Da ne odpiram nove teme bom kar tole uporabil, upam da ne bo noben zameril, saj vprašanje je v stilu naslova

Zanima me, kaj bi bili lahko problemi pri mašini, ki drugače normalno deluje, da bi bila preveč požrešna. Po pravic povedan, vedno se čudim ko ljudje pišejo kakšno porabo imajo, sploh ko se oglasi kdo, ki vozi isti avto z isto mašino kot jaz pa navaja tudi po 2L nižjo porabo. Kako hudiča!
No, da mal več povem, gre se za AR 159SW 1.9 JTDm (150km). Porabo imam tm z normalno vožnjo (mogoče tretjina tanka da je daljše vožnje, ostalo so kratke ture po 10-15km...služba pa domov) 8.2L (deci gor dol). Ko sem poskušal šparat (nobenga priganjanja, mirna pospešvanja, v doline vedno v visoki prestavi...bla bla, pač mirna vožnja) sem jo spravil na 7.8 (pa še to je bilo takrat več vožnje po AC kot običajno).
OK, avto je težak, 1.7tone sam avto + 3 potniki in še kaj pa nanese precej. Ture so kratke, prekratke za dizla, glih tolk da se dobro segreje do službe. Kaj imajo ti dejavniki res lahko tako velik vpliv? Ker meni se bo zmešal če bom slišal še koga z istim avtom pa da bo vplil okol kako mu 6.2-6.5 žre
Vsi ti podatki ki sem jih napisal so pridobljeni na zimskim 205/55/16 gumah, bolš da letnih 235/45/18 sploh ne omenjam
Zdaj pa me zanima, ima kdo kako idejo, je ta moja poraba normalna glede na dejavnike ali bi lahko kaj pogledal okoli mašine če kaj ne štima...kot sem napisal, mašina dela bp in odlično!