Nasveti in napotki ter povpraševanja...

punto94
Nov uporabnik

Kraj: Trbovlje

Punto(stari)benz pumpa

Napisal/-a punto94 So apr 10, 2004 9:41 am

Pozdrav spet jaz s ponovnimi tezavami...ni in ni konca..avto mi cuka po opravljenem servisu (svecke,olje,olni filter), sicer pod nizkem obratam...tko ce je treba u klanc pelat s prvo pocas.. pod visolem je uredi... zdej bi zamnu benz filter najprej pa me zanima kak je zapogledat kje se tocno nahaja in kak strosek bi bil to..
(punto 55S letnk 94)
hvala, mare

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor So apr 10, 2004 10:10 am

Pa si pomislu prej na kable svečk???
Tk je blo pr maminem puntotu sicer je 85 16V ampak težave so ble podobne. Pod niskimi obrati je cukal pod visokimi pa šel normalno. Sem kable zamenju pa stvar laufa tk kot more. Za 85 so bli kabli 15k za 55 puntota pa če se ne motim sem tam v ceniku vidu da okol 5k sit. Sam ne me za besedo držat.

vR5GTT
Novinec

Napisal/-a vR5GTT So apr 10, 2004 10:15 am

Filtr bencina je drgače pred zadnjimi rokami to se prav išči pri tanku nekje!! Sam verjem da smo pri moji sestri vse nardil tko kt ti pa je bla na koncu cin špula! Punt ima dve in ponavadi ena crkne!

punto94
Nov uporabnik

Napisal/-a punto94 So apr 10, 2004 10:25 am

Ma ne morem verjet uceri mi je cuku noro de sm s prvo u klanc komi lezu(cuku noro), dons pa kot po cudezu cuka pol manj...nch vec mi ni jans kva je s tem avto..naprej leva roka pol volanska os zdej mam se obe polosi zazament(obnovit)...
Naprej bom probu sam filter zamenat po pa naprej... grem zdele po filter u shop..
Pa za tele cin spule a se da to nekak preverit ce delajo obe ?

vR5GTT
Novinec

Napisal/-a vR5GTT So apr 10, 2004 10:32 pm

V glavnem če boš dal priklopit na tester nau nč pokazal! Smo dal skoz! Plačal tester! Najbolš če imaš kerga znanega mehanika ki ti lohk zrihta da probaš al prosiš koga iz foruma ki ima ta avto da ti naredi uslugo in premenata! Ima pa dve ta avto, tako da lahko je ena ali druga:) Upam da sem kej pomagal!

vR5GTT
Novinec

Napisal/-a vR5GTT So apr 10, 2004 10:36 pm

Za ceno pa ne vem kolk je bla. Tam do 20000sitov! Lahko na odpadu probaš sam kako boš vedel da je dobra? Lahko jo boš brezveze kupil razen če koga poznaš tam :?:

Bor
Uporabnik

Napisal/-a Bor So apr 10, 2004 11:22 pm

Jst bi na tvojmu mesti najprej kable probu pa probej magar kake druge kable od kerga drugega avta za probo. Ker men so tud vsi govorili cin spula je sla pa gor pa dol. Sem ze skor sel menjat. Pol mi je pa en drug mehanik reku da so ziher kabli sem zamenju kable in laufa.

vR5GTT
Novinec

Napisal/-a vR5GTT Ne apr 11, 2004 8:05 am

Sej ni nujn da je sej sm reku nej sam tko proba! Lahko pa probaš kable sam stikat s svečk takrat k auto laufa(seveda s kleščami) če nočeš bit vs stresen :twisted: in če se bo vidl da na eni ne laufa gre po kabl zamenja pa bo pol povedu!!! Sej kabli tu niso lih zastonj-Bor!!

vR5GTT
Novinec

Napisal/-a vR5GTT Ne apr 11, 2004 8:51 am

Sej zato pa že skoz nabijam da niso kabli itak pa slišiš tud iskro če preskakuje v primeru da so kabli!! Sam k skoz govorijo za kable sm mu rekel nej proba pa bo s tem tud ugotovil katera cin špula ne dela! K avto od sestre je k je bil mrzu je kukr tolk lepo laufu isto je mel tak čudn glas. pol k si pa hotu spelat a kr nobene moči ko je pa na obratih dobu pa navadn!!

Bor
Uporabnik

Napisal/-a Bor Ne apr 11, 2004 6:40 pm

saso mladenovic je napisal/-a:Sej ni nujn da je sej sm reku nej sam tko proba! Lahko pa probaš kable sam stikat s svečk takrat k auto laufa(seveda s kleščami) če nočeš bit vs stresen :twisted: in če se bo vidl da na eni ne laufa gre po kabl zamenja pa bo pol povedu!!! Sej kabli tu niso lih zastonj-Bor!!

Ne sej nc ne pravim da se motiš al pa kej. Jst sam govorim iz lastnih izkušen na puntu 85KM. Je blo tko da mrzu avto je vredu laufu ko se je avto segrel je začel cukat pod nizkimi obrati. V prostem teku mi je pa tu pa tam kaka iskra ušla. Vidlo se ni pa nč zato ker je 16V in ma full globoko glavo. Vem da kabli niso zastojn tk kot sem ze napisu za 85ko so bli 15k za 55 so pa 5-6k.

Najbolš da greš še kakšnega maehanika vsaj vprašat.
Pa če boš kej zrihtu pa le napiš kaj je blo.

punto94
Nov uporabnik

Napisal/-a punto94 So apr 17, 2004 1:30 pm

Evo avto zrihtam dal 100000SIT za vse sup :? Cuku je ker so frajerji na servisu narobe dal gor kable od sveck(zamenal vrsti red)!!!Zdej se avto normalno pele.
Hvala vsem,

Mare
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov