Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
mel
Nov uporabnik

težave z motorjem pri VW Caravelle

Napisal/-a mel Če jun 03, 2004 10:42 pm

Zdravo!

Imam VW Caravele letnik 99, 2.5TDI. Občasno se kar naenkrat med vožnjo gas ne odziva , obrati padejo na približno 1000 /min. Če avto ugasnem in prižgem dela normalno. Največkrat se to zgodi, če ga pritisnem do konca. Je kr nevarn, ko hočem koga prehitet, dam gas in konc. Na servisu so rekl, da je tolk stvari lohk narobe, da je napako zelo težko ugotovit.
A ma kdo kakšne podobne izkušnje al pa če ve kaj je narobe?

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Če jun 03, 2004 11:13 pm

Pomoje ga software serje... Pejt na servis, pa nej ti ga updateajo... Pojma nimam drgač kaj bi blo..
Slika

ronex
Nov uporabnik

Kraj: Rače

Napisal/-a ronex Pe jun 04, 2004 9:20 am

Tudi sam imam podobne težave na Lancii Dedri (benzin). Pojavile so se, ko sem skušal odpravit druge težave in sem predvžig nastavil nazaj na tovarniške vrednosti.
Takoj na preizkušnji vožnji so se mi pojavile takšne težave le da mi motor ne ugasne in ga tudi sam ne rabim ugasnit le gas dodam ali bolje odvzamem in gre dalje do
naslednjega trenutnega ugašanja motorja.
Težave mojega avtomobila si lahko prebereš pod naslovom: pospeškov in moči ni- motor se zaganja.
Če bom kaj zvedel se oglasim!
lp ronex

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe jun 04, 2004 4:55 pm

Pozdravček!

Tudi sam sem imel podobne težave na golfu I dizel. Vzrok pa je bil v umazaniji v rezervarju, ki se je zagozdila v dovodnih ceveh. Avto je naenkrat zgubil vso moč, čez nekaj trenutkov pa je zopet delal normalno. Mogoče je krivo kaj takšnega. Ko avto ugasneš pa se umazanija iz cevi sprosti gorivo zopet priteka v motor.

Lp Tristan01

Uporabniški avatar
mel
Nov uporabnik

Napisal/-a mel Pe jun 04, 2004 7:01 pm

Men se zdi najbolj verjetno da je software, lahko pa da res gorivo ne priteka, tako kot je napisal tristan01. Lansko leto se je dogajalo, da je avto ostal brez moči, ker je bila voda v filtru. Je pa to zdaj drugače, ker avto večinoma dela normalno, samo kdaj ga nekej prime in obrati so konstantni ne glede ali dam gas ali ne.
Verjetn ga bom mogu pelat na servis, če bodo lohk kaj popravl.

LP
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov