Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Tomi000
Novinec

Kraj: Šentjur pri Celju

Clio 1.2 RN cuka pr velikem gasu + še drugi problemi

Napisal/-a Tomi000 Sr jul 14, 2004 10:19 pm

Lep pozdrav vsem skupaj :-P (sem nov tukaj)Imam 93letnik Clio 1.2 RN brez opreme, ki ima še "zaug" in zdaj jaz nisem strokovnjak za avte in ne vem, če je res dobro, da ne uporabljam "zauga" nikoli tudi ko je motor mrzel. Danes zjutraj sem se peljal (brez zauga prižgal) in avto ni šel nikamor ( ni potegnil) oz. je cukal in potem je kar naenkrat potegnil, "komaj" sem se peljal (10km daleč). Popoldne danes pa mi je cukal samo ko sem imel gas pedalo do konca, sam ne zmeraj, oz. kmalu ni bilo več cukanja.
Če ve kdo kaj bi bil problem?!?

P.S. Avto imam od včeraj :)

Aja pa še nekaj me zanima :P Zvočnike imam samo spredaj in če dam bolj na glas mi zvočniki oz. membrana od zvočnika tolče po plastiki in se grdo sliši (pri basu se sliši kot, da bi bili pokvarjeni zvočniki). Če mogoče kdo ve kaj se da naredit (kakšen papir založit--predlogi zaželjeni)
Hvala

Lp

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Sr jul 14, 2004 10:39 pm

Kar se tice zauga - ce je brez veze, zakaj je pol not?! Ti zaug le uporablej, sam glej d ga bos mel izkloplenga k bos su pline mert :P.

KAr se pa zvocnikov tice - kolega ma isto tasga cliota k ti, isti problem k ti in ugotovu d obstajajo tri varjante kaj narest:

1. Muske ne na glas poslusat (kar po moje odpade :) )

2. Zvocnike preselt na zadn konc, v rob police od prtlaznika (nekak so bl na vn porineni nosilci + se volumen za zvocnikom bo vecji in bojo bl globoki basi)

3. Odpret tosl fejst na ornk in se nakeserat za en ornk avdio sistem (1,5 kw +) pa tasprednih zvocnickov naus vec slisu (ceprou jih bos tkrt vrjetn tut kr vn vrgu :) )

No, un se je odlocu za tazadno varjanto... Kaj bos ti naredu je pa tvoja stvar.

Aja, pa velik srece z avtom in ti zelim, d bi prej zgnil k se zaletu.

LP
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
Tomi000
Novinec

Napisal/-a Tomi000 Če jul 15, 2004 4:55 pm

Ja zvočnike in tudi radio bom menjal, ko bom mel mal več denar, ampak vseeno bi rad nekako to uštimal. Glede cukanja sem pa ugotovil, da moram imet zjutraj čisto malo zauga, glih tolko da mal premaknem ročico in avto gre normalno, če pa se kam daleč pelam in se avto potem segreje pa lahko čisto izklopim zaug in ne cuka. Od staršev sem prej vozil Opel Astro in se mi je z Cliotom veliko boljše voziti, čeprav sem se dobri 2leti sam z Astro vozil.
Lp

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če jul 15, 2004 5:02 pm

Jaz sem se celo zimo brez zauga vozo, oz zdaj bo ze eno leto ko se vozim brez... Ato kiha, cuka itd... :D
Boljse ga uporabit ce ga mas!
Mal potegni pa po kakem kilometru spusti do kraja, al pa se prej pa mir :wink:

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 Če jul 15, 2004 5:04 pm

Tomi00 ti bom jst povedu glede zvočnikov.
Sprednji zvočniki v armatruki v tvojem Cliotu so za en falus,podn od podna,zato ti predlagam da jih daš ven in če neželiš vrtat vrat si potem kupiš ene 13ke in jih daš tam ko maš zdej te zvočnike,skratka na isto mesto.Je pa fajn da daš dol zaščitno mrežico,ki je nalepljena na zadnji strani plastike ki pokriva armaturko.Tista zaščitna mrežica tebi dela probleme,ker zvočniki butajo v njo in potem je tak čudn bass.Sam ti svetujem da se teh zvočnikov znebiš,ker so jih noter dali tok da špilajo,še posebej pri RN modelu.Js mam RT model in so bli tud od od podna.

