Nasveti in napotki ter povpraševanja...

antonio
Nov uporabnik

Pomoč baleno 4x4

Napisal/-a antonio Če jul 08, 2004 8:14 pm

no v zadnih dneh sem upazil da mi pri pri maksimalnem zavoju z volanom nekaj cvili, pelem jest avto do kolega ga da na dvigal in zelo hitro ugotoviva da meni cvili zadnji diferencial. Olja ni spustil, pa sem tud pogledal in ga je dovolj, pa zadeva kar škripa. avto pa ma komaj 100k km in zadnji pogon zelo malo dejansko uporabljen.
Ali je tukaj še kakšna druga zadeva ali je diferencial resnišno že šel po gobe??

Uporabniški avatar
AR_146
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a AR_146 Če jul 08, 2004 8:23 pm

heeeee ti lahko jst povem stane 270 tisoč + delo če se ne motim mi isto na službenem dela pa bom dal zdej popravt uglavnem če je službeno se ti j**e!!!! Vsaj men se avto pa ima drugač 55k kilometrov

to je pa viskozna sklopka pelji ga na servis če misliš popravljat na jordan suzuki (laporje - to je za škoflco)

LP!!!!

antonio
Nov uporabnik

Napisal/-a antonio Če jul 08, 2004 8:31 pm

ja jordana zelo dobro poznam (sm tud jest iz škofljice ) pa k njemu ne grem pa če mi zastonj nadri!
To to zdej pomeni če cvili (ko vklopi zadnji pogon) da je fuš vse skup??

Uporabniški avatar
AR_146
Novinec

Napisal/-a AR_146 Če jul 08, 2004 8:35 pm

ja zdej če lahko odklopiš nevem vem pa da je 270k sit uglavnem suzuki je podnnn gre pa tud nikamor prostora nobenega žre k svina 3 miljone pa nov!!!

raj prodaj pa je !!!!! če bo pa tist k bo hotu narest en krog pa nima kej tok tišat da bo vrtel

Uporabniški avatar
AR_146
Novinec

Napisal/-a AR_146 Če jul 08, 2004 8:35 pm

drugač si mel kakšne probleme z njim

antonio
Nov uporabnik

Napisal/-a antonio Če jul 08, 2004 8:41 pm

AR_146 je napisal/-a:raj prodaj pa je !!!!! če bo pa tist k bo hotu narest en krog pa nima kej tok tišat da bo vrtel

hm?! sej ni treba nič tiščat sej ga sam na dvorišču na kratk obrneš pa že zaslišiš.
Prodat sem ga pa že tako hotu ker rabim dizla, drgač pa do zdej nobenih problemov zem zelo zadovoln

Uporabniški avatar
AR_146
Novinec

Napisal/-a AR_146 Če jul 08, 2004 8:46 pm

pišuka pri nas na šihtu mamo 12 balenotov 3 je so 4x4 z enim sm ostal na obvoznici pri 6.000 km pretrgan štrom na alternatorju drugi ima sedaj to viskozno sklopko oz. diferencial pri tretjem je crknila klima pa neki se skos žge v motorju kabli smrdi k svina vsi so pa letniki 2001 če se ne motim uglavnem katastrofa use 4x4 pa vozim jst pa 2 sodelavca uglavnem so me čist razočaralll!!!!

drugače pa ti želim velik sreče

LP!!!!

antonio
Nov uporabnik

Napisal/-a antonio Če jul 08, 2004 9:03 pm

ja moj je letni 99 december kar pomeni da na zunaj in tudi armaturka je že nov model določeni deli so pa še od tastarga (ker so jih glih v tem obdobju prenavljal). Moram rečt da mašina laufa ko ura ( tud enkrat mi ni cuknu), ostale stvari tud ne, nikol nobenih problemov, pokuri mi ob normalni mešani vožnji okol 8l/100km (relacija do korčule in nazaj avto obtežen vsaj z 400kilami pa ga nisem šparal 6l/100km. Olje pa take stvari sem sam menjal jermeni pa so bili zamenani pri jordanu pred 3kkm. Praktično sem mej minimalne stroške za njega razen ko sem se kej pri jordanu :evil: ustavu

Uporabniški avatar
AR_146
Novinec

Napisal/-a AR_146 Pe jul 09, 2004 6:32 am

naredim z polnim tankom nekje 300 km

hannibal
Nov uporabnik

Napisal/-a hannibal Pe jul 09, 2004 7:38 am

Pozdravljen

Mojmu prijatlu so na balenutu karavan izvedba sesuli pogon na tehničnem pregledu.
Zadeva je precej preprosta, pri preizkusu zavor ti razsuje AWD pogon, ker nekateri delavci na tehničnih tega ne vedo jih moraš upozoriti. Tudi na audijih ti to crkne.Ali si to škrtanje-cviljenje opazil po pregledu na tehničnem?
Drgač pa je v suzukiju res zelo slab pogon AWD.V tem prednjači subaru z vrhunskimi AWD pogoni in tudi starejše izvedbe z 4WD-ročni vklop-niso od muh!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Re: Pomoč baleno 4x4

Napisal/-a nebivedu Pe jul 09, 2004 10:12 am

antonio je napisal/-a:no v zadnih dneh sem upazil da mi pri pri maksimalnem zavoju z volanom nekaj cvili, pelem jest avto do kolega ga da na dvigal in zelo hitro ugotoviva da meni cvili zadnji diferencial. Olja ni spustil, pa sem tud pogledal in ga je dovolj, pa zadeva kar škripa. avto pa ma komaj 100k km in zadnji pogon zelo malo dejansko uporabljen.
Ali je tukaj še kakšna druga zadeva ali je diferencial resnišno že šel po gobe??

Če ti diferencial cvili, še ni nujno, da je shodu. V tvojem diferencialu so menda logarji - mogoče je pa samo logar shodu - si na to pomislu.
Avto na dvigalo - zadn diferencial dol povlečt, pa razdret in pregledat vse - potem pa čimgostejše olje in dodatek za menjalnike od motorupa (verjemi, da pomaga - sprobano iz prve roke). Resda imam subaruja, ampak ima 300.000 prevoženih, pa še nič ne cvili.
Old subarus never die, they just get faster!

antonio
Nov uporabnik

Re: Pomoč baleno 4x4

Napisal/-a antonio Pe jul 09, 2004 12:59 pm

Če ti diferencial cvili, še ni nujno, da je shodu. V tvojem diferencialu so menda logarji - mogoče je pa samo logar shodu - si na to pomislu.

ja jest upam da ni še kaj resnega zato pa tud sprašujem kaj bi loh blo, pa kako se sliši če gre diferencial. Pr men je tko da ko sem taprviš slišu, sem si rekel "ah sej to ne cvili men to je šel samo vlak" ker je bla proga ene 150m od mene.

ni pa to blo po tehničnem ker tam sem jih tud vedno upozoril in tud bil sem vedno u tisti vrsti ko je za 4x4 pogone.

a bi loh blo kej narobe tud z visko sklopko k se mi zdi da je tud v tistem notri ko je diferencial?
kar se pa samega pogona tiče bom pa takole reku: je boljši od wv 4-motion in seveda precej slabši od subarujevega

poraba je pa bila pri meni kar ugodna z enim tankom sem naredil do 550km.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov