Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Podvozje p.m.

Napisal/-a Pugi Pe apr 09, 2004 8:18 am

Fanstje, dejmo mal pogruntat prosm kva se dogaja z mojmu podvozjam.

Ob takih večkratnih grbinah - tam kjer v bistvu avto trese mi v podvozju tolče ko svina. Recimo na ležečih polcajih pa ne... Kernekaj!

Da bi navoji fedrov skup tolkli je nemogoče, ker so prav iz tega razloga obloženi z gumjasto cevjo.

Kaj je še možno? Stabilizator? mogoče kaj z amortizerji? roka?

Vnaprijed hvala!

Aja pozabu napisat - zvok prihaja od spredej!
Zadnjič spremenil Pugi, dne Pe apr 09, 2004 8:27 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

damyangg
Nov uporabnik

Kraj: Savinjska dolina

Napisal/-a damyangg Pe apr 09, 2004 8:24 am

če je tak "top " zvok je možno da je zadnja roka, no vsaj pri mojem avtu je bilo tako (slišalo se je pa samo na kratkih grbinah)

damyangg
Nov uporabnik

Kraj: Savinjska dolina

Napisal/-a damyangg Pe apr 09, 2004 8:32 am

tisto , da se sliši spredaj sem pa spregledal :) , pri meni je ropotalo zadaj, SORRY

PEUGEOT_S16
Nov uporabnik

Kraj: KRANJ

Re: Podvozje p.m.

Napisal/-a PEUGEOT_S16 Pe apr 09, 2004 9:08 am

Pugi je napisal/-a:Fanstje, dejmo mal pogruntat prosm kva se dogaja z mojmu podvozjam.

Ob takih večkratnih grbinah - tam kjer v bistvu avto trese mi v podvozju tolče ko svina. Recimo na ležečih polcajih pa ne... Kernekaj!

Da bi navoji fedrov skup tolkli je nemogoče, ker so prav iz tega razloga obloženi z gumjasto cevjo.

Vnaprijed hvala!

Pugi si pozabil da furaš Peugeota, dokler poka je to znak da se še premikaš po cesti, ko bo nehalo boš obstal ob cesti in takrat ne bo nič več pokalo-Joke

Pojdi na en dvigal in naj ti s pajsarjem pregleda roke, sami seleni so pri Peugeotu totalno v pi..i tako da so originalne roke čist zanič in crknejo kaj kmalu, jaz sem obe zamenjal že dobro leto po nakupu, samo nikar ne kupuj originalnih rok ampak pojdi ponje na Vrhniko k Vargalandu ki jih obnavlja in naredi selen precej močnejši kot je originalen jaz imam na svojmu obe roki od njega in od takrat je mir, prej je pa vseskozi nekaj pokalo.

Druga možna napaka sicer manj verjetna pa je počen nosilec motorja, če parav brutalno speljuješ se je lahko tista guma na nosilcu natrgala in ti sedaj poka na grdih cestah.

lp

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Pe apr 09, 2004 9:10 am

Gregec, puno ti hvala...

Kok si pa ti dal za te stvari? Pa kok časa morš tam avto pustit?
Zadnjič spremenil Pugi, dne Pe apr 09, 2004 9:11 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Kraj: KK

Napisal/-a JohnyR Pe apr 09, 2004 9:10 am

Pugi je napisal/-a:Fanstje, dejmo mal pogruntat prosm kva se dogaja z mojmu podvozjam.

Vnaprijed hvala!

Možno je da je ležaj nad amortizerjem hin, lahko je pa tudi končnik ali pa zglob.
http://www.raceland.si

Uporabniški avatar
HUGO_BOSS
Poznavalec foruma

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a HUGO_BOSS Pe apr 09, 2004 9:14 am

PEUGEOT_S16 je napisal/-a:Druga možna napaka sicer manj verjetna pa je počen nosilec motorja, če parav brutalno speljuješ se je lahko tista guma na nosilcu natrgala in ti sedaj poka na grdih cestah.
lp

jst sem mel na alfi uničen nosilec motorja, pa je pokalo samo pri speljevanju in prestavljanju
zastopnik, SEAT TUNING KLUB
Slika

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich Pe apr 09, 2004 9:17 am

Jest sem mel tud pocen nosilc, pa je pokalo pri pospesevanju in zavijanju v levo

PEUGEOT_S16
Nov uporabnik

Kraj: KRANJ

Napisal/-a PEUGEOT_S16 Pe apr 09, 2004 9:24 am

Pugi je napisal/-a:Gregec, puno ti hvala...

Kok si pa ti dal za te stvari? Pa kok časa morš tam avto pustit?

Ej roke pri Vargalandu so tretina cene originalne roke tako da me je skupaj montaža dveh rok in pa optika prišla ceneje kot samo ena originalna roka na servisu brez montaže, edina nerodna stvar pri vsem tem je da moraš stare roke dati v račun tako da moraš do mehanika ki ti bo roke vzel dol, potem pa v avto in na Vrhniko po nove (brez računa se da z mojstrom zmenit tako da je še kakšnega jurja ceneje) in nazaj do mehanika da ti jih zmontirajo. Jaz sem jih montiral pri kolegu, optiko pa sem delal pri Todivotu. Lahko pa greš do Todivota in naročiš roke pa ti jih gre on iskat in pa ti jih tudi zmontira a uslugo ti kar dobro zaračuna, tako da se moraš sam odločit kako boš spelal...

