Nasveti in napotki ter povpraševanja...

mistral1
Novinec

vibracije

Napisal/-a mistral1 Pe apr 30, 2004 7:04 am

Živjo,

ne vem več, ali sem jest preveč občutljiv na vsako vibracijo v avtu ali pa je res nekaj narobe. ko se peljem, se mi zdi, kod da bi se avto skozi tresel,kod da bi bila cesta skozi neravna. to se ne čuti na volanu ampak po celem avtu.
nekdo mi je rekel, da je možno, da se od auspuha prenašajo vibracije po celem avtu.
tudi ko prestavim v višjo prestavo malo hitreje, ko spustim sklopko nekaj poči, kod da bi se nekaj zadelo.

aja, avto je Peugeot 307.

a ima kdo kako idejo, danes ga bom peljal na optiko potem pa....

lp miha

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Kraj: BiRiKiNi

Napisal/-a mazda-mx3 Pe apr 30, 2004 7:33 am

isti problem imamo na kombiju...pocen nosilec motorja....

Ko speljujes nekaj drgne, ko prestavljas v visjo prestavo ob spustu sklopke butne (cutis sunek nazaj) in ko vozis trese levo desno celo kabino....

Je pri tebi isto?
Defendemos la alegria :::::::::: Svoboda Tuningu!:)
Slovenski Mazda forum

mistral1
Novinec

Napisal/-a mistral1 Pe apr 30, 2004 8:01 am

ja podobno, ja kod da bi nekaj drsalo, motor se mi zdi da se usede nazaj in takrat poči. dones zjutraj sem opazil, da je to še bolj očitno ko zavijam levo.

a si ti menjal nosicle, ali se to vidi takoj ali je treba odmonitirat nosilec.

ko sem na sevisu omenil nosilec, je rekel, da ima peugeot bolj na mehko narejene nosilce, da se ne prenaša toliko vibracij na karoserijo, .................,men se pa cel avto trese, pa prav da je normalno.

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Kraj: BiRiKiNi

Napisal/-a mazda-mx3 Pe apr 30, 2004 4:50 pm

mistral1 je napisal/-a:ja podobno, ja kod da bi nekaj drsalo, motor se mi zdi da se usede nazaj in takrat poči. dones zjutraj sem opazil, da je to še bolj očitno ko zavijam levo.

a si ti menjal nosicle, ali se to vidi takoj ali je treba odmonitirat nosilec.

ko sem na sevisu omenil nosilec, je rekel, da ima peugeot bolj na mehko narejene nosilce, da se ne prenaša toliko vibracij na karoserijo, .................,men se pa cel avto trese, pa prav da je normalno.

Ce se vidi al ne, ne vem..so nam pa rekli, da naj bi bil to vzrok.
Nismo nic menjali, ker ko bo kombi odsluzil svoje gre direkt na odpad...se ne splaca popravljat ;)

No se ena opazka..tako kot ti pravis...ko se v kombiju vozim zgleda kot da so vse 4 gume jajcaste in ruka levo desno...in to tako ocitno, da se mi prav sedezi majejo...ko grem ven iz kombija mi malo manjka da gre skozlat tedenski jedilnik ;)
LOL

Pojdi do kasnega drugega servisa in dobi se kasno mnenje, z nosilci se ni za zezat po moje :(
Defendemos la alegria :::::::::: Svoboda Tuningu!:)
Slovenski Mazda forum

mistral1
Novinec

Napisal/-a mistral1 Sr maj 05, 2004 7:50 am

Evo, včerej sm bil na servisu, res je strgana guma nosilca motorja.
12900+ddv + delo pa bo cca.30.000 na pooblaščenem servisu.

sedaj pa me zanima, ali je možno, da bi mi peugeot kaj prispeval k materialul, avto ima šele 17.000 km, od tega je bil 12.000 km v lasti peugeot slovenije.

lp

Uporabniški avatar
Jonas
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Jonas Sr maj 05, 2004 10:35 am

KWA? 30k za menjavo nosilcev?? Pr men so jih na cliotu zastonj zamenjal, samo za nosilce sm dou 13k...

LP
Slika

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr maj 05, 2004 10:41 am

mistral1 je napisal/-a:Evo, včerej sm bil na servisu, res je strgana guma nosilca motorja.
12900+ddv + delo pa bo cca.30.000 na pooblaščenem servisu.

sedaj pa me zanima, ali je možno, da bi mi peugeot kaj prispeval k materialul, avto ima šele 17.000 km, od tega je bil 12.000 km v lasti peugeot slovenije.

lp

Daaaa, pa sej avto je še v garanciji, a ni? Mogl bi zamenjat brezplačno!!!!! Kliči na peugeot slovenija in jim močno zatež!!! pišuka jim materna prekleta golazen pofukana idiotska!!! Kako sovražmo to!!! pišuka če je 12000 pri njih bil, pa tok mal pri teb, pa avto je vrjetn še v garanciji, oni ti greejo pa račuunat pizde4 prekjlehjate!!saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Fakof Vse bio postrelu kurbe namarneasgkoćpashžrpnažsšprhpmanžpmršažšparmnžšpasmhžpšasjžšonha!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

PS, če ti avto ko stoji pri miru mal zatrese vsake tolk časa je to prenos tresljajev iz avspuha. Problem se enostavno reši s tem, da se eno določeno gumico da dol. Js bi šel v Kranj na servis, pa če boš tja šel, ne govort s šefom... najt raj enga mehanika...
Slika

mistral1
Novinec

Napisal/-a mistral1 Sr maj 05, 2004 3:57 pm

ne avto ni več v garanciji, vendar se mi vseeno zdi, da bi moral nosilec zdržati kak kilometer več. ubistvu jim bom težil, saj so mi ob nakupu obljubili, če bo kak problem, da bodo oni krili stroške še nekaj časa. od nakupa je 2 meseca in mislim da to mi predolga doba, nažalost pa tega nismo nikamor zapisali.

upam da bom kaj dosegel.

hvala za nasvet glede auspuha, ja res rahlo vibrira vsake toliko časa. bom se enkrat zapeljal v kr.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov