Nasveti in napotki ter povpraševanja...

punto94
Nov uporabnik

Kraj: Trbovlje

Punto-vibracije(trese)

Napisal/-a punto94 Če apr 01, 2004 8:55 pm

Najprej pozdrav ! Sem nov clan.
Imam Punto letnik 94 55S . Vedno ko pospesujem ali pa drzim stalno hitrost med nekje 75 do 85km/h se mi avto zacne tresti, noro se trese tudi prestavna rocica, kar je verjetno posledica vibracij. Vibracije so tok mocne da se dobesedno avto trese!!Ko pa je meja nekje nad 90km/h pa to preneha, brez problema tudi 160km/h brez vibracij. Zelo zacne tresti ce nekje pri 80km/h pohodis gas no konca ni vazno v kateri prestavi imam.
Prosim pomoc !!!

Aja imam nove gume Sava Effecta in so centrirane, tresel mi je tudi ze z zimskimi gumam. Avto ma po stevcu prevozenih 95000km.

Hvala , Mare

Uporabniški avatar
yankuc
Nov uporabnik

Kraj: Šk. Loka

Napisal/-a yankuc Pe apr 02, 2004 9:26 am

daj še enkrat scentrirat sam s to razliko da kolesa ostanejo na avtu ,tko ti preverjo še polosi

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe apr 02, 2004 9:32 am

Pregledat daj končnike, probaj pa še pregledat vijake med mašino in menjalnikom, ker če ti niso dost zategnjeni, je tudi to lahko pogoj za tresenje.
Lahko so tudi diski krivi in pridejo ravno takrat v resonanco in ti stresejo avto.
Lahko so polosovine.

Možnih je full reči, zato predlagam, da greš kar po eno in eno stvar naenkrat gledat, pa izključevat možnosti.
Old subarus never die, they just get faster!

peters
Stalni uporabnik

Kraj: PTUJ

Napisal/-a peters Pe apr 02, 2004 1:58 pm

Če je tresenje najbolj opazno na prestavni ročici in motorju, so verjeno nosilci motorja za zamenjat - sicer je pa tako, če se z avtom pelješ se lepo da locirati tresenje (motor, podvozje, kolesa...)

punto94
Nov uporabnik

Napisal/-a punto94 Pe apr 02, 2004 10:40 pm

Tako danes sem bil pri mehaniku. Je avto dvignil in rekel,da imam za zamenjat levo roko in desno os (ne vem katero) deli vsi naroceni. Tako da upam da bo potem vse ok.
Opazil pa sem, da obcasno avto mocno zavibrira masina , ko speljem. Mozno, da so res nosilci motorja?? Aja med vozno ko zacne tresti se slisi v levem kolesu kot,da bi od tam prihajalo tresenje nek cudni zvoki (vibracije).
Obvestim ko menjam levo roko (na avtu :wink: )

Ce ima se kdo kak predlog,

hvala

Uporabniški avatar
alko
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a alko Po apr 05, 2004 8:00 am

hello!

Jaz sem koncno nabavu letne kole (SP9000) pa mi tudi trese volan tam od 110 km/h naprej... Prej mi na zimskih gumah tega ni delalo. Gume so nove, felne tudi, so pa dimenzijo vecje (se vedno znotraj homologacije). Stvar je bila scentrirana pri vulkanizerju, optika pa je bila opravljena se na zimskih gumah. Baje morem pocakati do 500 kilometrov, da se guma nekako vleze (komentar vecih vulkanizerjev).

Vprasanje: kaj bi bilo lahko krivo? Kolikor vem, so tri moznosti: 1. so felne zvite (ceprav so nove?!), ali ni scentrirano (baje je), ali pa je treba optiko nastavit...

Ce se komu sanja, bi bil hvalezen... :?: :wink:

Jonny Vrabec
Nov uporabnik

Napisal/-a Jonny Vrabec Sr apr 07, 2004 9:56 pm

Moj punto 75 pa ful trese k pospešujem - pa sm pogruntu d se mi pr pospešvanju naslon noslic od auspuha na grušt od avta pa tist cajt ful trese (k nima auspuh prou nč več original - vse nek švasan in štukan) :wink:
Slika Punto ELX

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Sr apr 07, 2004 10:15 pm

Dejte wooferje mal na manj. :lol: :lol: :lol:
Sej se hecam. Še enkrat centrirat, če tresejo kolesa, drgač pa mal pregledat kaj bi lahko blo. Drgač pa, če citiram Serđota:
Fiat pač!
:P
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

punto94
Nov uporabnik

Napisal/-a punto94 Če apr 08, 2004 8:30 pm

Pozdrav !
Evo jutr grem na servis dubu model dele (levo roko pa polos desno), tko de upam na bolje :) Bo pa se pogledu kako je menjalnik upet pa masina.... kr trese ko dam gas... tko porocam prec popoldan...

punto94
Nov uporabnik

Napisal/-a punto94 Pe apr 09, 2004 1:51 pm

Pozdrav !
Evo prpelu iz popravila.....nima konca...zdej so odkril za kaj gre leva polos je cist boga, desna je tut slaba. tko de mam u tork spet servis, mi bodo obnovil obe polosi..pol pa upam de me ne bo tresl :)
aja nardil so mi servis (olje,olni filter,svecke) AVTO CUKA!!!???pod niskem obratam ce podhodis kas zacne cukat pol ko se pa visok obrati je ql. sam v kak hrib spelat je pa jebeno? mozno kak narobe olje al kva??!! mater ze tko bom dal na te jajce 100ksit

punto94
Nov uporabnik

Napisal/-a punto94 Pe apr 09, 2004 6:38 pm

Ma cuku mi prej ni nch... zde pa to po servisi...nevem kako je mozn, kr sm ga zjutri prpelu ko sem sel pa popoldan po njega pa cuka...smo tko u klanci doma pa gres iz glavne ceste u dovoz u hrib pa avto sploh gor ne potegne kr cuka je treba gas nabit sem skor kuplugno spalu. Pa ce recimo u drugi pohodis ga kr zamori pol pa cukne pa potegne.. pr visokih obratih pa tega ne dela?(uglaven m pod nizkem cuka)
filtra niso menal za benz...a lhka sam to zrihtam? sploh nimam pojma je bi bil pr tanki?
grem prec u pon. galamo nardit!!!!

punto94
Nov uporabnik

Napisal/-a punto94 So apr 10, 2004 9:30 am

evo zdele zjutri sem sel na eno furo...avto manj cuka ko uceri tm pa tm ce u klanc kak orenk u prvi pod niskem obratam...ni mi jasn kr ucer je blo pa sigurn slabi,sm komi u klanc prpelu domov..svecke sem pregledu kable pa je vse ok... bom tale filter za benz menu. Avto pa pa eno točkovni ajnšpric...kak srosek pa je menjava filtra za bnez??, a raj to sam menam al je bols da grem na servise(spet!!) :) .Fiati pišuka ko se not usedes pa neki odpove...

punto94
Nov uporabnik

Napisal/-a punto94 So apr 10, 2004 9:59 am

pa bom probu zamenat po pa vidmo kaj bo, bol sol zdele kupt...sam morm najprej zvedit kje je sploh tocn..bom porocu pol
aja punto je rdece barve+odbijaci (baby ferrari) :) :)

vR5GTT
Novinec

Napisal/-a vR5GTT So apr 10, 2004 10:08 am

V glavnem to k ti pr nizkih obratih avto noče povlečt in ti padejo obrati to je zanič cin špula al kako se ji reče to ima fiat full napako!!! Pa ne je kupovat na pooblaščenih servisih je precej dražja kakor neoriginal!!!

punto94
Nov uporabnik

Napisal/-a punto94 So apr 10, 2004 2:44 pm

saso a se mi splaca raj jet na odpad pa od enga uzamem ven al je potrebno novo?
Pa je to draga zadeva, kako nej vem katera je sla???

LP,
Mare

punto94
Nov uporabnik

Napisal/-a punto94 So apr 17, 2004 1:24 pm

Evo avto dela tko ko more :) po 100000SIT za servis :? !. Avto je tresu zarad leve polosi je bla cist boga so zamenal ne trese bec. Cuku je pa zato ker so kable od sveck zamenal...NA SERVISU :evil: !!!Tko de so sam tist zrihtal tko de tut cuka ne vec!!!
Hvala vsem,,

Mare
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 4 gostov