Za zaug pa ti neznam povedat ker zauga v autu nisem nikoli mel.
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Če jul 15, 2004 5:10 pm

darkdog24 je napisal/-a:Za zaug pa ti neznam povedat ker zauga v autu nisem nikoli mel.

HEHe, mas ga sam je automatski :lol:

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Napisal/-a darkdog24 Če jul 15, 2004 5:22 pm

No ja mislu sm ročnega ko ga sam potegneš :oops:

Uporabniški avatar
Tomi000
Novinec

Napisal/-a Tomi000 Če jul 15, 2004 6:00 pm

Hvala vam za nasvete še posebej darkdorgu24 ker si me spomnil na dobro idejo.
Mrežice sem ven potrgal in še kr se je plastike dotikalo, ko sem dal bolj na glas, ampak potem sem pa malo z nožekom izrezal tsite špranje in zdaj tega problema ni več, ampak res so zvočniki slabi, ker kmalu začnejo hreščat, ampak lahko vsaj z normalno glasnostjo poslušam :P

Pa še slike:
Cele špranje http://galerija.rozica.com/albums/album ... .sized.jpg
Pa še izrezane http://galerija.rozica.com/albums/album ... .sized.jpg
Grdo zgleda, sam od zunaj pa ne, tak da v atvu izgleda isto kot prej (samo malo se zvočnik se vidi, ker ni mrežice) :D
LP

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Napisal/-a darkdog24 Pe jul 16, 2004 11:37 am

Me veseli da ti je ratalo.Tista mrežica je samo v nadlogo.Zdej pa hiter v trgovino po 13-ke in twiterje,pa 1 ojačevalec pa autoradio s CD-jem pa 1 wooferček pa bo Clio začel skakat od basov :D :D

Uporabniški avatar
Tomi000
Novinec

Napisal/-a Tomi000 Sr sep 08, 2004 9:46 pm

Evo radio že imam (mp3), zdaj si morem še samo zvočnike kupit (kateri so kaj dobri?morem pa imet obvezno elipsaste, ker so že zrezane elipse v polici). Pa sprednje zvočnike 13-kje jih lahko kupim?

Aja hotel sem pa povedat da imam kr ene probleme z avtom (čeprav se avto dobro pelje), kot prvič mi je nehalo delat ventilacija v avtomobilu, najprej je bilo tako da je včasih delalo, včasih pa neče tudi sem imel na 1,2,al pa 3, zdaj pa sploh ne dela! Kaj lahko naredim?

Potem sem ugotovil oz. sem duhal da nekaj smrdi po zatohlem in to najbolj na desni sopotnikovi strani in sem dvignil preprogo in pod preprogo je zelo mokro, pod tepihom je nekakšna spužva in ta je zelo napita vode, pa mi ni jasno od kod bi prišla, ker avto nikjer ne rjavi, a je možno da spušča hladilnik od ventilacije, sam ne vem kje bi bil ta rezervoar?

Ta največji problem ki sem ugotovil je pa ta da mi je avto začel spuščat olje iz menjalnika - desni semering pol osi baje moram menjat in se sploh ne da dobit druga kot original, in spodaj je cela mašina mastna od olja, ker se vrti os in meče po celem. In zdaj ko se vozim pa če potem počakam in odprem havbo se kar kadi in smrdi od olja, vmes sem že nalil en olje SAE30, ker sem že mnda bil brez olja v menjalniku, pa me zdaj zanima če je lahko kaj narobe če se vozim brez olja oz. z malo olja v menjalniku in kdaj ugotovim da morm spet nalit olje?

Hvala za komentarje

LP

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Sr sep 08, 2004 11:29 pm

CE ni dovolj olja v menjalniku ga lahko zjebes, moras pac biti pozorn na to...
Kak ves ce ga je dovolj... bolj tezko nalijes ga tolko da zacne ven tect.
Mas najvrjetneje na vrhu menjalnika en srauf ostegnes das lijak gor pa vlivas.
Se prej pa je fajn da segrejes olje (flaso prej daj v vroco vodo) polj bo bolj redko pa ti bo hitreje teklo.
lp

bsmuk31
Stalni uporabnik

Napisal/-a bsmuk31 Če sep 09, 2004 12:41 am

V menjalniku mora biti približno 1,5l olja in ne do vrha. Če ga boš imel do vrha, ti bo presežek odtekel.

Osi se pa da obnovit.
Klikni za povezavo na salon.

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Če sep 09, 2004 6:52 am

Hehe, sam ta je pa dobra, da mulci ne znajo več z zaugom vozit :rofl .... Pa sploh ni tolk mlad, če je prej že astro vozil od tastarih, kej dost mlajši od mene ni.... Še dobr, da sm jst šolo na zastavi čez dal, vsaj znam vozit še kej druzga kot superdupervseavtomatskoelektronskotrotlziherdoklernecrknekejpolsmpavriti mašine.

ZAUG je za uporabljat, vsak avto ma zaug, tut od fotra astra, če si kdaj vrtljaje opazoval takoj ko ga prižgeš, takoj vidiš, do kdaj zaug dela... Pri cliotu pa sam čuvej, da ga ne zazaugaš! Čeprov zastavi tut to ni škodlo...

LP Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

mitja320
Novinec

Napisal/-a mitja320 Če sep 09, 2004 10:56 am

@Tommi

Zaug ni škodljiv.

Štartanje avtomobila:
-Mrzel avto-do konca izvlečen zaug in brez gasa (po potrebi malo gasa)
-Ogret avto-brez zauga in polovico gasa. Če je zelo vroč dodaj več gasa, zauga nikoli
-Ko je enkrat motor ogret in stoji nekaj časa, ampak se ne ohladi ne rabiš zauga.

Zaug pri mrzlem izvlečeš do konca in štartaš. Če ti obrate nabije previsoko ga rahlo popustiš. Kasneje ga rahlo popuščaš, dokler ga več ne rabiš. Popuščaš ga toliko, da ti avto ne cukne, da nestisneš gas, motor pa zamori. Če voziš po ravnem ga pa lahko skoraj takoj izklopiš, ker če konstantno voziš nad ca. 2000 obratov ga verjetno ne rabiš več, ker pri teh obratih ponavadi ne cuka.

Vsak avto je drugačen, zaradi tega se verjetno tudi zaug povsod drugače obnaša. To, kar sem ti napisal so bolj smernice. Ti samo delaj po občutku.

Uporabniški avatar
Tomi000
Novinec

Napisal/-a Tomi000 Če sep 09, 2004 4:41 pm

Zdaj se pa vozim tako:
Mrzel avto-brz zauga mal pritiskam gas včasih ugasne in ga spet prižgem potem se pa se peljem pa mal cuka ampak sem se navadil, če pa dodam zaug pa nič ne cuka sam ga bom zdaj dal zjutraj, če vi tak pravte, jz ga vozim predvsem zato brez zauga ker naj bi manj pil avto (jz se nič ne spoznam na avte, tak da ne vem če je to res). Aja pa star sm pa 21 let.

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Pe sep 10, 2004 7:24 am

Ja itak da pije manj brez zauga, sam zaug moraš vseeno met... Tiste par kilometrov se ti ne bo poznalo na denarnici, verjemi... Tudi pri novih avtih pije več na začetku vožnje ker je avto isto pod zaugom, samo ga ne štelaš ti ročno, ampak je avtomatski, zato kr lepo zaug uporabljat!!! Seveda se pa trudi, da ga ne boš imel predolgo odprtega...Ker način šparanja na bencinu! :D :D :D! Srečno!
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

bsmuk31
Stalni uporabnik

Napisal/-a bsmuk31 Pe sep 10, 2004 6:13 pm

zaug je tam z namenom! Uporabljaj ga takrat ko je avto mrzel: najprej ga potegni ven (pozimi kar do konca), nato pa ko se že voziš, ga potiskaj počasi notr (če ga potisneš preveč, boš videl da avto zamori ko dodajaš gas in potegne ko gas spustiš), če pa se moraš ustavit na kakšnem križišču, pa ga povleci zopet malo ven, ko pa je avto ogret ga imej vedno potisnjenega noter!

Moje mišlenje: bolje pravilno uporabljat zaug in potrpeti tistih 5 minut, kot matrat mašino.
Klikni za povezavo na salon.

Uporabniški avatar
Tomi000
Novinec

Napisal/-a Tomi000 To sep 14, 2004 8:00 pm

A ve kdo kje se dobi najceneje menjalnik oz. če ma kdo kdo od vas menjlanik za Clio1, ker olje mi še kar kaplja :evil: ampak ne toliko kot prej, baje je nekje pokjen ohišje menjalnika :shock: , zdaj moram še enkrat pelat mehaniku da točno ugotovi napako, če bo treba 100% menjat menjalnik al kaj drugega?
Aja pa če kdo ve približno koliko je cena rabljenega menjalnika?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov