Heh oki..... morm priznat neki...
U moji karieri šravfanja se še ni zgodlo da bi mi zmankal idej ali pa znanja ( sploh pri starih avtih)
Ampak zdej se je zgodlo točn to

ops:
In sicer problem je u tem da alternator noče polnit pa da se po trepalnicah mečeš.
Prej je bil gor iskrin alternator in ko si uklopu luči je avtek mal pojamru (znak da polni kao) AMPAK luči res gorijo normalno..... vse dela kot more.... toda po parih vžiganjih avtek ne vžge več

Se pravi kot da polni lih tok da je za luči in ostalo kramo ampak napolni pa ne dost da bi potem mel akku moč spet pognat motor.
Mal prej sem gor zmontiru original frnacoski alternator (Valeo) z novimi ščetkami.
Spet isti šmorn..... avtek mal pojamra pod prostim tekom, ko uklopiš luči... vendar po tem noče vžgat ( sem se pelu cca. 10km) pa ga ni napolnilo. Luči pa so svetle skoz enako niti za odtenek manj. Štarter sem že mel dol..... ga spucal.... menjal krtačke.... isti šmorn.
Lučka za alternator normalno ugasne ko avtek zalufa na potisk vžiga OK nikol ne pocuka al pa kaj ( kao posledica slabega štroma med vožnjo).
Včasih pa mu uspe tok napolnit da potem vžge normalno.....
Ok vem da sem zakompliciru, sam jaz nimam več idej kaj bi blo..... vsak dan pa tud nočem akku na polnilc prikljapljat.
P.S. akumulator je novi.