Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
.::GTR::.
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Avto ''plava''

Napisal/-a .::GTR::. To jul 13, 2004 7:26 pm

to se dogaja pri višjih hitrostih (blag ovinek), začne grdo poskakovat :x
kaj bi lahko blo? sumim stabilizator. možno pa da so amortizerji :roll: (luknje dokaj normalno pobirajo, čez policaja normalno - saj zdi se mi da je tako :oops: )

help me out :?

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI To jul 13, 2004 7:36 pm

amortizerji
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Klausz
Novinec

Napisal/-a Klausz To jul 13, 2004 7:36 pm

amortizerji

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon To jul 13, 2004 7:49 pm

amortizerji

da še jaz dodam svoje. :P
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
gabrijelF
Nov uporabnik

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a gabrijelF To jul 13, 2004 7:56 pm

amortizerji. lahko jih "laično preizkusiš" tako, da z vso močjo potisneš avto na vsakem vogalu proti tlom. če se amortizer hitro in brez upora "poda", je to znak, da je obrabljen.

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d To jul 13, 2004 8:08 pm

HEHe, ti pa mas cudezen avto GTR, celo plava ti, ko bo letel pol pa da poslikas to :lol:
Ne hec, sam najvrjetneje je to kar so ti ze ostali povedali

Uporabniški avatar
Katrca
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Katrca To jul 13, 2004 8:27 pm

Ja to so amortizerji, vem iz lastnih izkušenj. Moji so že čisto na koncu :evil:

če se peljem čez ležečega pol., čez kanal, čez flike na cesti mi amortizerje "zabije" do konca (sliši se nekakšen pok), če se pa peljem po obvoznici, pa da je ovinek, pa nasredi kanal (ki ga drugače sploh nebi čutiu), se moram na to pripraviti - avto takrat "zaplava" skoraj čez ceu pas, ali pa me celo prestavi na drug pas :evil: :evil: :evil: Prestavi samo zadnji deu :cry:

Na srečo imam take amortizerje samo zadaj :wink:

SJ JIH BOM ZAMENJU, SAMO DA ZADANEM NA LOTU :P

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d To jul 13, 2004 8:29 pm

Katrca moji tazadnji so tudi hin!
To pa zato ker mi jih niso hoteli strsat :twisted:

Uporabniški avatar
Redman
Nov uporabnik

Napisal/-a Redman To jul 13, 2004 8:43 pm

Sem imel isti problem pri golfu. Pri meni so billi amortizerji, samo avto ni nikoli docakal zamenjave. ;) Avto mi je plaval, pri vožnji čez luknje pa mi je tako zabijalo amortizer da sem mislil da bo pri blatnku ven pogledal.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To jul 13, 2004 10:50 pm

Amortizerji kot prvo.
Kot drugo pa je možno da so roke oz kugle. Neki podobnega sem mel jaz pri petki.... avtek je dobesedno plaval ampak ne tko da se je pozibaval ampak nisi ga mogu pelet ravno pa če si volan zabetoniral in posledično ker je plesal po cesti se je tudi nagibal.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
.::GTR::.
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a .::GTR::. To jul 13, 2004 11:17 pm

lisko je napisal/-a:Amortizerji kot prvo.
Kot drugo pa je možno da so roke oz kugle. Neki podobnega sem mel jaz pri petki.... avtek je dobesedno plaval ampak ne tko da se je pozibaval ampak nisi ga mogu pelet ravno pa če si volan zabetoniral in posledično ker je plesal po cesti se je tudi nagibal.

dobr, tolk hudo spet ni :D
sam mi gre pa že pošteno na živce :roll:

monster_d bomo poslikal ;) :lol:

ja zgleda da bo treba menjat - če že menjam bom vse menjov (fedre + amo.) sam kdaj :oops: $$$

študentski žepi, jebiga :mrgreen:

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Sr jul 14, 2004 5:41 am

Katrca je napisal/-a:Ja to so amortizerji, vem iz lastnih izkušenj. Moji so že čisto na koncu :evil:

če se peljem čez ležečega pol., čez kanal, čez flike na cesti mi amortizerje "zabije" do konca (sliši se nekakšen pok), če se pa peljem po obvoznici, pa da je ovinek, pa nasredi kanal (ki ga drugače sploh nebi čutiu), se moram na to pripraviti - avto takrat "zaplava" skoraj čez ceu pas, ali pa me celo prestavi na drug pas :evil: :evil: :evil: Prestavi samo zadnji deu :cry:

Na srečo imam take amortizerje samo zadaj :wink:

SJ JIH BOM ZAMENJU, SAMO DA ZADANEM NA LOTU :P

Pokov jaz sicer pri mojih amortizerjih nisem nikol slišal Plavanje pa mi je dobro znano samo za razliko od tebe jaz nisem bil pripravljen da se bo to zgodilo :?
No ko so menjali amortizerje pa tega več ni bilo

McBobo
Novinec

Re: Avto ''plava''

Napisal/-a McBobo Če feb 27, 2014 2:48 pm

Tale tema že zelo dolgo ni bila aktivna, ampak problem je pa podoben; se pravi plavanje avta. Enostavno se ga ne da naravnost peljati, še posebej, ko zapeljem čez kakšno grbino na cesti, še posebej se opazi na avtocesti. Med vožnjo imam občutek, da sprednji desni del avta bolj visi. Kar pa je še posebno moteče je, da me vleče v desno in v desno lažje zavijam, kot v levo. Je pa avto-Clio že bil na optiki in je še vedno isto. Verjetno bi bilo potrebno zamenjati fedre in amortizerje spredaj. Kaj menite?

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Če feb 27, 2014 3:24 pm

Pelji ga na preventivni tehnični pregled (nekam kjer imajo vibracijsko mizo za amortizerje) in naj preverijo stanje le-teh...

A pred optiko je bilo isto, ali se je začelo pojavljati po optiki?? Sem imel podoben primer na passatu, ko sem ga pripeljal z optike, ga je bilo skoraj nemogoče vozit, v ovinkih katastrofa... potem sem ga peljal drugam na optiko, kjer je mojster nastavu tako kot je treba, razlika OGROMNA, kot po tirih!!

McBobo
Novinec

Napisal/-a McBobo Če feb 27, 2014 3:30 pm

Že pred optiko je avto vlekel v desno, po optiki nič bolje. Sedaj pa opazno "plava". Optika pa je bila narejena lansko pomlad.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če feb 27, 2014 4:20 pm

Za cliota bi rekel da je skoraj sigurno počen kak feder,sploh če avto vidno visi.In tistemu ki ti je na takem avtu delal optiko pejt nazaj po denar al pa da đabe naredi optiko ko boš fedre pomenjal.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če feb 27, 2014 4:22 pm

A ja optika je bila delana lani pomladi ok torej pozebi da boš kaj nazaj dobil,to bi moral takrat študirat.fedre pa le poglej.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če feb 27, 2014 4:47 pm

McBobo je napisal/-a:Verjetno bi bilo potrebno zamenjati fedre in amortizerje spredaj. Kaj menite?

Enkrat po cca. 150k km (če niso ravno delani samo po zelo lepih cestah z malo obtežitve), so ponavadi počasi itak vsi amortizerji zreli za menjavo, tako da nimaš kaj zgrešit. Če misliš menjat samo spredaj, boš imel odličen avto za driftanje oz. obračanje z ročno. ;)

Najbolje je pa seveda najprej dat kvalitetno pregledat podvozje.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

McBobo
Novinec

Napisal/-a McBobo Če feb 27, 2014 8:47 pm

Jah Clio je 11 let star, 200k km, zadnji fedri so bili pred 3 leti menjani, seveda itak eden počen, klar vidim, da je za Renaulte že klasika. Od optike je že predolgo, da bi kaj nazaj dobil. Bom zamenjal sledeče dele in poročam, če bo boljše in če bo sploh treba še enkrat optiko delat.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če feb 27, 2014 8:53 pm

Ja preden karkoli menjaš poglej če je sploh potrebna menjava in če boš karkoli menjal pejt delat optiko,čeprav se bo tebi zdelo da je vse OK.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov