Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
djarty
Novinec

Neuspešno čez tehničnega - meritve lambde

Napisal/-a djarty Po jul 19, 2004 6:39 pm

Eko, zdej mam pa poln k**ac te pi***rije ! Preventivno sem šel na meritve 2 dni pred tehničnim in evo oni meni veselo povedo, da je lambda sonda v qrcy. Ok, dej ti razbijaj, švasaj, šravfaj, sam da bo ql. Ino res, danes dvignem avto z novo lambdo sondo, plačam 30 jurčkov, meritev sonde 1.017 (dovoljeno do 1.03), rečem kul in se odpelem na tehničnega. Tam mi pa zmerijo 1.07. Peljem nazaj do mehanika, njemu isto. Zdej mi pa sploh ni več jasno, kaj dogaja mojemu avteku. A ma vetrove ?

Če ma kdo podobne izkušnje, please help. Rover 214 etnik 96.

aRTy - obupanc s prazno denarnico

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Po jul 19, 2004 6:48 pm

na teh tehničnih naprave ne merijo pravilno,
sem jest pri dveh meril pred tehničnim in je bilo vse ok
ko pa sem šel na LPP pa neki zajebava :shock: :ue ,skoz neki v rdečem polju,nad dovoljeno vrednostjo,neki cajta ok pol pa spet v rdeče,tko da je komi ujel kul meritve in je predčasno prekinil meritev da je bla kao kul :?:
Slika

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Po jul 19, 2004 6:50 pm

Pri teh meritvah je baje zlo pomembno kako je avto ogret pr meni je blo tko mama je šla pač na tehničnega pa ga z punto-jem letnik 2000 zarad plinov ni naredila avto ima pa 55.000 prevoženih jih jst skor tm v 3 pi**e ma**ne pošlem sam se nima smisla kregat pol pa doma mal tuhtamo pa tuhtamo pa se pol jst domislim in res sm šu zjutri na avtocesto pa sm res avto zgonu ko k***o nism ga sparal ko pa sm prišel domov smo vzel ven še zračni filter da bi bila mešanica zraka ivečja in zj lepo na tehničnega pridem tja z zlo ogretim avtom kr smrdel je od mašine ker namreč moja mama pač vozi pr 3k obratih pa 5. brzine sploh ne pozna :) torej pol smo mel še kr nekaj odstopanja do zgornje meje sam se točno ne spomnem koliko je blo me je un tm sam pogledu kako mi je to uspelo torej zj jst nevem ali je pomagalo da sm vzel zračni filter ven ali ja pomagalo to da sem ga zgonil do konca torej meni oz. moji mami je to pomagalo poskusi mogoče bo pa slo drugače pa počakaj da ti še kdo bolj strokovno odgovori
LP SEAT
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Po jul 19, 2004 6:53 pm

moj je bil full ogret :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Po jul 19, 2004 6:58 pm

en krog okol lublane u z amx brzino u 5 al pa u 4. u zloooo visokh obratih, pa se fuuuuuuuull pozna, poleg tega ti še un na tehničnem ne more uničt mašine
pa k prideš na tehničnga more motor laufat, nč se ga nesme ugašvat, tko da je katalizator max vroč in pol so emisije manjše

to ni nobena znanost, ker katalizator deluje samo in le samo takrat ko je segret

vse to je preizkušeno in priporočajo tud na tehničnih pregledih
podpis

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Po jul 19, 2004 7:54 pm

kolega su z golfom 2 dizlom pred kakim mesecom na tehnicni,kjer so mu izmeril okol 7 izpusne pline. pride cez 2 ure nazaj, (nc stimu na motorju) in mu izmerjo okol 3. in naredu tehnicni,saj je za njegov letnik omejitev 3,5. :D mislm ej,kake razlike, brez posegov v motor

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po jul 19, 2004 9:46 pm

Jah ogret itak mora bit na delovno temperaturo.
Priporocam da gres se enih 10km peljat pod visokimi obrati, zihr bo emisija plinov pala, sploh pa se to navadno pri tistih dogaja ko avto premalo tisijo.
V katilizatorju se nabere to sranje in pol ti poveca co2!

Naj se povem eno zgodbo.

Od kolega fotr ma kio pride 1.3, s katalizatorjem seveda.
Skratka sel na tehncinega in celo dvakrat pal zaradi plinov.
Pol so pa sli kio terat pod visokimi obrati in emisija plinov pala pod mejo, tak da ni blo problemov.

Ce mas stari zracn filter ga menjaj.

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina To jul 20, 2004 11:30 am

Obstaja pa baje še neka emulzija, ki ti jo vlijejo v motor(kam točno ne vem), pol greš pa sterat avto, se baje kr črno vn kadi neki cajta, potem gre pa avto lepš in prideš čez tehničnega... Niso pa buče, ker so to recimo tut na pooblaščenem servisu za vw priporočal in delal, pa tut na tehničnem mi je isto enkrat rekel...
Košta pa cca.10kSIT

LP Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

bsmuk31
Stalni uporabnik

Napisal/-a bsmuk31 To jul 20, 2004 10:52 pm

Baje da večina avtomobilov, ki padejo zaradi plinov je roverjov (tudi novi)
Klikni za povezavo na salon.

Uporabniški avatar
djarty
Novinec

Napisal/-a djarty Sr jul 21, 2004 10:44 pm

Danes sem šel na meritev Lambde. Pa so mi rekli, da ni prava, oziroma da ne dela. Ju3 mam novo na servisu, pa bomo videli, kaj bo. Če ne dam pa staro not, pa ga zgonim do konca, potem pa na tehničnega. Bom poročal, kaj bo.

aRTy

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B Če jul 22, 2004 1:14 am

Enak avto, isti letnik, zanic lambda. Imam znance na tehnicnem, hvalabogu ;)
Lp. Grega, DipLab.si
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov