Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

E34 reset servisnega intervala

Napisal/-a _BANDIT_ To maj 11, 2004 9:38 am

Halo BMW šravfarji....

Imam BMW E34 2.5 TD letnik 93 in me zanima, kako naj resetiram servisni interval po opravljenem servisu. (Menjava olja, filtri,...)
Ali moram imeti ravno tisti "tester" oz eno napravico za to oz. ali se to da rešiti kako drugače.
Ali kdo kaj ve o tem?

Hvala....
http://www.zup-racing.com/
THERE IS NO REPLACEMENT FOR DISPLACEMENT! Slika

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To maj 11, 2004 2:54 pm

Pozdravček!

Če si zamenjal vse filtre in olje v motorju ni težav. Lučko pa lahko na žalost ugasen samo računalnik oz. tester. Slišal sem pa da se je vsaj na starejših modelih dalo to urediti s posebno preurejenim priključkom na tester. Po moje je najbolj pametno da se zapelješ na servis in ti avto priklopijo na tester, pregledajo kaj pravi OBD (on board diagnostic), morda je potrebno še kaj druga zamenjati oz. nastaviti in ti ugasnejo tisto lučko.

Še nekaj o OBD, to je računalnik ki spremlaj delovanje motorja in beleži vse nepravilnosti, ter jih nato preko testerja prikaže, zato da je lažje odpraviti okvare.

Lp Tristan01

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ To maj 11, 2004 5:08 pm

tristan01 je napisal/-a:Pozdravček!

Če si zamenjal vse filtre in olje v motorju ni težav. Lučko pa lahko na žalost ugasen samo računalnik oz. tester. Slišal sem pa da se je vsaj na starejših modelih dalo to urediti s posebno preurejenim priključkom na tester. Po moje je najbolj pametno da se zapelješ na servis in ti avto priklopijo na tester, pregledajo kaj pravi OBD (on board diagnostic), morda je potrebno še kaj druga zamenjati oz. nastaviti in ti ugasnejo tisto lučko.

Še nekaj o OBD, to je računalnik ki spremlaj delovanje motorja in beleži vse nepravilnosti, ter jih nato preko testerja prikaže, zato da je lažje odpraviti okvare.

Lp Tristan01

Sem že rešil zadevo. Se da zadevo prebrikati. Kontakt 7 iz OBD konektorja zvežeš na maso, daš kontakt za 5 sec in vzameš kontakt. In s tem resetiraš interval za menjavo olja.
So mi pomagali fantje na MobiSuxu.

Hvala vseeno za odgovor.
http://www.zup-racing.com/
THERE IS NO REPLACEMENT FOR DISPLACEMENT! Slika

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Re: E34 reset servisnega intervala

Napisal/-a _furby_ To jan 18, 2011 9:12 pm

da ne odpiram nove teme, bom kr tle vprašal...
kolega ima BMW-ja 320d (150 konjev, e46 model) letnik 2002 in bi nas zanimalo kako se resetira števec servisnih intervalov (menjava olja)?
hvala in lp
turbo inside

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing To jan 18, 2011 9:18 pm

@furby

Reset s tipkami na armaturi:
Na armaturi-števcih sta dve tipki LEVA je reset dnevnega števca, DESNA pa je za nastavljanje ure. V nadaljevanju bo vedno govor o LEVI tipki.

1. Ko ni kontakta pritisnemo tipko in jo tiščimo.
2. Damo kontakt v pozicijo I.
3. Po petih sekundah se izpiše OIL SERVICE ali INSPECTION skupaj z sporočilom "reset" ali "re".
4. Spustimo tipko in jo takoj ponovno pritisnemo ter držimo nadaljnjih 5 sekund, da začne sporočilo "reset" utripati.
5. Spustimo tipko in jo takoj spet ponovno pritisnemo za kratek čas - sekundo - da se pokaže nov servisni interval.
6. Po ponovnem kratkem pritisku na tipko se bo pojavil napis END SIA
7. Izklopimo kontakt.

Če postopek ne deluje je potrebno porabiti tank goriva, oziroma narediti najmanj 300km, ker je od prejšnjega reseta minilo premalo časa. Včasih je celo potrebno počakati in ponovno poizkusiti šele po 3. tednih - 21 dni.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ To jan 18, 2011 9:55 pm

Že preizkušeno-deluje! hvala.
turbo inside

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing To jan 18, 2011 10:05 pm

_furby_ je napisal/-a:Že preizkušeno-deluje! hvala.

Kar se tiče BMW-jev sem car :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Imam svoj osebni arhiv vse o vsem =P ;)

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ To jan 18, 2011 11:03 pm

ha ha, sej cim sem vidu da si ti odgovoru na moje vprasanje, pol sem si reku... ziher je to to :tomidelej:
turbo inside

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing To jan 18, 2011 11:14 pm

Če rabi tvoj kolega bilo kaj, rad pomagam ;) ;) še posebej za V.I.P osebe :mrgreen:
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov