Nasveti in napotki ter povpraševanja...

hannibal
Nov uporabnik

Pokanje pri zadnjem mostu

Napisal/-a hannibal Ne jun 06, 2004 7:59 am

Pri vožnji z astro karavan 97l. po večjih luknjah ali čez prelome na cesti mi zadaj nekaj poka. Sliši se kot da mi nekaj tolče ob karoserijo. Zadnje blažilce-amortizerje (AL-KO) sem zamenjal pa ni nič boljš.
So mogoče puše zadnjega mosta hin? Kako ugotoviti to? Avto ima zdrave vzmeti - niso poknjene, če pa poskušam "pajsat tam pri pušah se pa mal udajo, sam mi je na servisu reku da to ne crkne. Avto ima 160 000 km

drejc
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a drejc Ne jun 06, 2004 8:13 am

No jz sm 150% da je to stabilizator, ker imam enake probleme. Sam ko boš gledav kje tolče, moraš imet avto na tleh, na dvigalu neboš videl. Je treba pa samo ene gumice not vložit in se nebo več slišal. Kdaj začne pokat tudi zgornja puša pri amortizerju, sam ponavadi je to stabilizator :wink:

hannibal
Nov uporabnik

Napisal/-a hannibal Če jun 10, 2004 5:34 am

In kje natančno ima astra karavan pri zadnjem mostu stabilizator?
Hvala za odgovor

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Če jun 10, 2004 8:07 am

He he nazadne k sm slisu to pokanje smo ostal brez zadnje preme:) opli znajo rjavet mal precikeri vse skp:)

lp PiLLLe

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Če jun 10, 2004 8:36 am

Ni nobene panike, tam, kjer je amortizer pritrjen na premo pa pol vse skupaj na kolo je en tak zglob, ki se z leti posuši in začne pokat. Rešitev je, da se to zamenja (pride okol 10K sit za eno stran), začasna rešitev pa je, da se vzame injekcijo z iglo in se v te gumice, ki so okol zgloba in v katerih je mazivo, našprica olje, da niso suhe. Če zglobi nimajo lufta, potem bo še nekaj časa v redu. To sem jaz ravno na moji Vectri Caravan naredil včeraj.

hannibal
Nov uporabnik

Napisal/-a hannibal So jun 12, 2004 12:05 am

Pille

Ta astra ima zelo zdravo plehovje. Pa tud to sem najprej pogledal.
Morem pa prečekirat nasvet od drejča in rjuharja, ker sta bol blizu kot pa ta tvoja.Ko bom mel mal cajta se lotim opla in vam sporočim.
Hvala vsem pomagačem.

Vsaka ideja lahko obrodi! :oops:
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], zundapp in 10 gostov