Nasveti in napotki ter povpraševanja...

kwan
Nov uporabnik

Golf SDI

Napisal/-a kwan Če jul 01, 2004 9:15 pm

Lep pozdrav vsem skupaj!

Zanimajo me mnjenja za sledeči avto: Golf SDI, letnik 2000, 139000 km prevoženih, klima..., predvsem me zanima poraba tega avta in ali je res da je avto nenormalno počasen? Pa na kaj naj bom pozoren pri nakupu?

Hvala vam že v naprej za vse smiselne odgovore!

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Re: Golf SDI

Napisal/-a MGsax Če jul 01, 2004 9:53 pm

kwan je napisal/-a:Lep pozdrav vsem skupaj!

Zanimajo me mnjenja za sledeči avto: Golf SDI, letnik 2000, 139000 km prevoženih, klima..., predvsem me zanima poraba tega avta in ali je res da je avto nenormalno počasen? Pa na kaj naj bom pozoren pri nakupu?

Hvala vam že v naprej za vse smiselne odgovore!

ja je bolj len samo končna ni tako slaba, poraba temu primerna. z apo mestu bi ga imel za ostalo pa rabiš živce.

kolega ga je en čas vozil kot službeni pa je rekel da nikamor ne gre.
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če jul 01, 2004 10:03 pm

Pospeški niso »vrlina« tega avtomobila (0 – 100 km/h – 17 s). V prožnosti (pospešek v 4. prestavi od 50 – 80 km oz 5 prestavi 80 – 120 km/h) pa prekaša marsikatero bencinsko konkurenco z okrog 30 »konjev« več (po zaslugi dobrega navora 133 Nm pri 2200 – 2600 obratov v minuti).
Pa sedaj razmisli - kolikokrat "uporabljaš" pospešek in kolikokrat prožnost. Za moje pojme v normalnem prometu nikakor ni len, ampak dovolj hiter – moči mu ne primanjkuje, tudi hitrosti so solidne. Nekaj problemov bo na avtocestah. Zaradi zasnove motorja (brez turbine) nekoliko počasneje pridobiva hitrost.
Izdelava je natančna, lega na cesti zanesljiva, poraba je majhna.
Prednost GOLF-a je tudi njegova cena. Sicer drago plačaš ob nabavi, ga pa tudi dobro prodaš naprej posebno dizla.
140.000 km za ta motor ni noben problem. Gre za zanesljiv, vzdržljiv motor. Ob rednem vzdrževanju mora vzdržati vsaj še enkrat toliko.
Ob nakupu mojstra s seboj, najbolje pa je če poznaš lastnika.

LP

kwan
Nov uporabnik

Napisal/-a kwan Če jul 01, 2004 10:16 pm

Sedaj si kopujem avto, ki mi bo dejansko malo potrošil, saj se cene bencina nemogoče zvišujejo. Malo me je edino strah, da mi bo prehod iz sedanjega avta na tega dokaj hud, ker če je res len kot pravite bo mi malo vseskup čudno.
Kakšno porabo pa lahko pričakujem pri SDIju? Oziroma, se mi sploh splača kupiti dizla, če delam 2000 km mesečno in za bencin porabim nekje 30 do 35 jurjev?? Pa za tega dizla bi moral doplačati 500 jurjev.

HVALA

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a salesky Če jul 01, 2004 10:22 pm

Ma ne jst nebi kupaval. Raje si ubodi TDI (90KM)! Boš videl pole ko ga boš mel nekaj časa da ti bo mankalo moči.

LP
The MAN

Uporabniški avatar
AnDr3jC3K
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a AnDr3jC3K Če jul 01, 2004 10:48 pm

Tut jaz ti predlagam da daš nekaj dnarja več in kupiš TDI...
Turbina le dela svoje :wink:

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Pe jul 02, 2004 12:22 am

Sdi je bolj za dedeke :lol:
Sem vozo tdija pa sdija pa je razlika hudo ocitna...
Za ta avto z caa 1200kg je dost presvoh ta motor, usaj za moje pojme.. tak kot tudi 1.4 75km...
Uzam tdi-ja pa bo razlika ocitna, pa je kuri nene nic vec...
Edino mal drazji so, pelo pa se bos kot clovek :wink:
lp

Uporabniški avatar
COBRA
Stalni uporabnik

Napisal/-a COBRA Pe jul 02, 2004 6:17 am

TDIja uzem! Pospeški so res u k..cu, poraba je pa nizka. Sam če greš prehtevat.... :( Jest bi raj še mal našparal, pa tdija ubodu. Pa če delaš 2000 km/mesec, se ti pol splača dizel!
Slika

Uporabniški avatar
PaGeR
Uporabnik

Kraj: Kranjsterdam

Napisal/-a PaGeR Pe jul 02, 2004 6:35 am

Jst bi na tvojmu mestu vzel TDI :twisted:

Drugače imaš pa porabo z SDI okoli 4 na dolge relacije in okoli 6 na mestno vožnjo (po podatkih sošolca, ki vozi ta avto)...

LP
Ali obstaja rehabilitacijski center za prehitro vožnjo? :)
Opel Corsa 2.0 16V

bad_olio
Nov uporabnik

Kraj: OBLA ZEMELSKA

Napisal/-a bad_olio Pe jul 02, 2004 6:46 am

Vozim SDIja ze 2 leti pa ni slab avtek. Ko sem se v startu (nov avto) odloču ali SDI ali TDI, sem se odloču za SDI in vem da sem pravilno izbral. OK, SDI je bil cca. miljonček cenejši. Ce greš na SDIja z kakega poskočnega bencinarja je kak mesec kriza zaradi pospešku, vendar dizli(še posebej SDI) imajo svoj način vožnje, ko se prvadiš na avto sploh ne veš da maš tako "počasno" pa "leno" mašino.
Jest sem mojga še mal čipu tko da ma zdej baje 80KM in ti povem da ni več razlike do TDI 90KM (mogoče mal končna manjša, pa mogoče1s pospeška do 100km/h), ko voziš oba.
Poraba pri tem avtku je pa minimalna, s čipom še pol litra manjša tko da znaša od 4.5 l (normalna vožnja) do 5.2 l (norenje po avtocesti,..).
Zame je bil SDI je fajn avtek glede na kolk sem dal za njega, kolk mi pije in kolk in kako se vozim.
Glede nakupa SDIja z 140k km pa.... jst ne bi nikoli takega kupu. To je prevč kilometrine še posebej če delaš okol 30k km na leto.
Veliko sreče pri nakupu :)
!!!NESO LHKE!!!

Uporabniški avatar
Davor ///AMG
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Davor ///AMG Pe jul 02, 2004 7:07 am

Tdi je kul kao zaradi same vožnje (pospeški) ampak je Sdi vseeno bolj kvaliteten in vzdržljiv od TDI. Če mau pogledaš golfe ni skor nobenga TDI-je da ma 100.000 km prevoženih pa da ni meu generalke pa zamenano turbino.
TDI so najmanj zanesljiv danes pri wolkswagnih. Take sem meu že tri. SDI res da je len ampak ti bo delau še dolg cajta.
LP :wink:
Slika Slika
Slika

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Pe jul 02, 2004 9:51 am

Ma baje da se v SDI-ju na avtocesti ne da niti pogovarjat med sabo :P

Uporabniški avatar
PhoenixX
Novinec

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a PhoenixX Pe jul 02, 2004 1:09 pm

moj stric ma SDI- ja. Nikamor ne gre! Mu je ze mal zou da ni kupu TDI. Ta avto je za stare strice k se pocas furajo in cjazjo tm po cestah in ovirajo promet! moje mnenje pac. DRugac pa TDi, ce ze more bit dizel.

lp

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ Pe jul 02, 2004 1:17 pm

jao kje so tisti cajti ko me je en m****n izivu z SDI jem da dragam proti njemu!

pa nism hotu ,ampak vzraju pa vztraju pa sm!nakoncu je mel 110KM pa fake nalepko!
pa sm ga nesu heheh, pa reku model ej a leti ta moj SDI! :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Pe jul 02, 2004 1:20 pm

Iz izkusenj povem da je zelo zelo velka razlika med SDI in TDI. Turbina je vredna svojga denarja.
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Kraj: Babno Polje

Napisal/-a ule Pe jul 02, 2004 3:08 pm

bad_olio je napisal/-a:Vozim SDIja ze 2 leti pa ni slab avtek. Ko sem se v startu (nov avto) odloču ali SDI ali TDI, sem se odloču za SDI in vem da sem pravilno izbral. OK, SDI je bil cca. miljonček cenejši. Ce greš na SDIja z kakega poskočnega bencinarja je kak mesec kriza zaradi pospešku, vendar dizli(še posebej SDI) imajo svoj način vožnje, ko se prvadiš na avto sploh ne veš da maš tako "počasno" pa "leno" mašino.
Jest sem mojga še mal čipu tko da ma zdej baje 80KM in ti povem da ni več razlike do TDI 90KM (mogoče mal končna manjša, pa mogoče1s pospeška do 100km/h), ko voziš oba.
Poraba pri tem avtku je pa minimalna, s čipom še pol litra manjša tko da znaša od 4.5 l (normalna vožnja) do 5.2 l (norenje po avtocesti,..).
Zame je bil SDI je fajn avtek glede na kolk sem dal za njega, kolk mi pije in kolk in kako se vozim.
Glede nakupa SDIja z 140k km pa.... jst ne bi nikoli takega kupu. To je prevč kilometrine še posebej če delaš okol 30k km na leto.
Veliko sreče pri nakupu :)

In kako si meril porabo?

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe jul 02, 2004 4:27 pm

Mojster Miha je napisal/-a:Pospeški niso »vrlina« tega avtomobila (0 – 100 km/h – 17 s). V prožnosti (pospešek v 4. prestavi od 50 – 80 km oz 5 prestavi 80 – 120 km/h) pa prekaša marsikatero bencinsko konkurenco z okrog 30 »konjev« več (po zaslugi dobrega navora 133 Nm pri 2200 – 2600 obratov v minuti).
Pa sedaj razmisli - kolikokrat "uporabljaš" pospešek in kolikokrat prožnost. Za moje pojme v normalnem prometu nikakor ni len, ampak dovolj hiter – moči mu ne primanjkuje, tudi hitrosti so solidne. Nekaj problemov bo na avtocestah. Zaradi zasnove motorja (brez turbine) nekoliko počasneje pridobiva hitrost.
Izdelava je natančna, lega na cesti zanesljiva, poraba je majhna.
Prednost GOLF-a je tudi njegova cena. Sicer drago plačaš ob nabavi, ga pa tudi dobro prodaš naprej posebno dizla.
140.000 km za ta motor ni noben problem. Gre za zanesljiv, vzdržljiv motor. Ob rednem vzdrževanju mora vzdržati vsaj še enkrat toliko.
Ob nakupu mojstra s seboj, najbolje pa je če poznaš lastnika.

LP

Preden prepišeš samo številke, najprej še vozi avto, preden podajaš strokovna mnenja o zaspanosti in poskočnosti...po prebiranju tvojega posta sklepam da ga nisi vozil, če si ga pa tud ok...tud sam rad kdaj kak podatek iz testov in teh. podatkov napišem, ampak še raj pa povem z lastnih izkušenj...predn pa napišeš da avto prekosi bencinarje...o tem bi pa lahk še debatirali....
Avto sem vozil, na števcu okrog 40000k, avto je pa zaspan da glava boli, če prižgeš klimo je pa itak kriza...to so izkušnje, tko da tud v 4. ali 5. prestavi avto nikakor ne gre fajn...ker ni TDI, mi smo pa že mal razvajeni, tud navora primankuje, je pa res da je za ležerno vožnjo čist dober, predvsem pa mi je bil všeč miren tek...za dizla
Pa še glede navora...recimo če primerjam z Felicio 1.6, ki ima 75KM in 133Nm navora, pa 1.6 litra prostornino motorja, torej še 300ccm manj kot Golf dizel lahko rečem da Golf umre...vsaj po občutku...tud v nizkih obratih...štoparice nism mel, zato pravim po občutku...Avto morš tišat da kam gre, najbolj smešno mi je pa blo, ko sem s semaforja pohodil, in se je mimo mene odpeljala R5 Five...nisem mel 1% šans :oops:
Avto res ni hiter, v nobenem pogledu, to tud ni namen tega avta, je pa varčen in vzdržljiv...

Ampak tko kot sm že napisal...za ležerno, bolj na easy vožnjo je avto OK, kar se tiče pa pospeškov, pa tud kao "fenomenalne" prožnosti, pa lhk sam rečem... za zjokat :cry:
Drugače bi pa lahko probal peljat še 1.9 TDI...tisto je pa zakon kar se navora tiče

Je pa res da tak avto ponavad kupjo takšni, ki jim zmogljivosti bore malo pomenijo, kar pa spet ni nč slabga :wink:
Pa ni krize z glasnostjo...dizel je pač res, ni pa to Golf II :wink:
Pa še neki za take kot je Davor///AMG...od kje ti ideja da TDI niso zanesljivi in da turbina kr crkne...crkne če ne znaš delat z njo...tud na 530d bo crkla če bo avto non-stop v rdečem in če boš mrzlega tišal...
Od punce fotr ma na Golfu TDI(110KM) ravno okrog 100.000, pa ni mel z motorjem tud enga samcatga problema...pač pazi kaj dela z avtom in ga redno servisira(poraba je pa okrog 6, pa raj mal manj kot več, večina mestne vožnje in nekaj relacije)...ne pa tko kot razno razni muloti, k kupjo TDI in ga potem gonjo do konca, k se jim dopade ko avto gre, žre pa ne...ampak pol pa crkne turbina, natürlich!

Nasvet...Raje se ozri za TDI-jem, vsaj nasmejan boš ko boš prehitel kak avto in pospešval v kak hrib, za razliko od SDI-ja, kjer znaš kdaj prov lepo zašvicat :wink:
Poraba bo pa tak tu tu
LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar So jul 03, 2004 8:41 am

Pri SDI je treba vedet da je to dizel v svoji napreprostejši obliki- na kratko je fejst za cajtom. Bre turbine ali intercoolerja. Se mi pa zdi da se ti če nisi star 60 in slabo vidiš da raje kaj bolj poskočnega...

Pri 2000km na mesec pa se ti še ne splača met dizla ker boš po mojih izračunih rabu okoli 6 let da boš pokril razliko v ceni avta in bencina...
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 11 gostov