Nasveti in napotki ter povpraševanja...

georges
Novinec

Kraj: krško

ruži napenjalec zunanjega jermena

Napisal/-a georges To jun 29, 2004 7:30 pm

No že kako leto je od kar mi ruži ta napenjalec(no ni ravno napenjalec je tist najmanjši kolešček ki služi za blaženje ob večjih obremenitvah in se tudi malo zamika naprej pa nazaj, ne znam drugače razložit.) No da ne bo pomote je to zunanji na katerem je gor alternator, klima pa servo volan no pa še to se bolj sliši ob vročih dneh pa ko je vklopljena klima pa seveda ko speljem ko se jermen malo bolj obremeni. Mehanik mi je razlagal kako je to narejeno sam ga nisem dobro zastopil. Avto je Opel Vectra letnik 99 bil sem lani na servisu pa so neki jambral da je velik dela pa še na zalogi ga nimajo, pa sem jih pol tri tedne klicaril pa ga še kar niso dobili pol jih pa sploh nisem več klical in še danes je tako. No zdej pa naj mi kdo razloži kako je to sestavljen.A se da to kako porihtat al je treba novga kupit en druga mehanik ki ponavadi popravlja zelo zapletene zadeve avtomatske menjalnike pa podobno je rekel da se da to popravit da ni treba kupit novega. kdo ve kje bi se dalo dele dobit. hvala za pomoč.

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 To jun 29, 2004 7:58 pm

Ja dej no kup tist šponar sej ni tolk drag. Ni ti treba original uzet...pejt v euroton al pa kam drugam pa kup!
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To jun 29, 2004 8:01 pm

super98 je napisal/-a:Ja dej no kup tist šponar sej ni tolk drag. Ni ti treba original uzet...pejt v euroton al pa kam drugam pa kup!

Ja najboljš bo to. Mislm da ma tist avtomatski šponar,če se ne motm. Al se pa do taposa zapel.

georges
Novinec

Kraj: krško

Napisal/-a georges To jun 29, 2004 8:19 pm

No to ni tako mala zedeva kot se sliši. Ja menda je avtomatski. Pa neoriginal se ga menda ne da dobit. Lani je stal 28.000SIT. Bom ko bo konec poletja, sam tko me mal zanima kako se da to poštimat. Če ma še kdo kako idejo ven z njo.
No točno pa zgleda tako, ohišje not pa najbrž osovina na vzmeteh ki se bol krožno giba, pač jermenica se vrit drug del ohišja se pa ob obremenitvi pomalem zasuka naprej nazaj in takrat se sliši dreget.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To jun 29, 2004 8:39 pm

Ja originalnega kup...al nj ti pa ga tist poprav,k je reku da se da :D A kolesne ležaje tud popravlja :P

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe To jun 29, 2004 11:42 pm

Mislm kvas pol odperu temo ce ves za kaj se gre kva je narobe kok kosta .... nocm te napadat sam koji falus odperas temo wtf kup pa nejamri. Avto je stoposot novejsi zdejsi lezaji niso taki kot so bili da si jih vn uzeu nafuku notr masti in je blo zdj so zaprti i gotovo nimas kj. Kup novga ce znas zamenji sam ce ne pa na servis.

Lp PiLLLe
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov