Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Passat 1.6 preperela cevka

Napisal/-a Mate To apr 27, 2004 12:53 pm

Lep pozdrav.

Mam en problem.
Doma mamo Passata 1.6 letnik 95. Prejle se prpeljem domov, in se mi zdi da voham bencin. Odprem havbo, mal gledam, mal voham... pa najdem eno prepereto cevko z razpokami gor. Cevka je premera 1,5 do 2 cm in je narjena iz ene pene, debeline cca 2mm. Razpoke so pa ene tri, dolge do ksnga centimetra, pravokotno na cevko in siroki ksn milimieter. Ena izmed oznacenih na sliki: (Samo to ni tocno ta masina, je pa zlo podobn)

Slika

Ce gledam od zracnga filtra je tm ena verjetno elektricna loputa, pol cez ene 20 cm gre ta cevka stran, nekam v motor, pol je pa loputa, do katere pride zajla. Na tej sliki teh dveh loput ni, oz. se ne vidta.

A kdo ve, kaj je namen te cevke, zakaj tam smrdi po bencinu, kaj gre lahko narobe? A je za prvo silo dobr, ce samo zalepim z izolirtrakom?

Pa ce se da cim hitrejs odgovort, k grem kmal od doma. Hvala.

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 To apr 27, 2004 4:48 pm

Tole na sliki je videt passat 1.6 turbodizel, cevka je pa od iberlaufa. Lahko zalepš z izolirtrakom (sam bo izolir trak popustu) in se voziš. Drgač pa to ni nč hudga...lahko se vozš tut brez te cevke če te ne moti vonj po oljnih hlapih!
Zameni k boš meu cajt!
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
torstorm
Uporabnik

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a torstorm To apr 27, 2004 6:05 pm

samo če se boš vozil brez te cevke daj zamašek v glavno cev od filtra da ti ne bo polek vleklo smeti. :wink:

Uporabniški avatar
Slakutar
Nov uporabnik

Kraj: Zreče

Napisal/-a Slakutar To apr 27, 2004 6:08 pm

če boš limal z izolirtrakom pol si dobi onega srebrno mrežastega, ne vem kako se reče...
je men pred kakim letom ena vakuum cev počila sem zalimal in še zdaj drži...

Lp
***406 Coupe***

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Sr apr 28, 2004 12:26 pm

Hvala za razlago. Bo zamenjano, ko bo avto v blizini servisa, zdej je pa z izolircem zalimano. 8)

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Sr apr 28, 2004 2:31 pm

To je za odusek cevka pomoje :wink:
Nerabis tega... sam fajn pa je da se ti nene kadi po masini... jaz recimo mam speljanega dal na masko... oz ucas na mesto ko stojim mal smrdi pa se prezivi... me res ne mot...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 11 gostov