Aja za primerjavo na Vrhniki sem da za roko 8000 Sit, pri Kavčiču je soraj 30000 Sit, s tem da je Vargalandova narejena precej bolj kvalitetno in je selen v roki precej močnejši in zdrži večje obremenitve.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe apr 09, 2004 9:48 am

Pugi to je amortizer. ko greš čez več grbin naenkrat se amortizer tok skrči in ga zabije do konca skupaj, da imaš zadaj samo še fedr, ki ti drži avto in amortizer počasi prihaja v lego nazaj. Zato se ti tudi ne pozna, ko greš čez enga policaja, ker ga ne zabije do konca in hitrje pride v normalno lego.

SLABI AMORTIZERJI.

LP
Nebivedu

P.S. To sem mel js na twingotu iste probleme, pa so bili čist novi fedri amortizer pa z 50k prevoženih ni več dohajal grbin.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Pe apr 09, 2004 11:20 am

nebivedu je napisal/-a:Pugi to je amortizer. ko greš čez več grbin naenkrat se amortizer tok skrči in ga zabije do konca skupaj, da imaš zadaj samo še fedr, ki ti drži avto in amortizer počasi prihaja v lego nazaj. Zato se ti tudi ne pozna, ko greš čez enga policaja, ker ga ne zabije do konca in hitrje pride v normalno lego.

SLABI AMORTIZERJI.

LP
Nebivedu

P.S. To sem mel js na twingotu iste probleme, pa so bili čist novi fedri amortizer pa z 50k prevoženih ni več dohajal grbin.

Se spod popdisem sem ze hoto napisat amortizer :wink:
Cisto skupi ga zabije!
Luknje blazijo se sam fedre kolko pac lahko, useen ni dovolj da ga nebi skupi zabilo!
To je men tut delalo!
Sam da je avto tak zabijalo ko marija, ker so fedre orng ble skrajsane!
Sem menjo pa je ok :D

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Pe apr 09, 2004 11:22 am

Aja se to!
Pugi pejd do avta, na tisto stran ko ti ruzi, pa stisni blatnik mocno, ce bos cul da se neki butne, pol je zihr amortizer :wink:

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Pe apr 09, 2004 12:31 pm

Hvala fanstje, res ste se potrudil. Tale amortizer fora se mi zdi ful verjetna. Dons popoldne grem ga vzignit, da se pogleda. Bom poročal.

Hvala vsem še enkrat in če se srečamo s kerimkol -> :pivo
Slika

vR5GTT
Novinec

Napisal/-a vR5GTT Po apr 12, 2004 11:21 am

Fantje zdej pa še men prosim!! Men na podoben način dela samo amortizerji obnovljeni gumice in ležaji na vrhu zamenjani, zglob vilice na eni strani menjan na drugi je dober, avto je drgač spuščen!! Poka pa tudi na čist brezveznih luknjah!!! :cry: Men se res ne da več ubadat prosim pomagajte! Bi pa rad stvar rešu!! Avto clio1

vR5GTT
Novinec

Napisal/-a vR5GTT Po apr 12, 2004 11:31 am

Kšen?

vR5GTT
Novinec

Napisal/-a vR5GTT Po apr 12, 2004 11:50 am

Please!!

vR5GTT
Novinec

Napisal/-a vR5GTT Po apr 12, 2004 12:14 pm

Še enkrat js!

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Po apr 12, 2004 12:24 pm

Ej js mam jutr servis in bomo stvar raziskal. Počakej torej in boš mrbit kej pametnega zvedu... Upam na najboljše!
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To apr 13, 2004 8:26 am

Sašo probaj dol vzet amortizer, pa ga pregledat, če je fedr pravilno vstavljen v tisti pleh amortizerja. Jst sm imal podoben problem pri enem od svojih avtov. Kadarkoli sem se vozil in zavijal desno mi je pokal v amortizerju in potem sem ga dal dol, pa pogledal med plehec in feder je prišel kamenček in ko sem zavijal se je feder stisnil, pa ja iz kamenčka udaril v plehec in to je full počlo, potem je pa nazaj se razetgnu na kamenček in ob naslednjem stisku se je spet ponovilo, pa je spet počilo.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
s.Hio
Uporabnik

Kraj: Trnovo (LJ in GO)

Napisal/-a s.Hio To apr 13, 2004 10:22 am

Jaz mam na felici tudi en podoben problem, a pri meni je zglob malo slab in amortizer na levi-spredaj zelo slab (tako da ko se vrne v prvoten polozaj prav zadiha, pihne). Drgac pa sem men dogaja da ko grem cez vec grbin ful ruka in tolce tako da bo potrebno menjat amortizerje, pa me zanima kaj priporocate vzet originalne (mehki ko francoski sir) ali it do amortizerja pa sportne nabavit, ki baje bolje pozirajo neravnine in avto je potem tudi bolj stabilen.

Za originalne me pride en amortizer 7500 sit, pri amortizerju, pa ne vem koliko bi me prisla taka predelava in po moznosti tudi kaksne trse fedre, a je moznost da bo avto potem pretrd, kar pa mi ne bi bilo pretirano vsec, ker bi rad stabilen a udoben avto (pogosto se vozim cez logatec, potem pa si predstavljajte trd avto).
Slika
Bolje je imeti kratkega na kratko noter, kot dolgega dolgo zunaj.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 4 gostov