zelo je pomembno da ti agent nebo auta pregledu pred zavarovanjem!

lp

ne verjamem da on misli čakat en mesec :? čeprav ni slaba ideja :wink:

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Po mar 22, 2004 11:02 pm

Pa nemore bit vetrobransko steklo tako švoh. Sigurno je bla že prej kej načeta, in štanga ti je tresnla točno v točko x.... :cry:

Jonny Vrabec
Nov uporabnik

Napisal/-a Jonny Vrabec Po mar 22, 2004 11:37 pm

Da nisi ti slučajno s kšnim kladvam tolku k ti brisalc ni šel gor?? :vc

Ne res sori ampak to je pa res hudič d se ti nardi kej tazga.
Slika Punto ELX

Uporabniški avatar
Igy2o6
Nov uporabnik

Napisal/-a Igy2o6 To mar 23, 2004 11:05 am

Skull23 je napisal/-a:Pa nemore bit vetrobransko steklo tako švoh. Sigurno je bla že prej kej načeta, in štanga ti je tresnla točno v točko x.... :cry:

Ne sigurno ni bla nč načeta.Zihr ne.Pa tut s kladvom nism nč klepal okol šipe :P Sj vem da se čudno sliš da ena šrangca od brisalca šipo razsuje ampak na žalost je res :cry:

Uporabniški avatar
tigrica
Uporabnik

Kraj: krško

Napisal/-a tigrica To mar 23, 2004 11:17 am

stemat globoko ful pocen zrihtajo pa hitro
lp tigrica

še moje sožalje za šipa pa saj veš kaj pravijo dobrota je sirota

MisterX
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

golf

Napisal/-a MisterX To mar 23, 2004 11:40 am

Samo tale golf ima pa res slabo prvo šipo. Moj fotr je v enem letu zamenju najmam 5 šip.

Najbolje da greš na carclass in ti tam uredijo. Samo upam, da imaš kasko zavarovanje. Pride pa mislim, da okoli 50.000 SIT ti pa tam slikajo in oni pošljejo zavarovalnici.

Doma pa reči, da ti je na cesti en velik kamen v šipo prletu.

Uporabniški avatar
germancarfan
Novinec

Kraj: kranj

Napisal/-a germancarfan To mar 23, 2004 11:44 am

ja to se baje kr hitr naredu prjatlu je to naredu en usluzbenc na petrolu k je biu tko prjazn da je reku da bo on metlce zamenu
ski and drive

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Napisal/-a kaWsk To mar 23, 2004 3:34 pm

germancarfan je napisal/-a:ja to se baje kr hitr naredu prjatlu je to naredu en usluzbenc na petrolu k je biu tko prjazn da je reku da bo on metlce zamenu

in kdo je bil kriv?

Dani
Uporabnik

Napisal/-a Dani To mar 23, 2004 5:04 pm

Ti rec doma da ti je med voznjo kamen prletu in da bos ti poravnal skodo, ampak da zdej nimas kesa.
S prisparanim kesom pa si kup lexus luci :D

Na zavarovalnico se ti pa pomoje ne splaca, ker avto najprej pregledajo......razen ce kaksnega ne poznas :wink:
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov